090630 Jobb jobb jobb...

090630 Tisdag

Jobb jobb åter jobb, det är just vad som gäller för gubben min och Tommy (lillebror som är här och hjälper gubben när chefen är på semester)
Det tar Aldrig slut!
Dom jobbar mest hela dagarna/kvällar/nätter......
Så det känns lite ensamt här hemma nu när jag varit van vid att lillasyster varit här i två veckor och hållt mig sällskap om dagarna.
Cassandra sover sedan 19.30 (klockan är nu 20.53)
Martin är vaken och kom nyss hem, han har varit med gubben och kört traktor ca en timma och han var så glad när han fick åka med och när han kom hem fanns det massor att berätta för mamma! =)
Nu leker han i hallen och jagar katten =)
Jag ska snart mysa ner mig här i soffan med Martin och chips, sen ska vi se på "Ghost wisperer" på 4:an som börjar kl: 21.00.

God-natt/kväll på er kära läsare <3

SoFiA


090629 "Frågestund"

090629 Tisdag


Nu var det dags för en liten "frågestund!"
Fråga precis vad som helst, jag svarar på ALLT  Lovar!
Jag svarar på frågorna 090703 Kl: 12.00
Så frååååga på!

SoFiA

090630

090630 Tisdag

Ja just det, det är ju Tisdag redan! Oj oj oj vad det går undan i veckorna!
Igår blev en sen kväll, gubben min drog iväg för att jobba runt 20.30 på kvällen och kom hem strax innan 00.00 på natten plus att han hade jobbat nästan hela dagen, men så är det när chefen är på semester!
Idag gick dom upp vid 05.00 för att slaktbilen skulle komma så dom får en lång dag igen...
Hoppas jag får träffa min gubbe någe idag! =)

Ännu har vi inte hunnit med så mycket utan jag och Cassandra gick nyss upp och Martin sover fortfarande eftersom att han var vaken tills gubben kom hem inatt.
Cassandra är lite gnällig nu, eller ganska mycket gnällig... Hon är inte så förtjust i värmen som är om dagarna så det resulterar i gnäll gnäll gnäll men det är bara att bita ihop och stå ut ;)
Martin klär av sig och hoppar ner i sin pool varje gång vi går ut så han svalkar sig själv =)

Har grymt ont i magen med, fy för mensverk!
Och jag är så trött så jag skulle säkert somna om jag slöt ögonen!
Jag vill vara pigg och glad!



Har du glömt att anmäla dig till "Veckans Blogg"?
Gör det här: http://diamantmamman.blogg.se/2009/june/090629-veckans-blogg.html#comment
Dom tio finalisterna väljs ut den 1:a Juli 12.00
Sen listar jag de tio som gått vidare till final och sedan får ERA/mina läsare avgöra vinnaren ;)
Må bästa man eller kvinna vinna!
Lycka till!
(för tillfället 56st anmälda, blir säkert fler!)


SoFiA

090629 Veckans blogg?

090629 Måndag

Vill DU bli veckans blogg?
Anmäl dig i detta inlägg på kommentarer!
Sista anmälnings dagen: 090701 Kl:12.00
Jag listar 10 bloggar som JAG  väljer ut utav de som anmäler sig!
Anmäl dig nu!



Vinnaren presenteras i ett inlägg på min blogg och läggs till som länk på min sida!
SoFiA

090629 Skötväska

090629 Måndag


Vinn "Nya bebishandboken -233 vanligaste frågorna på BVC" 
Följ denna länken: http://www.alltombarn.se/bebis/tavling-visa-oss-din-skotvaska-1.26435
Allt du behöver göra är att fota din skötväska och dess innehåll och skicka iväg bilden!

Lycka till!



Supersnygga sköt väskor från skiphop!
Kolla in på denna sida om du är intresserad: http://www.amvina.se/skiphop/ 
SoFiA

090629 Hemskt!

Danska Maria Andersen var nästan helt säker på att sonen Christian, 14, månader hade svalt ett batteri. Men ingen av de 11 läkare hon hade kontakt med trodde att det var möjligt. Efter 14 dagar dog Christian.

I november förra året var Maria Andersen med sonen Christian, 14 månader, hos sina föräldrar. Under kvällen råkade Christian svälja ett batteri. Det var Maria nästan helt säker på. Hon såg Christian föra ett större föremål mot munnen och svälja ner det, men hann inte stoppa honom. Snart upptäckte man att det saknades ett batteri i en lampa.

Christians morfar fick tag i en läkare på telefon som frågade hur stort batteriet varit. När han fick veta att batteriet varit två centimeter i diameter och cirka tre millimeter tjockt sa läkaren att det var omöjligt att Christian skulle ha kunnat svälja det.

Under de följande fjorton dagarna var Christian sjuk. Han hade hög feber, grät mycket, höll sig stilla, åt mycket lite och hans avföring blev svart med hårda klumpar - något som kan tyda på inre blödningar.

Men trots att Maria och Christians pappa, Jimmi Knudsen, var i kontakt med sammanlagt elva läkare var det ingen som trodde att Christian kunde ha svalt ett batteri. Läkarna tog blodprover och skrev ut penicillin, men någon röntgenundersökning gjordes aldrig, trots att Jimmy och Maria bad om det.
- Det skulle ju varit ett enkelt sätt att lugna oss. Antingen var batteriet där eller inte, säger Jimmi till Berlingske Tidende.

Men Jimmi och Maria fick veta att det var "för resurskrävande att ta röntgenbilder och att det inte var något man bara gjorde", skriver Berlingske Tidende.

På natten fjorton dagar efter att Christian svalt batteriet väcktes Maria och Jimmi av ljud från Christians säng. När de såg att det vällde ut blod från hans mun och näsa kastade de sig på telefonen och ringde 112. En ambulans var på plats bara några minuter senare, men strax därpå slutade Christians hjärta att slå. På sjukhuset gjorde man allt för att rädda hans liv, men det var förgäves.

Obduktionen visade ätt Christians död orsakats av att ett batteri som fastnat i matstrupen. Berlingske Tidende har varit i kontakt med flera av läkarna som undersökte Christian, men samtliga har avstått från att kommentera fallet och hänvisar till den tysthetsplikt de lyder under. Händelsen utreds nu av danska hälso- och sjukvårdsnämnden.
 
SoFiA


090629 Få i barnen vätska!

090629 Måndag

Barn mellan 6månader och 1år behöver få i sig 1liter vätska under ett dygn, en 3-åring kan behöva uppåt 1½ liter på ett dygn så se till att få i era barn vätska nu i sommarvärmen är det extra viktigt!
Då menar jag inte att ni ska tvinga i dom så mycket vatten utan isglass, frukt osv räknas in i den mängden vatten!
Läs mer här: http://www.alltombarn.se/barnhalsa/1.13448
Ha en bra dag!

SoFiA

090629 Dove-Love ;)

090629 Måndag


Denna är min stora kärlek just nu ;)
Den är kanon, både mjukgörande, solskyddsfaktor, och glittrande fin brun färg som knappt syns men lite grann, alldeles lagom så man blir sådär härligt fint solbrännd när man är i solen och den glittrar jättefint med det bruna så man känner sig sommarfräsch till 100%
Rekomenderar den varmt då den inte ger en endaste fläck som vanliga "brun-utan-sol" gör!

SoFiA

Glöm inte att rösta!

Kära läsare, glöm inte att rösta på mig som veckans blogg!
Följ länken: http://designbyjessica.blogg.se/2009/june/nu-kan-ni-rosta.html?_tmp=0e8994761436bb23c0299da5300b44e72ba77949
(Nr.5)

Sista dagen att rösta idag, röstningen slutar klockan 18.00 idag (måndag)

Så sätt igång och rösta med en gång! =)


SoFiA


090629 Vart tar tiden vägen?

090629 Måndag

Oj vad veckorna går snabbt, måndag Igen!
Känns nästan som om det var måndag för bara någon dag sedan.
Veckorna bara rusar förbi, snabbare och snabbare.....
Jag har tänkt på att innan man hade barnen så gick varje dag så långsamt och det känndes som om dagarna aldrig skulle ta slut, men sedan man fick barnen så bara springer tiden iväg och man hinner nästan ingenting på en hel dag!
Sen bara rusar ju åren iväg, man blir äldre och äldre och äldre.....
Snart är barnen tonåringar och vi är Gamla woho sakta i backarna! Än vill jag inte bli gammal ;)


Igår så åkte vi iväg en sväng till min mor och gänget i Stjärnevik (ligger utanför Vimmerby) vi lämnade av min lillasyster som varit här i två veckor och hållt mig sällskap Tack kära syster Nea! =)
Sen bytte vi ut henne mot min lillebror Tommy eller han är inte så liten hehe typ två meter lång och ser nog äldre ut än lilla jag fast det skiljer två år mellan oss :p
Iallafall så följde han med oss hem, inte för att hålla mig sällskap utan för att hjälpa gubben min med alla syslor på gården då gubbens chef åkt på semester och det finns en massa att göra!
Så tur att Tommy följde med så gubben slipper göra allt själv för då skulle jag aldrig få se honom!


Vi åkte hem mot kvällen och stannade i Överum för att handla lite, sen när vi kom hem så gav jag Cassandra sin kvällsgröt och bytteblöja och fixade henne för natten och sedan lade jag henne och hon somnade med en gång.
Sen lagade vi tacos Mums så gott det blev!
Sen såg vi lite på tv men efter ett tag så drog jag med mig gänget ut för det var ju så fint väder och varmt trots att klockan var runt 21.00 på kvällen.
Sedan kom gubbens chef en stund och pratade lite så då bästemde sig gubben och han för att åka ut med bilen och kolla lite saker så dom tog med sig Martin, eller ja han sprang raka vägen upp till gubbens chef och hoppade mer eller mindre upp i knät på honom i bilen :)
Så jag och lillebror satt utanför och pratade lite medans dom for iväg, det dröjde väl ca 30-40min innan dom kom tillbaks, vi fortsatte sitta ute en stund till tills vi kom på att det är nog dags att lägga Martin snart :)
Sen gick jag och lade mig när Martin hade somnat och gubbarns satt kvar en liten stund vid tv:n innan även dom bestämde sig för att sova.

Nu på morgonen har vi inte hunnit med så mycket mer än frukost, blöjbyten och mys men snart ska vi ut och busa och Martin hamnar nog i poolen som varje gång vi går ut, han tar av sig kläderna och blöjan sen hoppar han i med en gång!


Ha en kanonbra dag!
SoFiA

090628 Knasigt!

090628 Söndag

Har fått flera kommentarer där ni skriver att ni inte kan se bilderna i förra inlägget :/
Vet faktiskt inte vad som gått fel för jag kan se dom om jag går in på min blogg...
Hmm, Knasigt!
Ber om ursäkt att det blivit så!
Hoppas ni får en kanon bra kväll och tack för att just DU läser min blogg =)

SoFiA

090628 Söndag

090628 Söndag

Här kommer lite bilder från igår som jag lovade:


Gubbarna och Martin som leker ;)

Martin, Jacob, gubben min och jag vid stranden.

Gubben min och Martin som sitter ner och jag som håller Cassandra.









Kommer fler bilder senare, har lite problems med nätet =/

Ha en kanondag nu allihop!
SoFiA

Glöm ej att rösta på mig som veckans blogg ;)
Följ länken: http://designbyjessica.blogg.se/2009/june/nu-kan-ni-rosta.html#comment


RÖSTA PÅ MIG!

Rösta på mig som veckans blogg! =)
Plats 5 nu rösta rösta rösta!

http://designbyjessica.blogg.se/2009/june/nu-kan-ni-rosta.html?_tmp=0e8994761436bb23c0299da5300b44e72ba77949


SoFiA

090627 Solbränna!

090627 Lördag

Imorse gick vi upp runt 08.00 och åt frukost tillsammans och sedan latade vi oss lite framför tv:n.
Runt 10.00 började vi ordna med matsäcken som vi skulle ha med till stranden och packade badkläder mm mm...
Vid 11.00 ca var vi vid stranden och vi bäddade ut filtar och gubben hamnade i vattnet direkt och Martin lekte vid vattnets kant med sin traktor och vagn medans jag satt på en filt med Cassandra.
Jasmine och Jacob låg bredvid på en filt och solade innan dom gick ner till vattnet.
Efter en stund gick jag och Cassandra också ner till vattnet och satte oss, vi köpte en heltäckande rosa baddräkt till Cassandra så hon inte bränner sig i solen plus att den hålls sval så den var kanon!
Cassandra somnade i vagnen när vi tog oss lite att äta så hon sov ca 40min sen var hon vaken och glad igen =)
Martin lekte hela tiden och hade jätte skoj!
Cassandra fick sig ett dopp hon med mot slutet vi var där och det tyckte hon var skönt tills hon fick ett heldopp med huvudet under vattnet med det tyckte hon var lite otäckt men det gick det med ;)

Senare efter några timmars bad och solande så åkte vi hemmåt, stannade först i Edsbruk och handlade för vi skulle grilla hos oss frammåt kvällen.
När vi kom hem så städade vi av lite hemma och Martin var hjälpsam och städade bort sina leksaker i huset och bar in dom till sitt rum.
Sen efter ett tag så gick vi ut i solen och hade trevligt sen satte vi igång med grillningen och det blev så gott!
Sen började gubben min må lite dåligt så han gick in medans vi andra var ute och lekte med Martin när han badade i sin pool och han hade super kul!
(Cassandra somnade vid 17.00 för hon var så trött efter en dag på stranden).
Sen efter att vi suttit ute och busat så gick vi in en stund och sen åkte Jasmine och Jacob hem.
Så nu sitter vi och ser på barnfilmer.....barnen sover.....lite barnsliga är vi ;)

Hoppas att ni har haft en bra dag!
(Ska lägga in lite bilder från dagen om Jasmine är snäll och skickar över några eftersom att inte vår kamera funkar)
Ha en fortsatt trevlig kväll för det ska jag försöka ha med min solbränna ;)

Ja, typ så hääär solbränd!
SoFiA

090626 Shopping

090626 Fredag

Runt 13.00 åkte vi in till Västervik för att handla lite och jag skulle hitta mig en bikini.
Brukar ha stooora problem att hitta min storlek i bikini då man har 75DD, jobbigt/tråkigt att dom flesta inte har de storlekarna!
Jag menar vi storbystade tjejer måste också få vara fina på stranden!
Jag hittade en knallrosa bikiniöverdel men den var lite stor i axelbanden även att man ställde in dom på det kortaste och så var den lite stor runt om men vi får se om jag tar den imorgon då vi ska vara en heldag på stranden med Jacob och Jasmine det kommer att bli kanon kul, hoppas bara att barnen står ut men det tror jag =)
Vi handlade inga matvaror i Västervik då det var knöka fullt med folk i alla affärer och vi orkade inte stå i kö med barnen en evighet så vi handlade i lilla Överum.
Hittade lite kläder på lager 157 i Västervik med, blev ett "partylinne" ett par jeansleggings en jersey topp och ett par harembyxor.
Köpte även en jätte fin rosa väska!
Martin fick lite strandleksaker och Cassandra fick en heltäckande baddräckt som skyddar mot solen och så fick hon en rosa jättefin klänning =)
Sen åkte vi hem, såg på tv och satt ute en stund sen blev det mat och så gick vi ut igen ;)
Rickie och Sofia kom förbi en sväng och pratade lite så får se om dom kommer ut till stranden imorgon också, skulle vara jätte kul!
Sen när det blev lite för kallt ute så gick vi in igen och här sitter vi nu i soffan och gubben min försöker att få Martin att somna, Cassandra somnade runt 18-tiden.


Gammal kul fyllebild på mig och sofia =)
(sofia till vänster och jag till höger)
Hmm... båda heter ju Sofia! =)


Godnatt med er!
SoFiA

090626 Oj då...

090626 Fredag

Vad lustigt det kändes att skriva "fredag" i inlägget, känns inte alls som fredag, höll på att skriva måndag först, tänk så knasigt det kan bli!
Denna vecka har gått så enormt fort! Den har bara sprungit iväg!
Läste nu på morgonen att Michael Jackson dog i en hjärtatack igår, Oj!
Snacka om att jag blev grymt förvånad!

Igår kom Jasmine hit på besök runt 13.00 och vi satt ute i solen med barnen och Martin badade i poolen lite grann, sedan fick barnen lite mellanmål det blev jordgubbskräm och skinkmacka till dom och det tyckte dom var gott =)
Sedan tog vi barnvagnen och gick upp och tittade på när gubbarna här på gården höll på med bygget (dom bygger en ny ladugård) och det var lite spännande minst sagt haha, man kan ju säga som så att jag är förvånad att man ser dom i ett stycke varje dag efter jobbet med tanke på hur nära dom är på att smälla upp saker i ansiktet eller hugga av benen på varandra!! =p
Sen gick vi hem och jag lade Cassandra så hon skulle vara lite pigg när vi skulle åka till stranden så hon hann sova ca 30min innan gubben min kom hem från jobbet sen packade vi och åkte med en gång!
När vi kom till stranden så var det väldigt blåsigt men varmt var det!
Lillasyster blev i slängd av gubben min som vanligt (stackaren), Jasmine kom bara i till knäna och gubben min hoppade i självmant och Martin kom i själv också såklart ;)
Cassandra satt med mig på filten, är så förkyld så jag törs inte hoppa i än och så är det liiiite för kallt för mig, vill helst ha 26grader innan jag hoppar i =)
Vi stannade nog bara vid stranden en timma eftersom att det blev lite kallt och så, sen åkte vi och handlade lite och sen åkte vi upp och höll Sofia och barnen lite sällskap för dom var i Edsbruk så det var trevligt!
Sen åkte vi hem och då lagade jag mat.
Jag gjorde: ris, potatis, köttbullar och gräddsås och det blev jätte gott!
Sen kollade vi lite på tv och var ute lite grann men fy vad det blåste kallt frammåt kvällen!
Cassandra somnade efter maten runt 19.00.
Vid ca 21.00 kom Jacob (2 timmar försent haha!) så då tittade vi lite tv, pratade och så busade han massor med Martin så dom hade jätte skoj!
Sen gick vi ut och satte oss och Martin gick omkring och hade lite roliga saker för sig så vi skrattade mest åt honom och det tyckte ju han var superkul så han fortsatte att göra knasiga saker =)
Sen blev det kväller och dom åkte hem och alla kollade på tv medans jag var förståndig och gick och lade mig =)

Imorse vaknade Cassandra vid 06.30 och även Martin vaknade då så jag sa åt Martin att gå in och lägga sig hos pappa medans jag bytte blöja på Cassandra och fixade hennes nappflaska.
Sen låg vi och mös och såg på barnprogram i sängen i nästan 1timma sen gick gubben min upp för att jobba och jag o barnen gick upp och åt frukost sen har vi inte hunnit med så mycket mer men det kommer =)
Nu ska vi ge oss ut i sooolen och leka massor!
Sen frammåt kvällen så hoppas jag att vi kan åka in och handla lite det beror helt på om försäkringskassan satt in mina pengar så jag hoppas verkligen att dom har det!!
I helgen ska vi förhoppningsvis åka till stranden en heldag med Jasmine och Jacob så det kommer att bli himla skoj om det blir så!! =)
Ha en toppen bra dag i solen nu allihop!


SoFiA

090624-090625 Stranden-Sol

090624 Onsdag

På Tisdagkvällen gick jag och lade mig tidigt! Ni vet jag brukar lägga mig långt in på kvällen mot natten men nu är det slut på det, nu ska jag gå mot en piggare vardag!
Hoppas bara att jag kommer att fortsätta med det!
När jag vaknade till Cassandras "prat" vid 07.30 på Onsdagmorgonen så kände jag mig mycket mer utvilad än vad jag brukar göra på morgonen och dessutom så vaknade Cassandra mycket senare än vanligt vilket var väldigt skönt, annars brukar hon vakna mellan 04-06.00 på morgonen!
Vi låg kvar och mös i sängen en stund och Martin vaknade till och busade lite med lillasyster, vi gick upp runt 08.00 och jag gav barnen frukost och gubben min städade av lite här hemma, han var ledig hela förmiddagen för vi skulle få besök av en "kommuntant" som skulle komma kl:10.00 och prata angående förtur på dagis för Martin.
Hon kom ganska exakt den tiden hon skulle och hon kom ner och hälsade och pratade om lite allt möjligt och hälsade på barnen, det var en grymt snäll och härlig tant måste jag säga! Det var som att ha en liten farmor på besök eller nått så det kändes kanonbra från första början.
Vi satte oss ner och diskuterade allt mellan himmel och jord, hon ville att jag och gubben skulle presentera oss själva och berätta var vi har växtupp, vart vi gått i skolor, vart våra släktingar bor osv osv...
Sen ville hon att vi skulle berätta om Martin och göra "reklam" för honom som hon sa så det blev massa prat.
Sen fick vi skriva på lite papper och om allt går som vi planerat och sagt så ska Martin börja på dagis i Edsbruk i augusti/september han ska gå sju timmar fyra dagar i veckan 8.00-15.00 måndag-torsdag.
Priset som vi kommer att få betala för dagiset hamnar på 230kr/månad Billigt!!
Trodde att det skulle vara jätte dyrt att ha barn på dagis så skönt att det inte var så!
Klockan hann att bli 12.00 innan hon åkte så hon var alltså här och pratade i två timmar men tiden gick Fort!
När hon skulle gå till sin bil för att åka så sprang Martin efter henne med armarna utsträckta och grät hihi så han tyckte nog om henne! =)
Efter hon åkt så gick gubben min ut för att jobba så jag och lillasyster gick ut med barnen och lekte lite sen gick vi upp och tittade på när gubben grävde med grävmaskinen och Martin åkte självklart med pappa lite grann! =)
Sen var det så varmt så vi bestämde oss för att åka till badstranden Wiiie!
När vi kom till stranden så ville Martin i med en gång och självklart fick han det!
Han sprang runt och busade vid strandkanten och efter en stund kom Rickie och Sofia med barnen och umgicks lite med oss även Sara kom en sväng så det var trevligt!
Efter en stund så tyckte gubben att det var dags att åka hem och göra middag så vi åkte hem, lagade mat och det blev spaghetti och köttfärsås.
Sen efter ett tag så gick gubben ut och jobbade en stund och barnen somnade så jag och Linnéa (lillasyster) gick ut och spelade kubb.
Efter ca en timme så vaknade Martin och var alldeles förtvivlad och grät o skrek efter pappa så jag tog med mig Martin och gick upp till gubben med Martin och var där en stund så blev Martin glad igen.
Sen gick vi hem och såg lite på tv:n sen runt 08.40 så lade jag mig i sängen för att sova men då kom Martin in till mig och ville läsa Massor av böcker så vi läste fyra stycken sen var klockan mycket och Martin somnade i sin säng och sen somnade nog jag ganska snabbt =)


090625 Torsdag

Idag vaknade jag vid 07.20 av att Cassandra väckte mig så denna morgon sov hon länge med och det var jätte skönt!
Jag somnade ganska tidigt igårkväll med så jag kände mig väldigt utvilad när jag vaknade!
Jag matade Cassandra och sedan gick jag och lade mig i sängen ifallatt hon skulle somna om men det gjorde hon inte, efter en stund vaknade Martin och kom in och lade sig hos oss och jag gick o hämtade Cassandra, bytte blöja och lade henne med i våran säng så vi låg där och mös en stund sen gick gubben upp för att jobba vid 07.30 så jag och barnen gick upp och så gjorde jag frukost till dom.
Sen har vi mest latat oss men snart bär det nog av ut i solen och ner i poolen för barnens del för det äääälskar dom!
Cassandra är väldigt trött och gnällig så hon kanske somnar snart vi får se ;)

ha en kanonbra dag nu allihop!

SoFiA

Bilder på barnen när dom var små

090623 Tisdag

Eftersom att kameran är trasig så tänkte jag att ni skulle få njuta av lite gamla bilder på barnen från när dom var små, eller mindre iallafall ;)


Martin i April förra året (-08)


Cassandra i November förra året (-08)
Bara tre veckor gammal <3


En väldigt trött och förtvivlad Martin  -07, två månader gammal =)


Bild från sjukhuset 27:e Augusti -07 Martin.


Cassandras första måltid 3månader gammal =)


Martin som sover sött, 1½år


En super Glad Cassandra 4månader gammal =D


En mallig Martin 29:e April -08


En trött Cassandra bebis =) 3veckor gammal.


Lillasyster får en stoooor puss av storebror Martin <3




SoFiA


090622 sol bad kubb och mööögel?!

090622 Måndag

Lovade ju att jag skulle kasta in ett inlägg mot kvällen när det hunnit hända lite mer, hmm.... saken är den att det inte hänt så speciellt mycket ändå.
Det har varit så varmt så det har faktiskt inte blivit någon promenad, tyvärr!
Vi har fixat barnens pool så Martin har badat Massor och han tog vattenslangen när vi fyllde på poolen så han sprutade massa vatten på mig och min kära syster åh vad vi blev blööööta!
Men så himlans kul vi hade!
Cassandra badade ingenting eftersom att hon är så förkyld så hon satt i lära-gå-stolen bredvid pollen och gapskrattade åt brorsan sin =)
Sen har vi spelat massa kubb men det har varit så varmt så vi fick världens huvudvärk efter ett tag av att stå mitt i stekheta solen och det gick åt massor av dricka under dagen!
Sen har vi inte gjort så mycket mer än att suttit i solen och så badade Martin en gång till med pappa sin hihi så söta dom är när dom sitter båda två i minipoolen =)
Sen efter ett tag mot kvällen nu så värmde vi på våra hemmgjorda pizza som vi gjorde igår men frös in till idag och under pizzan på bottnen så var det mörkgröna prickar som såg exakt ut som mögel!!
Aja vi åt upp maten ändå tsss äckligt va?
Vet dessutom inte ens om det var mögel för vad skulle det kunna komma ifrån?!
Kollade på paketet med till pizza kittet men bäst-före-datumet var i Juli så hmm...lustigt!
Jag kan iallafall inte komma på vad det kan vara för det såg exakt ut som mögel, exakt!
Slut diskuterat om mögel! Ha en bra kväll!


Martin i poolen förra sommaren i Maj, köpte en likadan pool i år ;)

SoFiA

090621-090622 sol-sommar!

090621 Söndag

På söndagsmorgonen vaknade Cassandra vid 06.00 så jag gick upp, bytte blöja och fixade en nappflaska till henne sedan lade jag henne inne hos oss i sängen men hon var väldigt pigg så när hon hade ätit upp vällingen så ville hon busa och mysa men jag ville sooooova, har vart så väldans trött en lång tid men det blir väl så när man aldrig hinner vila upp sig, går ju upp mellan 04.00-06.00 varje morgon och matar Cassandra, byter blöja och försöker få henne att somna om men ibland lyckas jag fast oftast får jag ligga vaken och mysa med henne medans gubben vänder ryggen mot oss och snarkar på som en galning men det är väl bra att någon av oss får sova men det vore skönt om jag fick det ibland också.... Jag fick förstås sova från 08.50-10.00 igår morse för att han gick upp med barnen då men han fick ju sova heeela natten+morgonen till nästan 09.00 och det blir en lite bättre sömn då, blir så lustig sömn när man är vaken från 06 på morgonen till 09 och får sova en timme sen för då är det så varmt och ljust plus att alla härjar runt i huset så dags.
Vill ha semester snart eller nånting, bara jag får sooooova lite!!

På förmiddagen åt vi frukost ute i solen och det var så skönt! Sol och värme =)
Efter frukosten så åkte vi till Stjärnevik och lämnade av min bror och lillasyster tog med sig lite mer packning för att stanna ytterligare en vecka här hos oss =)
Så vi stannade i några timmar innan det var dags för mamma att åka iväg och jobba igen, var kul att träffa dom och barnen gillar att vara där och busa med sina morbröder så det är bra!
Sedan åkte vi hem och handlade lite på vägen för vi skulle laga hemmagjord pizza på kvällen.
Innan vi handlade så svängde vi förbi hemma hos pappa och hämtade hans kubb som vi lånar lite så att vi ska ha något att göra här hemma på dagarna, blir så långtråkigt ofta eftersom att jag inte har körkort och kan ta mig till lekplatser osv med barnen utan vi får helt enkelt vara här hemma i skogarna och göra det bästa utav saken =)
Som sagt så gjorde vi pizza på kvällen och det blev jätte gott Mums!
Sen efter ett tag så började jag känna mig väldigt dålig, febern steg och jag kunde inte bära min egen kropp och det kändes hela tiden som om jag bara somnade bort på nått lustigt jätte obehagligt sätt! Men det är nog all trötthet som gör mig sådan, skulle göra vad som helst (nästan) för att få sova ut och koppla av!
Jag blev lite bättre sen mot kvällen, eller jag försökte intala mig själv det så jag försökte bli glad och pigg och gav mig ut för att spela kubb med dom andra men tillslut kunde jag inte hur mycket jag än försökte så kändes det som om jag skulle ramla ihop och försvinna eller något men jag försökte övertala gubben min att jag mådde bra men han såg ju såklart att jag inte gjorde det så han tvingade in mig...
Vi lade oss i sängen och såg på Rocky 5, tyvärr fastnade jag i filmen så pass att jag inte kunde somna så jag satt och tittade på den tills den slutade vid 00.00...mycket dumt gjort när man är så trött!



090622 Måndag

Idag vaknade Cassandra vid 05.00 så jag gjorde en nappflaska och matade henne och som tur var somnade hon om till 07.30, då gick jag och hämtade henne, bytte blöja och lade henne hos mig, vi låg och mös o busade en stund sen somnade vi 20min sedan när vi vaknade så steg vi upp och åt frukost.
09.40 så vaknade Martin och kom in i tv-rummet så jag fixade ihop lite frukost till honom och sedan gick vi ut och lekte massor i solen men det blev så fruktansvärt varmt så vi fick gå in en stund så nu sitter vi här inne och försöker svalka oss lite för att sedan ge oss ut igen o buuuuusa =)
Så idag har vi inte hunnit med så mycket än men det kommer ;)
Blir kanske en lång promenad sen med picknick om det inte är alldeles för varmt förstås för då blir bara barnen gnälliga av att få sitta i vagnen men barnens pool ska iallafall fyllas upp med varmvatten så dom får bada sen för det älskar dom!!
Skriver mer sen när det hunnit hända lite mer!
Ha en bra  dag i sommarsolen!
SoFiA


Haha kul bild va?! =) Martin som satt sin leksakskossa på lekhagen! =p

090620 Ambulans!

090620 Lördag

Igår hade vi en mycket trevlig midsommarafton, hade besök av lite vänner och syskon.
Barnen somnade lagom sent men Martin vaknade vid 20.00 när vi spelade kubb så han fick komma ut och spela med oss och det tyckte han var jätte kul!
Sen somnade han vid 00.00 tiden i soffan som en stock så han blev skapligt trött!
Cassandra sov från 17.00 till 06.00 imorse, duktig tjej =)

På förmiddagen idag så åkte vi in till Västervik och åt på Mcdonalds men det var så fruktansvärt varmt där så jag blev alldeles snurrig och det var massa folk!
Sen åkte vi till överum och hyrde tre filmer och köpte massa godis, chips och dip Mumsigt!
Har busat med barnen massor efter att vi kom hem och solen sken och det var jätte varmt så vi blåste upp barnens nya pool så Martin fick bada lite plus att gubben hoppade ner i barnpoolen, såg himla kul ut =)
Sen lade jag Cassandra och Martin somnade hos mig i soffan <3
Efter en stund började min storebror bli dålig, han blev yr, mådde illa, skakade och blev vit som ett lakan och kunde inte resa sig så vi fick ringa 112 efter en ambulans när det blev så illa att han nästan tappade medvetandet så dom kom efter ca 40min, dom pratade lite och kollade hans puls och så, väldigt trevlig ambulanspersonal.
Dom tog inte med honom in eftersom att han kvicknade till och gick att prata med och så så det blev lite prat och så med dom sen åkte dom och bad oss höra av oss om det hände igen, han hade antagligen drabbats av en panikatack då han jobbar på tog för mycket alla dagar! Så nu blir det sjukskrivning som gäller för honom och han ska vara här hos oss och umgås med mig om dagarna så det ska bli trevligt! =)
Har även lillasyster här och hon har varit här en vecka så vi får se hur länge hon stannar ;)
Tyvärr så funkar ju inte kameran än så det blev inga bilder på varken midsommar firandet eller ambulansgänget :(
Men så fort jag har råd ska jag inför skaffa en kamera!!

"atackmannen" med Cassandra =p

Ha en fortsatt bra kväll/natt!
SoFiA

090618 ont i magen!

090618 Torsdag

Nu sitter jag och Martin i soffan och myser, har nyss varit ute och städat av gräsmattan lite grann, var så mycket leksaker där! =)
Cassandra ligger och sover som en stock, hade hållt henne vaken från 11.00 på förmiddagen till 17.30 på eftermiddagen så att hon ska sova hela natten och hon blev så trött att hon tvärsomnade i min famn, så mysigt <3
Sen kom gubben min hem och talade om att försäkringskassan hade satt in över 3000kr på mitt konto! Snacka om att jag blev förvånad! Plus att barnbidraget redan kommit in! =)
Tanken var då att jag och gubben skulle åka till Västervik och handla och min syster skulle stanna hemma utifall att Cassandra skulle vakna.
Så vi satte Martin i bilen och sedan åkte vi mot Västervik....
Kan tala om att ca 1h innan vi åkte mot Västervik så åt jag en kebabrulle som jag mer eller mindre slängde i mig eftersom att jag inte ätit nått under hela dagen så min mage skrek AJ 10min efter att jag ätit...
Men jag trodde att det hade gått över för jag hade inte haft ont i magen på ca 40min så det kändes bra att få åka iväg och komma hemmifrån lite!
När vi kommit kanske 8km-1mil så bad jag gubben stanna bilen för jag hade så ont i magen och det kändes som att jag kunde spy närsom...
Tog lite frisk luft i hopp om att det skulle gå över men Nej!
Bad gubben att köra hem och byta ut mig mot min syster, ja för att handla....inget annat =p
Snäll som han var så vände han bilen och körde hem mig och tur var väl det för toaletten blev min bästa vän en stund!
Martin stannade hemma med mig så vi gick som sagt ut sen och fixade lite och jag började känna mig bättre och nu känns det helt bra peppar peppar....
Nu väntar jag bara på att dom ska komma hem sen blir det nog sängen....eller just det.... måste städa klart det sista, eller måste moppa golven när barnen sover, lättast då hehe...
Sen blir det sova sova sova!
Hoppas bara att barnen sover hela natten för jag kan behöva lite sömn =)

Ha en fortsatt bra kväll! 

Martin när han var liiiiten =)

SoFiA

090618 Slut på energi....

090618 Torsdag

Nu är energin slut, helt slut.......
Har inte sovt på tre nätter på grund av en över pigg Cassandra.
Hon har väckt Martin och oss varje natt denna vecka så nu får hon inte sova efter 13.00 på dagen utan får hålla sig vaken till minnst 19.00 helst 20.00 om det går så hon sover om nätterna!
Idag ska vi förbereda inför självaste midsommarafton, ska Städas i hela huset och det är inte lite kan jag tala om + att trädgården ska städas, detta kommer att ta hela långa dagen eftersom gubben min jobbar massor så får jag göra det själv med lite hjälp av lillasyster plus att jag ska jaga på barnen samtidigt eller hålla koll på dom åtminstonne...
Sen mot kvällen när barnen sover ska vi försöka oss på att slänga ihop en midsommarstång!
Bara det inte regnar ikväll för då är det inge skoj att gå ut och plocka blommor och stå och binda ihop en stång!
Anledningen till att vi kommer göra den sent ikväll är att vi inte hinner imorgon för då har vi fullt upp Hela dagen!
Ska försöka få kameran att funka med!
Vill ju ha lite bilder från ikväll och imorgon som jag kan lägga upp här! =)
Nu måste jag sätta igång här hemma....så gott jag orkar....lillasyster sover fortfarande så jag får väl se om jag lyckas få upp henne innan eftermiddagen....!
Hoppas att ni får en bra dag iallafall!




SoFiA

070613 Onsdag---Olycka

090616 Tisdag

Nu är det 2år och 3dagar sedan den hemska olyckan då vi höll på att förlora våran mor!
Älskar dig mamma!
Jag är så glad att du finns kvar här hos oss! <3








Tycker inte om dessa bilder men ville bara visa....

Mamma var påväg mot Västerviks hållet den 13:e juni -07 och på andra sidan vägen kommer en mötande röd volvo, av någon anledning (ingen vet varför) så kör volvon över på fel körfält och kör alltså mot mamma men framför sig har hon en audi som volvon först kör in i sidan på och sedan Rakt in i mamma!
Hon har inget minne av själva olyckan utan minns bara att när hon vaknade upp i bilen (hon blev medvetslös under krocken) så luktade det brandrök och det rök om motorn så hon lyckas hasa sig ur bilen på egen hand, detta är det ända hon minns i stort sett...
Skadorna:
¤benpipan i ena armen stack ut utanför skinnet i armbågen.
¤bruten fot/ben
¤skallfraktur
¤Massa blåmärken Överallt.
Först var tanken att amputera foten då den var så illa skadad, krossad överallt i stort sett... Men hon slapp det, dom skruvade och grejade och lyckades få ihop det!
Första dagen jag träffade henne på sjukhuset kunde man inte ens se att det var min mamma! Jag kände inte igen henne alls!
Hon var så svullen överallt, full av blåmärken och hon var knappt vid medvetande, detta var dagen efter olyckan, ca ett dygn efter.
Hennes huvud var svullet som en fotboll och hon var blåslagen i ansiktet.
Det gick inte alls att känna igen henne!
Några dagar senare blev hon allt piggare och det gick att samtala med henne bara att hon var lite väck ibland men vad gör väl det när hon var vid liv! Det var allt som betydde nått!


Detta var en av de sista dagarna på sjukhuset och hon läkte kanon!
Här ser hon nääääästan ut som vanligt...

SoFiA

090616 Regn snart?

090616 Tisdag


Haha smarta jag!
Såg att jag skrivit måndag på förra inlägget som jag skrev Idag!
Lite snurrig i bollen idag, inte van vid att det är sol ute ;)
Solsting skyller vi på, ja det gör vi! haha....

Vi har varit ute i stort sett hela dagen idag, solen har ju varit på besök och värmen har varit helt underbar!
Vi tog en promenad efter frukosten, denna gång gick vi mot överum.
På vägen hittade jag ett ställe vid vägkanten där det kryllade av smultron! Massor var det!
Martin var snabb på att äta upp dom så fort han hade smakat en, sen var alla borta =)
Sen på vägen hem så sprang det massor av myror på vägen så jag visade dom för Martin så han hämtade en pinne och skulle slå dom----knasen!
Sen ville han klappa dom men ja, ni kan ju räkna ut själva hur lätt det var ;)
Sen har vi bara suttit utanför på en filt och myst, Martin satt ju inte precis still utan han sprang runt och lekte med allt men sen blev han så trött så vi gick in en stund och han gick och bäddade ner sig i sin säng sen somnade han sött <3
Efter bara en liten stund så somnade även Cassandra så jag och lillasyster slängde oss i soffan en liten stund och såg på tv sen gick vi ut igen!
Barnen vaknade efter en stund så vi gick in och matade dom sen ut igen =)
Martin körde Cassandra i sin tramptraktor och det tyckte dom var jätte jätte kul!

Nu har det börjat bli molnligt och jag funderar på om det kommer att bli regn snart eller åska kanske?
Det återstår att se iallafall, hoppas att solen håller sig kvar över midsommar men det är väl för mycket begärt?!
Imorgon ska vi nog mest slöa iallafall för på torsdag ska vi städa hela långa dagen både ute och inne inför midsommarafton!
På torsdag kvällen när barnen sover så ska jag och syster göra en midsommarstång! Lyckatill på oss haha ;)
Hoppas att det kommer att gå bra! Det gör det nog....kanske.....hoppas jag!
På fredag ska vi handla en massa saker inför kvällen plus städa av lite hemma eftersom att Martin till 100% har stökat ner det vi städar på torsdag ;)
Så ni som kommer på fredag, följande gäller:
¤Ha med ett glatt humör!
¤Ta med eget att grilla
¤Egen sprit för dom som vill ha det
Ja det var nog allt =p

saknar våran bil!
Saknar våran BMW!
SoFiA

090616 Varmt!

090616 Måndag

Denna natt fick jag sova iallafall och det var grymt skönt!
Cassandra sov till 9.20 imorse fast hon vaknade vid 3.00 inatt och fick en flaska välling annars har hon sovt sedan 17.00 igår kväll så hon är en duktig tjej och trött var hon igår!
Martin vaknade runt 8.00 när gubben gick upp för att jobba men han låg och mös hos mig en stund sen gick han till fönstret i hallen och grät och ropade efter pappa!
Gubben kom in en stund och pratade lite så efter det har Martin varit helt lugn och snäll, han behövde nog bara pappa en liten stund =)
Har precis ätit frukost med barnen, lillasyster ligger fortfarande och Sover! Slö är hon =p
Hon ligger här i soffan bredvid mig och snarkar lite.
Vädret är kanon idag!
Det skulle bli regn mot eftermiddagen enligt väderrapporten men det är klarblå himmel överallt så jag tror inte det blir nått regn eller jag hoppas att det inte blir det!
Nu ska jag snart ta med mig mina små sötnosar ut och mysa o njuta av solen när den Äntligen är här för man vet inte hur länge den stannar!
Får se om jag får upp lillasyster med.....troligtvis inte =p


Ha en bra dag allihop!
SoFiA

090615 Vi har SOL idag!

090615 Måndag

Idag har vi haft tur med vädret!
Det har dock varit lite väl blåsigt men vad gör väl det när solen skiner?!
Jag och lillasyster tog oss en långpromenad med barnen idag, rättare sagt till Edsbruk!
Det är en sträcka på ca 14-16km fram och tillbaka, ja jag vet att vi var duktiga =)
Martin somnade på vägen hem men Cassandra var vaken hela tiden, hon försökte bråka med Martin medans han sov men han bråkade ju inte tillbaka och då var det inget kul att retas med honom så hon tog hans keps och napp och lekte med det istället med hopp om att han skulle vakna och bli arg så hon skulle få retas lite men nej, han vaknade aldrig =p
Då blev Cassandra arg så hon skrek en bit av promenaden av uttråkning hihi busunge är hon!

När vi kom hem så slängde vi oss i soffan och vi matade barnen, lillasyster bytte blöja på Cassandra medans jag fixade lite mat till henne.
Sen lite senare så hade vi återfått lite krafter så vi bestämde oss för att göra lunsch, det blev pommes....
Sen latade vi lite till och busade lite med barnen.
Cassandra var jätte trött eftersom att hon hade varit vaken sedan 11.30 på förmiddagen och klockan var ca 16.30 när hon ville somna för natten så jag lyckades hålla henne vaken till 17.00 sen blev det kvällsgröt, blöjbyte och marsch i säng =)
Sedan efter en stund kom gubben min hem från jobbet, han åkte och handlade lite medans jag och lillasyster lagade mat och fixade i köket.
Jag lagade stark köttgryta med klyftpotatis i ugn och det blev Jättegott! Första gången jag gjorde det och lyckades med! Stolt!

Sen efter middagen så drog jag med mig alla ut, jag satte gubben i jobb med att ta ner lekhagen ute då den inte är till nytta ändå längre och den stod bara och skräpade så det var lika bra att ta bort den, medans han fixade med det så tog jag med mig lillasyster och Martin-bus på en promenad, vi gick en bit på vägen men sen kom jag på att -Vi går en sväng i skogen!
Det gjorde vi och uppskattat var det med och jätte mysigt!
Sen gick vi hemmåt och då träffade vi gubbens chef och pratade lite sen gick vi vidare hemmåt för att se hur det gick för gubben, han hade börjat köra med trimmern och gör det fortfarande!
Får se när han kommer in ;)
Iallafall så när vi kom tillbaka efter en skogspromenad så satte vi oss med Martin på gräsmattan och busade Massor!
Sedan skulle jag lära Martin att hjula och göra kullerbyttor men han bara gapskrattade åt mig haha! =)



Sen efter en stund så ville Martin leka med katten, det lät så här:

-Martin, klappa kissen snällt....
-Mmmm
-Du får Inte slå kissen, den får aj då!
-Mmmm
-Klappa snällt....
-(Martin skrattar djävulskt)
-Nej bara klappa...
-appa....
-Ja klappa =)
-(Martin slår katten och skrattar högt!)
-Nej Martin, nu fick kissen aj!
-Mmmm
-Vad säger man då till kissen?
-Ussäkta!
-Bra! =)
Glad Martin...

Han är duktig som säger ursäkta, han säger ursäkta jämt hihi, lite gulligt =)

Ha en fortsatt bra kväll!
SoFiA

090615 Sol!

 Måndag 090615 

Ännu en måndag som kommer att rusa förbi i en rasande fart men denna vecka gör det inget då det är midsommarafton på fredag så det får gärna gå fort dit!
Kommer nog bli en härlig midsommar, Jasmine och Jacob kommer hit och Sofia och Rickie med barn kanske kommer en sväng sen kommer även mina två bröder som det ser ut nu och lillasyster kommer att vara här hela denna vecka och stanna över midsommar.
Vi hoppas på fint väder på fredag iallafall!
Tanken är att vi ska grilla och spela kubb så jag hoppas verkligen att vädret håller sig fint då men enligt väderrapporterna så ska det regna tyvärr, men jag hoppas att dom har fel ;)

Idag skiner iallafall solen mellan alla moln på himlen, kanske att vi slipper regnet idag?
Blir nog en långpromenad lite senare, skönt!
Inatt har jag inte sovt mycket alls, nästan ingenting...
Tanken var att jag skulle sova kl 22.00 när jag och min syster (Linnéa) kom hem från våran kvälls promenad men så fixade jag med tvätten och lite sedan satte jag mig i soffan för att varva ner och sedan lägga mig och sova men då fastnar jag i en film som gick på 6:an, 40 days and 40 nights har sett slutet på den filmen en gång så jag ville se hela när den ändå gick.....
Först satt jag i soffan och tittade på stora tv:n (52") men sedan satte jag mig i sovrummet och tittade på lilla lilla tv:n (32") men den är så jobbig att titta på då man är van vid den "stora" så efter ett tag när jag hade tröttnat på att höra gubbens snarkningar brevid så gick jag in och satte mig hos lillasyster och tittade på filmen ;)
Kl: 00.40 ungefär var filmen slut så det blev tyvärr en sen kväll Igen! Fast att jag har lovat mig själv att lägga mig tidigare!
När jag lade mig så var det så himlans varmt i huset, jätte varmt!
Men jag försökte somna ändå, sen började gubben min snarka som en jag-vet-inte-vad!
Men jag försökte och försökte att somna men det bara gick inte!
Kl: 02.00 så öppnade jag fönstret i vårt rum så det skulle bli svalare och det blev det som tur var så jag försökte somna om och gubben hade Äntligen slutat snarka så högt som innan så sista gången jag tittade på klockan då så var den 02.20 så därefter måste jag ha somnat.
Kl: 02.35 vaknar Cassandra...................
Ingen lång sömn där inte!
Så det var bara att ge sig upp och fixa en nappflaska och mata henne och som tur var somnade hon om direkt efter att hon ätit.
Kl: 03.00 somnar jag om igen.
Kl: 03.30 vaknar Martin..................
Upp igen, hämta Martin innan han väcker Cassandra och sedan är det bara att somna om igen... så gott det gick...
Gubben hade ännu en gång börjat snarka högt!
Martin vred och vände på sig och man fick lite sparkar från honom både här och där så det var ännu en gång svårt att försöka sova men slutligen lyckas jag, runt 05.00.
Kl: 06.30 vaknar Cassandra igen och är hungrig, denna gång kan jag inte ens få upp ögonen och allt snurrar i huvudet av trötthet så jag sparkar på gubben och ber honom gå upp och mata Cassandra och det gjorde han faktiskt efter en liten stund!
Kl: 08.40 så vaknar Cassandra igen och då stiger vi upp för dagen och gubben hade försovit sig!
Det blev inte mycket till sömn inatt men så är det ibland ;)
Det är synd att vi har ett så litet hus (3 rok!) annars hade man kunnat gå och lägga sig i ett annat rum så man slapp höra på snarkningarna men man får väl lösa det på annat vis.... Flytta in i köket kanske!? 

Idag ser det ut att bli en ganska bra dag trots allt.
Solen skiner och det betyder att man kan spendera dagen ute och promenera =)
Nu sover Cassandra, hon blev så trött lilla pluttan <3
Martin leker med Cassandras lära-gå-stol, han är liiiite föööör stor för den om man säger så =p
Nu ska jag lata mig lite, tycker att jag är värd det efter denna natt, sen bär det av ut om vädret håller i sig vill säga!
Ha en bra dag allihopa!

SoFiA


Lillasyster som är här lägnst bak på bilden sittandes på bilen.
Dom andra tokstollarna är gubben min till vänster och min storebror Tobbe
till höger. (Dom larvar sig på bilden så det är därför dom ser ut som dom gör!) =p


Martin och Cassandra <3

Martin och Cassandra som myser på golvet =)
En superglad Cassandra!
Martin som nog inte ville bli fotad ;)
Syskon myyyys <3
Lös i sommargräset :p
Myspys!
Glaaaaad!
Också Glad!
Vi som skapade dessa underbaringar <3

upplysning

Vill bara upplysa er om att kameran är sönder så det är därför det är lite dåligt med bilder.
Ska försöka fixa lite bilder ändå! =)
Ha det finast!



                                                  SoFiA

Nu så!

Ja, nu så ska ni få ett inlägg som jag lovade =p
Igår bar det iväg till bvc (barnvårdcentralen) Cassandra skulle vägas och mätas.
Vi hade tid där kl: 13.00 och vi kom dit ganska lagom, 12.50 så vi satte oss i väntrummet och då kände jag att någon har bajsat, det var gubben min! Nae jag skoja bara ;) Det var Cassandra som var skyldig!
Så då fick jag gå in till toaletten där skötbordet är och byta blöjsing och då kom våran sköterska ut och pratade lite med oss medans jag bytte på Cassandra, hon berättade att Cassandra skulle få göra syn och hörseltest som man gör vid ca 8 månaders ålder så Martin och pappa skulle få vänta utanför så att inte Martin skulle störa lillasyster :)
När blöjbytet var klart så tog jag med mig Cassandra in till sköterskan och vi fick sätta oss på en stol mittemot sköterskan, hon hade en röd träpinne som hon förde fram och tillbaka framför Cassandra så hon kunde se att ögonen var med som dom skulle och även se så att hon inte var skelögd men hon klarade det galant så allt såg bra ut!
Sedan fick hon titta på en....vad ska man säga.... det var som en ring i gärn och i den fanns en annan ring som hon snurrade på och förde den framför Cassandra för att se att blicken var fokuserad osv och det klarade hon med.
Sen var det dags för hörsel test, då hade hon små bjällror i varje knytnäve som hon plingade med på varje sida framför öronen, meningen är då att barnet ska vända sig om åt det hållet och undra vad det är och det var inga problem där inte, hörseln var så bra den bara kunde bli, hon reagerade med en gång!
Sedan skulle hon vägas och mätas, vikten låg på 8467gram och längden sa aldrig sköterskan och hon Glömde skriva ned den såg jag när vi åkte hem så där blev jag lite besviken för jag var väldigt nyfiken på längden!
Skriver mer senare för datorn är lustig och tog bort hälften av det jag skrev i detta inlägg!!
Och Martin  har väckt Cassandra så mååååste dra nu!



                                          SoFiA

Hinner inte

Hej allihop!
Tyvärr hinner jag inte/har inte tid att uppdatera bloggen idag men det blir dubbelt imorgon istället ;)
Hoppas att ni har tålamod att vänta!
Kram på er/sofia

Bra dag

Vad skönt att det för en gångs skull har varit sol och varmt!
Martin följde med pappa i traktorn idag och han var förstås överlycklig när han fick det!
Cassandra sov när Martin åkte iväg så jag tänkte att jag skulle passa på att vila lite men hon vaknade efter 10min ;)
Jag matade Cassandra med lite pannkakor och katterna satt under hennes stol och tog glatt emot maten som hon tappade!
Sedan gick vi ut i solen och satte oss på gräsmattan och busade sen sprang jag runt med henne och hon satt på mina axlar, jätte skoj tyckte hon!
Efter ca 30min kom gubben och Martin med traktorn så jag satte ner Cassandra i vagnen så gick vi upp och tittade på när dom lastade av balar och det tyckte hon var väldigt intressant =)
Sen ville Martin komma ur traktorn och krama på mamma, myyyyys!
Så han fick också sitta i vagnen och titta på när pappa lastade av.
Sen gick vi ner till huset och satte oss i solen och så fixade jag lite pannkakor till Martin med som han sedan satt i vagnen och åt i solen och värmen men han fick inte ha sin mat ifred för Cassandra satt också i vagnen och snodde åt sig lite pannkaksbitar =)
Sedan gick vi in och gubben tog en dusch och bytte om sen åkte vi till Viken och hälsade på Jasmine men först så handlade vi och beställde pizza.
Barnen sprang runt och busade (Cassandra sprang runt i sin gå-stol) Martin lekte med katternas leksaker som vanligt och när vi var på balkongen så ville barnen plocka blommorna där, busar :)
Sen runt 20.00 så åkte vi hem för barnen blev väldigt trötta.
När vi kom hem så fick barnen kvällsgröt och Cassandra somnade kort därefter men Martin är foooortfarande vaken!
Hade hoppats på att få lägga mig tidigt ikväll men det är som det är ;)
Hoppas att han somnar snart iallafall.
Imorgon ska vi till BVC och mäta o väga Cassandra, vill även kolla Martins vikt och längd eftersom att jag tycker han växer lite dåligt =/
Slänger in ett inlägg efter vi har varit på BVC imorgon!



                                                SoFiA


Sooooool!

Inatt vaknade Martin runt 01.30 och kunde inte sova så jag fick gå och hämta honom så han fick ligga bredvid oss.
Men han somnade inte om utan gick till vardagsrummet så jag tänkte att han kanske var törstig för han brukar gå in dit när han är det, så jag fixade en mugg med vatten men han ville inte ha...
Jag bar in honom till våran säng igen men han hade fortfarande svårt att somna, men efter en lååång stund så somnade han faktiskt men han vaknade titt som tätt så det blev inte mycket sömn för min del inatt.
Han har haft lite svårt att sova dom senaste nätterna, vet inte vad det kan bero på.
Hoppas att denna natt blir bättre så man för sova av sig lite.
Har suttit i barnens rum nu på morgonen och busat massor, sjungt och läst böcker, det är så himla mysigt!
Martin är jätte sur för att han inte kan se på barnprogram som är ett måste för honom på morgonen!
Han tog tv-dosan förut och gjorde nånting så massa knappar är låsta på nått sätt, har tryckt på alla knappar men inget händer! Så jag får stå ut med hans dåliga humör idag.
Kan inte ringa och be gubben min om hjälp heller eftersom att han ringt upp alla pengar på min mobil som vanligt!
Först tar han slut på sina egna och sen ryker pengarna på min =(
Aja hoppas han hör av sig snart för han brukar ringa några gånger varje dag och höra hur det är.

                                            SoFiA

En bra dag trots regn

Idag på eftermiddagen runt 13.00 så hade Cassandra somnat och hon brukar sova mellan 3-4 timmar på dagen så jag och Martin gick ut och busade lite och sen kollade vi om vi hade fått någon post men den var alldeles tom, skönt det att slippa räkningar!
Sen gick vi en sväng på ladugårdsplanen och såg att gubben höll på vid verkstaden så vi gick dit och hälsade lite, sen kom gubbens chef med traktorn så då blev Martin glad när han fick se traktor såklart!
Dom skulle titta på en gård som är till salu vid 14.00 så gubbens chef frågade om jag och barnen ville följa med också och titta på huset och självklart ville vi det!
Så jag gick ner till huset för att väcka Cassandra och mata henne innan vi skulle åka sen kom gubben hem och bytte om och då var jag redan klar med barnen så då var det bara att åka till gubbens chefs hus (bara några meter dit) och hämta upp honom sen begav vi oss iväg.
Vi var först till gården men bara efter en liten stund så kom det fler o fler bilar.
Vi stod utanför och pratade en stund och sedan fick vi gå in och kika på huset och det var jätte fint och stort!
6 rum och kök + ett stooort garage/verkstad som satt ihop med huset, skulle vara skönt att bo så stort istället för vårat nuvarande på 3 rum och kök!
Sen gick vi runt och tittade på maskinhallen och ladugården och barnen var super snälla hela tiden! <3
Sen när vi kom hem så åkte vi och handlade lite och gubben min gjorde pannkakor till oss Mumsigt!
Sedan satt vi i barnens rum och lekte en stund och sen började dom bli lite trötta så Cassandra fick sin kvällsgröt och hon somnade nästan i sin matstol så hon var rejält trött!
Martin är fortfarande vaken, envis är vad han är men ska försöka få honom att sova snart för nu börjar klockan dra iväg.
Sen blir det nog till att sova sova sova, är så trött idag!



                                            SoFiA

Tidig morgon!

Cassandra vaknade som vanligt runt 5.00 på morgonen och ville ha välling, idag vaknade även Martin när hon började "prata".
Jag gick upp och fixade iordning en nappflaska och gav henne den sen fick jag ta upp Martin och bära in honom till gubben.
Under tiden Cassandra åt så passade jag på att byta påse i blöjhinken som var mycket behövligt och lade fram nya tvättservetter eftersom att dom tagit slut, när jag var klar med allt så hade Cassandra ätit upp så jag bäddade om henne och gav henne massor av pussar och sedan gick jag in och lade mig i sängen med förhoppning om att få somna om.
Men nej det fick jag inte =p
Martin var klarvaken och väldigt sprallig!
Jag bäddade om honom flera gånger med hopp om att få sova en liten stund till men det blev inte riktigt som jag hade tänkt.
När han gick upp så gick han direkt till köksdörren och pekade på den och då förstod jag att han ville ha frukost så jag gick upp ännu en gång och så gjorde jag en tallrik gröt åt honom.
Jag satte mig ner på en stol vid köksbordet och satte Martin på en stol mittemot mig och började mata honom, efter några skedar gröt började det plötsligt se ut som om han skulle kräkas!
Sagt och gjort det gjorde han med!
Han kräktes så det sprutade på golvet, stolarna och på mig. Stackarn!
Så det blev ingen mer frukost för hans del utan det blev en liten tvätt.
Sedan satte jag mig med honom i våran säng och han kramade om mig jätte hårt!
Sedan bäddade jag ner oss men han ville ligga bredvid pappa och det fick han självklart!
Men han ville fortfarande inte somna så han steg upp igen och plockade fram sina traktorer och började leka!
Jag låg och latade i sängen medan han lekte och gubben sov som en stock.
Efter en stund eller ganska lång tid vid 7.00 så somnade han i våran säng!
Vi vaknade sedan strax innan 9.00 och Cassandra sov fortfarande då.
Gubben var försenad till jobbet!
Cassandra vaknade nästan med en gång när hon hörde att vi stigit upp så jag och Martin smög in till henne och gosade <3
Sedan byttes det blöjor och jag klädde barnen sen blev det frukost.
Nu har vi nyligen ätit frukost och Cassandra springer runt i sin lära-gå-stol medans Martin springer runt och hämtar leksaker och sprider runt dom i huset och ger några stycken till lillasyster.
Hoppas på fint väder snart så man slipper vara inne så mycket, vill vara ute hela dagarna!
Barnen river huset totalt när dom är inne för mycket! =)


                                                SoFiA

Ensamt

Barnen sover, dom var super trötta idag och somnade redan vid 17.30.
Gubben min jobbar, fullgång med skörden och jag hoppas innerligt att den är över snart för en stund så man får träffa honom lite mer!
Hoppas också på en liten mini semester.
Sitter framför datorn och läser lite bloggar och försöker fördriva tiden på så vis vet inte riktigt annars vad jag ska hitta på.
Satt ute en stund och mös av tystnaden och lugnet och det ser ut att vara fint väder på gång!
Tror ni sommaren är tillbaks efter en lång semester? Hoppas det iallafall!
Skulle vilja gå ut och gå en promenad men jag kan inte lämna barnen ensamna utifall att dom vaknar så det blir att sitta hemma och eventuellt sitta utanför lite grann.
Hoppas att ni får en bra kväll!



SoFiA

Gör aldrig mer så mot mig!

Satt och matade Cassandra förut med köttbullar när hon plötsligt sätter i halsen så jag börjar med att dunka henne i ryggen där hon sitter men inget händer!
Jag reser mig upp, tar upp Cassandra och håller henne så mycket uppochned jag kan med en arm och dunkar henne hårt i ryggen med andra handen!
Inget händer!!!!
Jag skriker inombords: NEJ! upp upp upp nu jävla köttbullar! Vad ska jag göra? Tänk om jag inte lyckas "dunka upp" maten i hennes hals!
Tankarna for runt runt och jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv!
Ingen hemma på hela gården eller inärheten, inga pengar på telefonen!
Hon började bli allt mörkare i ansiktet och kunde inte andas överhuvudtaget!
Men trots att mitt hjärta slog som aldrig förr och tårarna rann på kinderna så lyckades jag behålla lugnet någorlunda och dunkade på och skakade lite på henne och vips efter en evighet (som det kändes som då!) så lossnade det!
Jag blev så lättad!
Cassandra såg på mig med tårar i ögonen och jag pussade och kramade på henne massor sedan log hon stort och hjärtat blev alldeles varmt och jag brast i gråt.
Var skakis en bra stund efteråt men nu har jag lugnat mig en hel del!

Gör aldrig mer så här mot mig!

Vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände barnen nånting! Dom är mitt allt! Min framtid! Mina solstrålar! <3 






Har du varit med om något riktigt otäckt någon gång?




                                                                     SoFiA

du är underbar <3

Tänkte länka en av dom underbaraste människorna på denna jord: http://peeweejasmine.blogg.se
Du är bäst gumman min!

Puss sofia!

Sanndrömmare?

Sanndrömmare, finns dom på riktigt?
JAG drömmer sanndrömmar ibland och inatt lyckades jag ordentligt! Drömde en sak som jag idag fick bekräftat är sant!
Det låter helt sjukt jag vet men hur tror ni jag känner då?
Känns läskigt!
Kanske att jag kan se din framtid med?
Nae nu låter jag som en spåkärring eller nått liknande men det känns bara så lustigt att jag lyckats göra detta flera gånger, inte jätte många gånger men ett par gånger om året!
Kan det vara så enkelt som att man helt enkelt har så pass bra/nära kontakt med sina vänner att man känner på sig vad som händer/ska hända med dom?
Eller drömmer man sanndrömmar på riktigt i denna värld?
Men kanske är det känslorna och den bra kontakten med denna person som gör att jag i mitt huvud vet i förväg vad som händer?
Som en slags tankeläsning?
Jag vet inte riktigt men jag kan säga att idag är jag helt stum av förvåning över denna dröm och verklighet!
Det är för exakt för att vara sant!
Kommer att fundera på det här med sanndrömmar resten av denna dag!



                                             SoFiA

Det skär sig!

Som de flesta vet så är det enormt gott med varm nyponsoppa och glass Mumsigt värre!
Hade ingen glass hemma men gjorde varm nyponsoppa och så kom jag på den smarta idén (trodde jag) att ha mjölk i!
Det såg jätte gott ut.....
Men det smakade dessvärre inge vidare, det skar sig!
Mjölken blev som tjocka klumpar i nyponsoppan så ett tips till er: Testa aldrig någonsin varm nyponsoppa och Mjölk! Det skär sig något så fruktansvärt, Blä!
Men så tänkte jag att när jag ändå har gjort en hel mugg med nyponsoppa som jag var så sugen på så måste jag dricka upp den skurna skiten så sagt och gjort det gjorde jag, illamående nästa!



Cassandra var super trött förut så jag matade henne och hon somnade på stört så medans hon sov så tog jag med mig Martin ut och lekte, vi körde traktorer och lastade vagnarna med gräs och så sprang Martin runt med sin skottkärra och samlade in allt gräs på gräsmattan =)

Sen efter 1½ timme så gick vi in och Cassandra vaknade efter ca 30min så då blev det matning av barnen och sedan blev det barnprogram, från början var det tänkt att vi skulle gå ut men det började ösregna =(
Fy för sommaren som tagit semester!



                                                       SoFiA

otursdag?

Igår var det en jobbig dag, gubben min jobbade med skörden och det blev självklart sent han kom hem.
Martin var snäll som en liten ängel ibland men så har vi det där med trotsen!
Han trotsade mest hela dagen och han slog sin syster en massa, i lördags när han bråkade med henne så rev han henne och nöp henne i ansiktet så det ser ut som om katterna har attakerat henne i ansiktet!
Cassandra var super snäll hela dagen igår som tur var!
Martin var jätte svår att lägga för han ville inte somna utan pappa hemma...
Tillslut fick jag lägga honom i gubbens säng där det luktar pappa =p och efter ca 40min där så somnade han och då kände jag mig grymt lättad, klockan var då nästan 21.00 och jag var super trött!
Kunde dessvärre inte sova för jag var så övertrött (låter konstigt jag vet).
Så jag satte mig i soffan framför datorn och skulle blogga för att kunna slappna av lite MEN.........
Det gick inte att gå in på blogg.se eller någon annan sida heller för den delen! Då kan jag säga att mitt humör var i botten efter allting som hade hänt under dagen!
Inte fanns det något sevärt på tv:n heller så vad skulle jag göra?!
Jag satte mig framför msn iallafall för det funkade som tur var!
Pratade med lite kompisar och det var tydligen inte bara jag som hade strul på mitt nät, trodde att det bara var jag som hade problems med skiten =p
Somnade runt 23.30 igår och imorse var jag helt klippt slut och gubben kom försent till jobbet imorse, han skulle börja vid 08.00 men kom ut runt 08.30, så han var inte så jääätte sen iallafall, han kunde ha behövt lite sovmorgon eftersom att det blev så sent igår men men skörden måste ju in så fort som möjligt!
Har bara hunnit med att äta frukost med barnen och bytt blöjor och ja ni vet allt det vanliga ;)
Skriver senare igen om jag inte får strul på nätet igen =p

                                                                           SoFiA

Lite trött

Imorse var jag grymt trött, har blivit två sena kvällar/nätter i rad nu men det får det vara slut på för nu börjar veckan snart igen och då får man se till att lägga sig skapligt så man orkar med dagarna.
Båda barnen ligger och sover middag nu, dom vaknade runt 07.00 imorse så dom var båda skapligt trötta.
Gubben min är ute och jobbar för fullt med skörden som måste in nu när det är fint väder, lite små jobbigt/tråkigt när han måste jobba på helgerna plus veckorna men så är det på somarn, hoppas på att vi kan åka iväg på semester i slutet av denna månad eller iallafall i början av juli!
Alltid skönt att komma hemmifrån några dagar och slippa hemmets måsten och jobb för gubbens del!
Har mest latat oss hittills idag men så fort barnen vaknar så bär det av ut och leka, en promenad och kanske en sväng och titta på när dom håller på med skörden eftersom att det uppskattas en hel del av barnen!
Hoppas inte gubben kommer att jobba hela kvällen/natten, man vet ju aldrig vad som händer, saker som går sönder så det tar extra lång tid eller andra problem som kan stötas på.
Hoppas iallafall att allt kommer att gå bra så man hinner träffa honom lite ikväll och att barnen hinner träffa honom innan det är läggdags för dom!
Eftersom att det inte hunnit hänt speciellt mycket än idag så har jag tyvärr inte så mycket att skriva om men det kanske finns mer att skriva ner lite senare ;)


Vad gör ni idag då?


                                                         SoFiA

En härlig kväll!

Idag på förmiddagen åkte vi till min mor och gänget för att vi skulle köpa avslutnings presenter till mina syskon som slutar på fredag, bara en sak.... vi skulle köpa varsin flaska champagne till dom men systemet var ju Stängt! Tänkte ju aldrig på att det är röd dag idag!
Men vi åkte ner ändå eftersom att gubben min antagligen jobbar för fullt på deras avslutning så vi inte kan ta oss dit (jag har inte körkort tyvärr) så det blev en liten sväng utan presenterna men dom kommer senare, nästa gång vi ses ;)
Var där i några timmar och sedan bestämde vi oss för att åka hem med våra små trötta barn.
Lyckades hålla båda barnen vakna hela vägen hem, en bilresa på ca en timma!
Men jag kan lova att dom var trötta!
Väl hemma så började gubben min klippa gräset med en gång och jag satte igång med maten, potatis, biffar och champinjonsås Mums =)
Det var Inte lätt att laga maten och se till busungarna samtidigt! Cassandra gick/sprang runt i sin lära-gå-stol och Martin sprang runt och skrattade, Men så hörde jag Cassandra brista ut i ett illgråt!
Martin hade då nypt och rivit henne på kinderna så hon blev alldeles svullen och röd stackarn!
Han gjorde det inte bara en gång utan om och om igen så jag höll på att bränna maten samtidigt som jag försökte ha koll på vad barnen gjorde.
När all mat förutom potatisen var klar så matade jag Cassandra med gröt under tiden jag väntade på att potatisen skulle koka klart sedan lade jag henne för natten ca 18.30 och hon somnade med en gång.
Sedan kom två kompisar på besök och vi satt ute en stund sedan gick vi in och åt.
Sen såg vi på:" Vi hade iallafall tur med vädret igen" en mycket bra och sevärd film måste jag säga!
Sen försökte jag att få Martin att somna men han ville ju inte sova när vi hade besök =p
Tillslut fick jag lägga mig bredvid honom i hanns säng och sjunga lite för honom så somnade han med en gång <3
Sen såg vi klart på filmen för att sedan bege oss ut för att köra kubb i några timmar och guuuuu vad kul vi hade som alltid! =)
Sen efter några timmars spelande så satte vi oss i mörkret på en filt på gräsmattan och prata o prata....
Sen blev det så fruktansvärt kallt så vi gick in och satte oss i soffan Skönt!
Sen efter ett tag så åkte besöket hem och vi sitter nu framför tv:n och myser =)

Hoppas att ni har haft en bra dag/kväll!?


                                                        SoFiA

Sveriges nationaldag

Ni har inte missat att det är Sveriges nationaldag idag va?
Antar att alla uppmärksammat detta =)
Imorse vaknade Cassandra vid 05.40 och ville ha en flaska välling sedan somnade hon sött om <3
Martin vaknade och kom in till oss vid 07.30 men han ville inte somna om, tur var väl det så man inte sover bort hela dagen!
Dock var gubben min lite seg att få upp som vanligt =p
Martin gick dessutom och väckte Cassandra runt 07.45 busungen, om han är vaken så ska ju självklart Alla vara vakna!
Så efter att dom busat en stund i Cassandras säng så gick jag och hämtade Cassandra och bytte blöja, brorsan var också i behov av blöjbyte så det blev dubbla barn på skötbordet idag.
Sen sa jag åt Martin att gå och kittla pappa och det gjorde han =)
Sedan lade vi oss alla fyra i våran säng och mös och såg på barnprogram, fast gubben halvsov imellanåt!
Nu har vi nyligen tagit oss upp och ätit frukost, eller jag fick en halv frukost för Martin skulle ha min rostmacka med ost och gurka så han fick den faktiskt, jag hade ju en till och det räckte för mig ändå.
Fint väder idag iallafall men ser att molnen drar sig häråt så det kommer nog en skvätt regn idag med som vanligt!
Har sommaren tagit semester i år??
Slänger in ett inlägg lite senare när vi hunnit gjort nånting!

Ha en fin nationaldag!

                                                                               SoFiA

Lugn kväll

Idag/kväll har vi ännu en gång lyckats få båda barnen i säng innan kl: 19.00!
Känns som att man äntligen lyckats få in lite rutin nu på kvällarna och för första gången på länge har jag och gubben lyckats få lite egentid på kvällarna och det känns bra!
Inte för att jag har nått emot att barnen är uppe men man måste som föräldrar få lite egen tid tillsammans ibland och barnen behöver lära sig att dom inte ska vara uppe hur länge som helst och barn växer dessutom som bäst mellan kl: 20.00-24.00 så då ska dom helst sova innan 20.00 och det känns kanon att vi lyckats!

Idag har vi varit i Västervik och handlat massor var behövligt kan jag säga Allt var slut och jag överdriver inte!
Hade blöjor så det Precis räckte!
Så det blev inhandling av mat, blöjor och gröt till barnen och så förstås en massa frukt för det Älskar dom! Tur att jag har barn som är så pass nyttiga =)
När vi kom hem så slängde vi oss framför dvd:n, hade hyrt hem två filmer och köpt en.
En film skulle vara komedi, gissa vad, det var inget som helst komiskt i den! Den var som en riktigt dåligt gjord skräckis från 80-talet kommer inte ihåg vad den hette men den var inte ett dugg se värd!
Sen köpte jag en film som jag inte kunde motstå att köpa: Vi hade iallafall tur med vädret igen, och den var jätte skoj (tyckte jag) =)
Den andra filmen som vi hyrde har vi inte sett än men kanske att vi ser på den nu ikväll, om vi orkar vill säga =p

Ha en kanon bra kväll allihop!

                                                                 SoFiA

Godmorgon

Igår blev det en lugn kväll, gubben jobbade sent och barnen somnade för natten kl 18.30!
Gubben kom väl hem runt 19.00 så vi gjorde popcorn och mös <3
Martin kom in till oss vid 06.30 imorse och han somnade efter någon minut sen väckte vi honom vid sju =p
Gubben gick ut vid 7.30 för att jobba, sen slutar han tidigt så vi ska in till Västervik och storhandla nu när lönen kommer in.
Har städat nu på morgonen, skönt att ha det gjort så man slipper sen och kan göra annat under dagen som är liiite roligare!
Nu ska jag bada barnen och fixa lite!

                                                    SoFiA

Fasen så Kallt!

Hur sjuttan kan det vara så kallt mitt i somarn? Hallå! Det var stekhett och strålande solsken i måndags och igår blev det helt plötsligt kallt och idag är det svinkallt+super blåsigt!
Nae sån här sommar vill vi inte ha, hit med värmen!

Har varit ute nästan hela dagen med barnen idag trots att det är svinkallt och blåser storm där ute! Det går inte att undgå att kila ut när det ändå är så pass härligt!
Men det känns som om vintern är på väg när det är så här kallt!
Saknar den där stekande svettiga varma hettan som var i måndags fast att jag klagade då....
Ja det är väl så med oss svenskar, vi är aldrig nöjda känns det som vi bara klagar...
Men en sak, det finns några som Aldrig någonsin klagar över vädret....BARNEN! Dom är glada trots att det är jätte varmt, kallt, blåsigt, regnar osv...
Vi kanske borde ta och lära oss av dom? Det är på tiden att vi gör det nu!
Barn är mycket förståndigare än vuxna på många sätt: Dom klagar mycket sällan och dom säger ALLTID vad dom tycker! Barn är så ärliga!
Nu lär vi oss! =)

Nu har det börjat regna här hemma också så vi drog in en stund, hoppas på bättre väder snart!


                                                     SoFiA

4:e Juni

Igår kväll somnade Cassandra vid 18.00 för natten och Martin vid 18.10 WOW! Detta har Aldrig någonsin tidigare hänt!
Jag var grymt förvånad måste jag säga!
Martin gick dock upp runt 20.30 och satte sig hos mig i sängen och såg på tv och åt popcorn och det var super mysigt <3
Han var så trött så han sa inte ett ord på närmare en timma så vi bestämde att prova lägga honom igen och det funkade en stund, han låg i sin säng ½timme och sedan kom han till oss och vi lade honom i sängen igen men efter ca 40min kom han in till oss igen men vi gav inte upp utan bar in honom till sängen igen och gissa vad? Han somnade och sov till 08.20 imorse =) Duktig kille jag har!
Cassandra vaknade vid 01.50 och pratade i sömnen så det hördes ända in till oss <3
Efter ca 10min blev hon tyst men vid 02.30 vaknade hon och ville ha välling så jag fixade en flaska som hon åt upp för att sedan somna om.
06.30 vaknade hon igen och var hungrig så jag gick och fixade en nappflaska igen och även den smällde hon i sig =)
Men denna gång ville hon inte somna om så jag bar in henne till oss så hon fick mysa med mamma <3
När gubben gått upp till jobbet vid 07.50 så höll jag och Cassandra nästan på att somna, vi slumrade nästan till precis när vi hörde Martin glatt kom springandes till oss, han hoppade upp i sängen, log åt Cassandra och gav henne en puss och sedan fick jag en pussis <3
Sen busade han och Cassandra en stund sedan steg vi upp och Martin drog på tv:n åt mig, snäll plutt =)
Så nu ska jag fixa frukost till barnen, byta blöjor, och klä på dom sen bär det ut och så ska vi nog titta på när dom kör skörden som dom gör bakom vårat hus -myyys!-

Vi hörs senare!



                                                                         SoFiA

Regn regn regn!

Ja idag regnar det för fulla muggar, inget vidare väder att vara ute i tyvärr men vi var ute en liten stund förut, kallt var det!
Det är grymt synd att kameran är sönder för på förmiddagen kunde jag ha fått en riktig kanonbild!
Martin satt i hallen och lekte, det hade han gjort ganska länge men efter en stund så tyckte jag att det hade varit lite fööör tyst en stund och då som alla småbarnsföräldrar vet så är det Alltid något fuffens på gång!
Jag klev ut i hallen och ser till min stora förvåning en hel vit Martin sittandes på golvet och grejar....Hmm tänkte jag, vad har hänt här då?
Martin brister ut i ett gapskratt och jag kan inte hålla mig utan börjar skratta som en tok jag med! Ja, jag vet att man inte ska skratta när barnen har gjort nått dom inte får men kan man låtabli?
Nu kanske ni är lite nyfikna på vad han hade gjort? =)
Det ska jag talaom:
Han hade hittat min solskyddskräm på en byrå i hallen och den hade han lyckats få upp och hällt ut hela flaskan (den var full!) så hela golvet var en enda stor vit pöl plus att Martin var vit så stor han var! Alldeles hel vit och kladdig och tror ni det var lätt att få bort? Nej verkligen inte!
Martin har fortfarande massa kvar i håret som jag inte fick bort och golvet är fett och kladdigt =p
Ibland händer det små spännande saker här hemma!
Antingen är det jag som håller på att bränna upp huset när jag lagar mat som ni minns att jag skrev om för ett tag om inte så kika i arkivet ;) eller så har vi Martin som leker med solkräm eller en liten Cassandra som äter upp tidningar ;) Livet är allt skoj ibland!



                                                        SoFiA


Skördetiden har börjat

Imorse när Cassandra vaknade vid 09.00 så gick vi ut och skulle sätta oss i solen men till min stora förvåning så var det mer kallt än varmt där ute men vi tog på oss lite varmare kläder så kunde vi fortsätta att sitta ute och njuta av att det iallafall inte regnade!
Cassandra åt lite frukost, ostmacka och välling.
Martin låg fortfarande och sov då men han vaknade runt 10.00 så då kom han ut och gjorde oss sällskap men han ville bara ha en banan och vatten till frukost och självklart fick han ju det.
Sedan dukade jag fram med glass och varm nyponsoppa, Martin ville hellre ha hallonkräm och glass så han fick det så åt jag och Cassandra nyponsoppa och glass och det var så gott och mysigt, samtidigt som vi åt det så tittade vi på när gubben min höll på med skörden, dom började idag.
Det är så härligt att vi har världens utsikt över åkrarna så vi kan se på när skörden är igång för det är så himlans härlig tid på året! Martin och Cassandra tycker att det är jätte häftigt att titta på när pappa jobbar så Martin klappar händerna och skrattar o Cassandra sprallar som en tok och gapskrattar jätte högt =) HärligtHärligt!
Nu gick vi in en sväng för det började bli lite kallt ute och barnen började bli slöa men nu är det fullt ös på dom och Cassandra springer efter Martin i sin lära-gå-stol och han skrattar som en tok och springer runt =)

Nu ska vi bara lata vidare en stund sen ska jag knöla ut barnvagnen ur bilen och sedan bär det ut på promenad om det inte hinner börja regna förstås för det känns ibland som att det är regn på gång men sen blir det sol och varmt igen, lur-väder!
Barnen lär nog somna som stockar när vi väl har gått en sväng eftersom att dom är lite halvslöa =)
Ha det bra så länge så kanske jag slänger in ett inlägg lite senare!



                                                       SoFiA

Stolt!

Jag är så stolt över mina små pluttungar <3 Martin gick på pottan flera gånger idag för första gången!
Han bajsade en gång och kissade två gånger!
Självklart blev lillasyster Cassandra nyfiken och gick på pottan hon med och kissade en gång =)
Dom är så himla duktiga!
Kanske att dom båda kan vara nästan blöjfria i slutet av sommaren? =)

                                        Stolt mamma <3
                                              SoFiA

varm helg!

Hej och förlåt för att jag inte har bloggat på två dagar (heeeela helgen!) Har haft fullt upp med annat nu när det har varit så himlans fint väder!
I fredags kom ett par kompisar hit och sov över så det blev några glas på kvällen och mycket prat och skratt!
På lördagen började vi dagen med en frukost ute i solen och redan då var det jätte varmt så efter frukosten så skulle vi åka till en sandstrand men dom hade inte öppnat den badplatsen än så vi åkte ner till Edsbruk och satte oss på bryggorna och mös, gubbarna skulle ju bada men dom ångrade sig när dom kände på vattnet =p
Sedan kom ett förslag från någon att vi skulle åka ut till en stuga som kompisarna har (jasmine och jacob) så vi bestämde oss för att höra med barnvakten om hon hade tid att ta barnen över natten (sara) och självklart kunde hon det snäll som hon är! Skönt att ha någon som gärna ställer upp när det behövs och självklart hjälper vi dom när deras bebis kommer i oktober ---myyyys!---
Vi åkte hem och packade barnens saker och våra saker för vi skulle ju sova i stugan.
Sedan åkte vi och lämnade barnen och begav oss till jasmine och jacobs lägenhet, vi packade in alla saker i våran bil eftersom att den är större så vi fick plats med allt sen åkte vi och beställde med oss pizza och sedan begav vi oss mot stugan.
Väl framme så bestämde vi oss för att inte äta vid stugan utan skulle ta med oss maten till sjön där vi skulle ut med båten och fiska så vi drog dit och satte oss på en brygga och åt, gubben matade fiskarna med lök och det gillade dom lustigt nog!
Sedan var det dags att dra ut med båten... jacob rodde fram båten till oss och jasmine o jag gick ut på bryggan för att kliva i båten och då säger gubben min som står bakom mig: Undrar vad som händer om jag gör så här! Och så kliver han med ut på bryggan och den RASAR! Jag greppar tag om jasmine i ren reflex och vi blir livrädda och tror att vi ska hamna i vattnet så vi både skriker och skrattar hysteriskt haha!
Sen kom vi iallafall i båten och vi drog ut på sjön och det var såååå varmt! Tur att gubbarna slapp ro haha, bra med motor fast det gick inte så fort men det gjorde inget för det var läskigt nog att åka med våra gubbar som gungade båten som galningar och bytte plats hela tiden så jag och jasmine hade nog med att skrika av räddsla och skälla på våra gubbar!
Nästan direkt när dom började fiska fick dom en gädda på kroken! Aaaaah dom kastade upp gäddan precis bredvid mig och jasmine så vi var ju skapligt rädda när gäddan hoppade som en galning och dom försökte döda den och den var näst intill odödlig!
Efter en timma på båten och en enorm solbränna så drog vi oss mot land för att åka vidare, vi bestämde oss för att inte stanna vid stugan utan åka tillbaka till Valdermarsvik och vara i deras lägenhet och dricka o spela kubb och sedan dra en sväng till raggarträffen och kolla läget.
Vi satt på balkongen till att börja med och bara njöt av att ta det lugnt och senare såg vi på Robinson finalen!
Sen blev det drinkar och kubb och vi hade så grymt kul och distraherade våra gubbar så att vi skulle vinna (hur vi distraherade dom säger jag inte här då jag vet att det finns känsliga som läser här) haha! vi lyckades kanon med att få dom på andra tankar så dom skulle missa hela tiden =)
Sen när det blev mörkt så vi inte såg kubben nästan så gick vi in runt 23.00 och då gjorde vi korv och tunnbröd (fyllekäk).
Sedan vid 23.30 drog vi oss mot raggarträffen vingliga som vi var!
00.10 ungefär var vi framme.
Där träffade vi lite kompisar och blev bjudna på drinkar -gottgott- sen när vi skulle hem så var vi ju skapligt fulla och hade INTE klarat av att ta oss hem så vi fick skjuts av en kompis som var där så snacka om att vi hade tur!
runt 01.30 var vi väl tbx i deras lägenhet och då blev det drinkar på nytt hehe så vi satt på deras balkong och drack o pratade fyllesnack, väldigt kul! =)
Senare bestämde vi oss för att sova och vi slocknade nog ganska snabbt =)
Så har våran helg sett ut!

                                                    SoFiA

RSS 2.0