090629 Hemskt!

Danska Maria Andersen var nästan helt säker på att sonen Christian, 14, månader hade svalt ett batteri. Men ingen av de 11 läkare hon hade kontakt med trodde att det var möjligt. Efter 14 dagar dog Christian.

I november förra året var Maria Andersen med sonen Christian, 14 månader, hos sina föräldrar. Under kvällen råkade Christian svälja ett batteri. Det var Maria nästan helt säker på. Hon såg Christian föra ett större föremål mot munnen och svälja ner det, men hann inte stoppa honom. Snart upptäckte man att det saknades ett batteri i en lampa.

Christians morfar fick tag i en läkare på telefon som frågade hur stort batteriet varit. När han fick veta att batteriet varit två centimeter i diameter och cirka tre millimeter tjockt sa läkaren att det var omöjligt att Christian skulle ha kunnat svälja det.

Under de följande fjorton dagarna var Christian sjuk. Han hade hög feber, grät mycket, höll sig stilla, åt mycket lite och hans avföring blev svart med hårda klumpar - något som kan tyda på inre blödningar.

Men trots att Maria och Christians pappa, Jimmi Knudsen, var i kontakt med sammanlagt elva läkare var det ingen som trodde att Christian kunde ha svalt ett batteri. Läkarna tog blodprover och skrev ut penicillin, men någon röntgenundersökning gjordes aldrig, trots att Jimmy och Maria bad om det.
- Det skulle ju varit ett enkelt sätt att lugna oss. Antingen var batteriet där eller inte, säger Jimmi till Berlingske Tidende.

Men Jimmi och Maria fick veta att det var "för resurskrävande att ta röntgenbilder och att det inte var något man bara gjorde", skriver Berlingske Tidende.

På natten fjorton dagar efter att Christian svalt batteriet väcktes Maria och Jimmi av ljud från Christians säng. När de såg att det vällde ut blod från hans mun och näsa kastade de sig på telefonen och ringde 112. En ambulans var på plats bara några minuter senare, men strax därpå slutade Christians hjärta att slå. På sjukhuset gjorde man allt för att rädda hans liv, men det var förgäves.

Obduktionen visade ätt Christians död orsakats av att ett batteri som fastnat i matstrupen. Berlingske Tidende har varit i kontakt med flera av läkarna som undersökte Christian, men samtliga har avstått från att kommentera fallet och hänvisar till den tysthetsplikt de lyder under. Händelsen utreds nu av danska hälso- och sjukvårdsnämnden.
 
SoFiA


Kommentarer
Postat av: Anonym

FRUKTANSVÄRT!!!!!!



söt nalle-bild.



2009-06-29 @ 14:16:10
URL: http://missmona.blogg.se/
Postat av: Madelene - Malle

Sjukt hemskt!



så enkelt att bara göra en röntgen!

2009-06-29 @ 22:11:00
URL: http://mallesplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0