Allt som har hänt de senaste dagarna..

090928 Måndag

Oj, nu
var det på tok för länge sedan jag bloggade!
Så nu är det bäst att jag sätter igång! =)


I torsdags så var jag i Stjärnevik och fick min efterlängtade piercing i överläppen.
Jag blev jättenöjd med piercingen men det gjorde förj*vla ont måste jag erkänna!
Dessvärre tappade jag kulan på piercingen i Lördags så jag fick låta staven sitta kvar men på söndags morgonen fick jag ta ur staven då den hela tiden nötte i hålet så läppen blev alldeles svullen och jätte öm men för att hålet inte skulle läka igen så har jag flera gånger om dagen tryckt i staven och tvättat hålet noga.
Men imorse hade hålet börjat läka igen och det gick inte trä igenom staven så jag fick riva bort en liten sårskorpa på utsidan av läppen och sedan mosa in staven och det gick till en viss del men sedan tog det stopp vid den sista "skinnväggen" alltså på insidan av läppen så då var det bara att ta något vassare och mosa igenom och det gick ganska bra, gjorde lite smått ont bara...

Hade ingen läpp piercing hemma så därför har jag inte kunnat byta till nått annat men hon som piercade mig har skickat grejer till mig på posten så att jag kan fixa det innan den växer igen helt!
Mycket snällt av henne!


I fredags så städade jag och barnen en massa eftersom att vi skulle få besök, det var nämligen barnens farmor och gänget som skulle komma.
Lisa och Gustav skulle ha sovt här från fredag till söndag men på fredag kvällen fick Lisa sådan migrän att vi fick skjutsa in henne till Västervik där hennes pappa och Eva var.
Det var lite tråkigt att dom fick åka, hade varit jättekul att umgås men det är sånt som händer, tyckte vääääldigt synd om henne iallafall!
Och så tyckte jag liiiite synd om mig själv som fick sitta ensam i mörkret sent på kvällen med tanke på hur mörkrädd jag är, fick ju stanna hemma eftersom att barnen sov men det gick faktiskt bra ;)


På lördagen så åkte vi till Västervik för att umgås med barnens farmor och gänget, åkte till gubbens mormor och morfar eftersom att dom sov där så det var mycket trevligt!
Vi började med lite fika när vi kom dit och sedan fick barnen sina presenter av sin farmor, Cassandra fick en overall till vintern, jätte fin och väääldigt behövlig eftersom att vi inte riktigt har råd att köpa en själva så det var en kanon present!
Martin fick ett regnställ som även det var välbehövligt och dessutom kanon bra eftersom att jackan var supersynlig och det är jättebra att ha sådant här ute på landet så att han syns i mörkret och även så att han syns kanon annars med så dom fick varsin jättebra present!

Sedan efter en liten stund så skulle vi ge oss ner till skoaffären för barnens farmor skulle köpa varsitt par fodrade stövlar till barnen och det var kanon och dom fick varsitt par jätte snygga stövlar!
Jag är så innerligt tacksam att hon köpt alla dessa saker till barnen så jag kan inte beskriva det med ord!
Eftersom vi har lite halv kass ekonomi och att det kommer att bli värre snart när min föräldrapenning tar slut och jag kommer att vara arbetslös så kan jag säga att dessa saker var en enorm lättnad att slippa skrapa ihop pengar till!


Sedan gick vi runt i lite butiker och sen gick vi tillbaka till gubbens mormor och morfar och efter en liten stund så var det mat och dom är ju helt fantastiska på att göra god mat så man blev mätt och belåten vill jag lova! =)
Och en stund efter maten så blev det glass och varm hallonsås och guuuu så gott det var!

Vi stannade i Västervik till ca klockan 18:30 tror jag och sedan skulle vi hemmåt men först så skulle vi stanna i Edsbruk och skjutsa Rickie till Skedshult för att han skulle hämta en bil där som dom lånat.
Sedan åkte vi hem till oss allihop och nästan direkt när vi kom hem så behövde Cassandra sova så hon fick lite att äta och sedan bäddade jag ner henne och hon somnade gott!

Resten av barnen lekte och hade det jätte skoj (Martin, Liam och Noel) så vi vuxna tog oss varsin öl och pratade "skit" men ganska så snart så somnade Rickie i soffan och Martin ville sova så gubben lade honom och han somnade direkt och jag hjälpte Sofia att söva barnen eftersom att Rickie somnat i soffan, tyckte lite synd om henne att fixa allt själv så det var kul att få hjälpa till lite även att jag inte kunde göra så mycket som jag ville eftersom att barnen var så mammiga =p
Men det gick bra och barnen somnade ganska snabbt.
När alla barnen var nattade så gick även min gubbe och lade sig, klockan var då runt 23.00 men jag och Sofia ville vara vakna så vi satte oss ute och snackade om en massa roliga saker haha!
Vi hade riktigt kul och så såg vi en massa stjärnfall!

Iallafall så satt vi och babblade en massa och tiden måste bokstavligt talat ha runnit iväg för när vi gick in sista gången så var klockan 3.30 så runt 4.00 kom vi nog i säng och Cassandra vaknade vid 7.00 eller strax innan men det var det värt att sitta uppe och umgås för vi hade så grymt mycket att prata om!! =)


På söndagen så åt vi alla frukost ihop och Rickie o Sofia skulle åka ganska tidigt för dom skulle lämna bilen som dom lånat vid 10.00 i Norrköping så vi hann inte umgås så jätte mycket på söndagen men en stund iallafall.

När dom hade åkt så latade vi oss en stund och mös en massa och sedan gick vi ut och lekte och så tog vi en liten promenix till verkstaden för gubben skulle fixa lite med bilen så vi var med och tittade på ;)
Sedan så åkte vi och handlade lite inför kvällen och när vi hade handlat klart så ville Martin gå till lekparken som ligger bredvid affären så vi var där en ganska så lång stund och lekte med barnen och dom älskade det!


Idag (måndag) så har jag och Cassandra mest latat oss, har varit så himlans trötter idag!
Men sen när gubben kommer hem så ska vi hämta Martin på dagis och sedan ska vi åka och hämta min lillasyster som ska vara här ett tag pga vissa problem som jag ej kommer att ta upp här, lite saker är för privata att ta upp även om jag annars har en väldigt öppen blogg där jag oftast inte undanhåller något...
Sen ska vi även storhandla så det blir fullt upp sen men det är skönt det med ibland!


Hoppas att ni haft en trevlig helg allihop!
//Livets Diamanter


stääääääd tiiiime!

090924 Torsdag

Idag
kommer jag inte att ha tid att skriva nånting speciellt, ska städa hela långa dagen eftersom vi får besök från fredag-söndag och det kommer att bli jätte trevligt tror jag! =)

Började städa runt 7.30 imorse och barnen var super snälla, har världens snällaste barn!
Jag frågade om dom ville se på ice age och självklart ville dom det så jag satte i filmen och Martin gosade ner sig i soffan med sin kudde, täcket och tiger och Cassandra låg i en sackosäck på golvet och mös så dom låg där och kollade på heeela filmen!

Jag fick en hel del städat tack vare att dom såg på filmen så nu har dom fått bullar och frukt som belöning för att dom var så duktiga och Martin dammsugade till och med hela vardagsrummet nästan (fast jag hade dammsugat först) och så har han burit saker till deras rum, skönt att få lite hjälp =)
Cassandra där emot motarbetade mig lite på slutet hehe, hon kastade ner alla skor från skohyllan när jag satte upp dom och när jag sorterade jackor/ytterkläder så blandade hon allt busungen =p

Nu ska jag fortsätta städa, ska nog lägga sanda först för hon är så trött och så kanske jag får lite mer gjort ;)

Puss och kram på er!
//Livets Diamanter

Virrig mamma med superbra idéer!

090923 Onsdag

Igår
så blev dagen lite (läs mycket) knas!
Hela dagen planerade jag efter bvc besöket som skulle vara vid 14.00.
När gubben kom hem, ja han fick sluta tidigare (kl:13.00) så duschade han och sen satt vi framför tv:n lite tills klockan blev 13.30 då vi skulle åka...

Jag sa till gubben att "Vad lustigt att dom har satt vaccination+läkarbesök på en Tisdag eftersom dom sa att läkaren bara kommer på Onsdagar...."
Sen gick jag och kollade på lappen som tid+datum stod på.... "Men det måste ju stämma för det står läkarbesök+vaccination 22/10...."

Ja, precis den 22/10!
Jag hade alltså tagit fel på en månad!!
Det är inte lätt ibland att vara mamma och ha miljoner av saker snurrandes i huvudet, ibland går det, ibland går det inte ;)
Jag kan säga att det är första gången i mitt liv som jag tagit fel på datum tror jag!
Men vi fick iallafall lite familjetid tillsammans, man får se det positivt!



Vi bestämde oss för att åka till Överum och handla lite så det gjorde vi och sen åkte vi hem och stoppade i oss lite mat.
Runt 16.40 så åkte vi till Edsbruk och hämtade Martin på dagis och han ville inte riktigt följa med hem för han hade ju såååå kul =)
När vi kom hem så matade jag barnen och sen latade vi oss och när Cassandra hade somnat för natten så gick jag, gubben och Martin ut en liten stund, ja vi var precis utanför huset så vi skulle höra ifall Cassandra skulle vakna vilket hon aldrig gör när hon lagt sig för natten.
men sen började det regna och bli kallt efter ca 40min så då gick vi in och mös framför tv:n.


Idag så har jag och Cassandra städat en massa och så skulle jag köra en diskmaskin....
Men disktabletterna var slut så jag kom på en aldeles egen liten lösning....jag hällde vanligt diskmedel i behållaren som man lägger disktabletterna i....

När gubben kom in för en liten stund sedan för att hämta frukt och en bulle att ta med sig så tittade jag in i köket och......ja, vad ska jag säga..... min "disk idé" var inge vidare smart idé....det var nämligen fullt av lödder på hela köksgolvet som bara blev mer och mer....trodde bara sånt hände i filmer men icke då =p

Så nu vet ni vad jag ska fördriva dagen med....städa köksgolvet japp.....
Ingen som vill att jag ska komma och hjälpa till med disken? ;)

Ungefär så här såg det ut + att golvet var fullt.....

//Livets Diamanter

Hej igen!

090922 Tisdag

Oj, nu
var det ett tag sedan jag skrev här!
Men lugn! Jag lever ;)


Idag har jag och Cassandra bakat bullar, hade ju lovat gubbarna nybakade bullar till fikat så det var klart jag fixade det till dom ;)

Har kommit fram till att jag saknar lite saker när jag bakar, en brödkavel och bakdukar/kökshanddukar! 
Ingen som kan skänka dessa saker till lilla bagaren? =p
Just nu består min "brödkavel" av en pantflaska full med vatten, ja det gäller ju att vara lite påhittig "man tager vad man haver"  ;)
Min högsta önskan just nu: En rosa brödkavel och rosa kökshanddukar! ;)

Just nu ligger Cassandra och sover, men det är bra för då är hon pigg sen när vi ska till bvc vid 14.00, hon ska nämligen vaccineras då så vi får se om hon är liga tuff som Martin var när han fick sin "1-års spruta" han bara tittade på sprutan när han fick den och sen var han hur glad som helst, inga som helst problem =)
Men jag tror att Cassandra kommer att bli lite ledsen men jag hoppas att det kommer att gå bra!


Beställde lite kläder förut med, en lång kortärmad tröja med tryck, en långärmad mys tröja och ett par byxor, har inte talat om det för gubben än bara hihi ;)
Men det är ju faktiskt min "lön" som kommer på fredag så jag bestämmer lite extra över den och så blir han faktiskt inte sur för han vet att jag älskar att handla på marknader och han vet att jag är lite (läs mycket) depprimerad över att Gamleby marknad är på torsdag och mina pengar kommer på...... fredag! Snacka om surt läge!!
Så jag unnade mig själv att beställa lite kläder istället och det gick bara på 591kr med frakt och allt så det var inte så farligt tyckte jag...


Vill ha! Vill ha! Vill ha!
Har letat efter dessa jeansleggings
överallt men hittar dom ingenstanns =/


//Livets Diamanter

Gamleby=Dyrt!

090919 Lördag

Igår var en
trevlig kväll, när gubben kom hem från jobbet så gjorde vi oss i ordning för att sedan åka till Gamleby för att handla.
Runt 18.00 bar det iväg.
Vi handlade tacos till kvällen och lite bröd och påläggs korv, välling och gröt till barnen och summan av det blev 950kr!!
Jag kan säga att det blev en minst sagt dyr middag!!
Nästa gång kommer jag INTE att vilja handla i Gamleby!
När vi handlar på Willy´s i Västervik så kan vi handla mat för en hel månad plus blöjor, gröt, välling ja, allt och då brukar det gå på ca 1500kr!
Så man kan snacka om prisskillnad!!


Efter att vi hade handlat så åkte vi hem och då var svärfar här och stannade på kaffe så det var jätte kul att han kom!
Sedan efter en liten stund så kom Jacob och Jasmine och det var jätte kul för det var ett tag sen vi sågs eller det känns som det iallafall!
Vi tog lite kaffe och sedan när svärfar hade åkt så började vi med maten ja, vår super dyra tacos...
Maten blev jätte god och jag blev så mätt så jag trodde jag skulle spricka! =p
Sen såg vi på idol, mycket roligt =)
När klockan började närma sig 21.30 så åkte Jasmine och Jacob hemmåt eftersom att dom har lite problems med sin bil, stackarna ;)

Idag har vi varit ute en stund med barnen, hade vart skönt att ta en promenad i fina vädret men det är "Smaka på tjust" idag så vägarna kommer vara överfulla med bilar och alla möjliga fordon så det kändes inte så barnvänligt att ta en promenad så vi får se vad vi hittar på, än så länge har vi inte kommit på vad vi ska göra =/

Ikväll vid 18.00 ska vi till Tommy och Gulla i Överum på middag så det ska bli mycket trevligt!
Annars återstår att se vad helgen erbjuder ;)

Kram på er så länge!
//Livets Diamanter 

Fredag! =)

090918 Fredag

Ja nu var
det äntligen fredag igen!
Barnen ligger och sover, Cassandra gick upp runt 6.40 imorse men blev trött och somnade 8.40 och Martin har inte ens klivit upp ur sängen än men det förstår jag, det är skönt för honom att sova ut när han annars får gå upp vid 7.00 varje dag.
Han är ju en liten sömntuta lilla Martin ;)


Sen när barnen har vaknat så ska dom få lite att äta och efter det så ska vi ge oss ut på en promenad tänkte jag. Hade velat göra varm choklad och lite goda mackor och tagit med barnen ut i skogen och plocka svamp och ha en liten mys-picknick men har inga saker hemma för det så det får bli någon annan dag, kanske kan lura med gubben ut i skogen ihelgen fast då får jag nog tjata en stund först =p


Senare idag när gubben har slutat så ska vi åka iväg och handla, det är ganska så behövligt kan jag säga!
Nästan allting är slut här hemma!
Ne nu ska jag ta mig lite jordgubbskräm att mumsa på, har inte ätit någon frukost än...

Vill du ha tips på lunch, middag eller efterrätt så kika in på http://vanta.blogg.se har samlat lite nya recept och tips nu ;)

//Livets Diamanter

Recept

Tips

Om du är intresserad av recept och matlagningstips så
kan ni kika in på http://vanta.blogg.se
det är en blogg som jag samlar recept på, den bloggen är skapad till mig själv
eftersom att jag gillar att baka och vill samla på mig lite recept men så tänkte jag att även ni
kanske är intresserade av lite recept så därför delar jag med mig av bloggen till er.

Kram på er!

Hur ett samtal kan se ut här hemma...



Gubben--"Varför har du så mycket korv på mackan?

Jag--"Det är bara två!"

Gubben--"Ja men så mycket korv du äter på dina mackor så kommer den ta slut snart"

Jag--"Ja men....om du har ost på mackan, lägger du osten så den täcker mackan eller tar du bara en ostbit????!!

Gubben--tyst en stund......ler...."Ja men korv är dyrare än ost!"

Jag--....mumsar vidare på min macka med två korvar =p

Jag, kändis?

090916 Onsdag

Igår så
blev det mest städning hela dagen, kan säga att det fanns en hel del att städa i barnens rum!
Och så åkte jag och Cassandra lite traktor med gubben.

Gubben min hade ganska ont igår så han tog lite ledigt och lade sig och snarkade en liten stund.
Sedan vid 15.25 så väckte jag honom och sa att vi snart skulle hämta Martin.
När jag hade fått upp honom så åkte vi.

Jag gick och hämtade Martin medans gubben och Cassandra väntade i bilen, när jag kommit en bit på skolgården så möts jag av en liten kille i ca 6-årsåldern, han stannar framför mig och säger "Vem är du?"
Då svarade jag "Jag är Martins mamma"
"Jaha"
sa killen sen sa han "Du ser ut som en kändis när du ser ut så där" sedan sprang han vidare till sina kompisar, tyckte det var lite gulligt sagt hihi men ja, jag såg ju inte direkt ut som någon kändis, snarare som en liten luffare hehe, hade håret uppsatt i en slarvig tofs, mina stora solglasögon, en svart kofta med hög krage, ett par mjukisbyxor som var instoppade i strumporna och mina rosa foppatofflor men det kanske är så en kändis ser ut i ett barns ögon? ;)

Efter att vi hämtat Martin så åkte vi ner och handlade lite och sedan raka vägen hem och lagade mat.
Det fick bli potatismos och kokt korv.
Jag åt inget för jag var inte ett dugg hungrig...
Cassandra åt en tallrik potatismos och en korv medans Martin åt en tallrik potatis mos och hör och häpna: Fem korvar!
Ni som följt min blogg ett tag vet ju att Martin äter väldigt väldigt lite men igår tog det inte stopp i hans lilla mage, han ville bara ha mer och mer... Var riktigt kul att se!
Personalen på dagis sade även att han ätit jätte mycket på dagis och att han ätit stora mängder blåbär när dom hade varit i skogen!
Tycker att det är riktigt kul att han äntligen börjar äta lite!

Idag har jag städat och diskat så nu har jag bara tvätten kvar, skönt!
Cassandra tycker inte om när jag städar och grejjar för hon tycker att hon får på tok för lite uppmärksamhet då så hon jagar mig och sliter i mina kläder och skriker "Mamma! Mamma!"
Hon är så söt min lilla pluttunge, mammas lilla fisgris <3


Det jobbigaste just nu är att förkylningen är inne på tredje veckan nu, inte ens nässpray hjälper längre, förkylningen tycks bara börja om och om hela tiden, just när det känns som den ska släppa helt så börjar den om nästa dag, blir gaaalen på det!
Nu vill jag vara frisk och pigg!

Tänkte passa på att lata mig lite nu när Cassandra sover, hon var alldeles super trött och somnade i min famn när hon åt sin välling för ca 20min sedan så jag fick bära in henne till sängen <3
Sen blir det en promenix i det fina vädret!

Hej på er så länge!
Livets Diamanter

plockat svamp

090914 Måndag

Nu äntligen
tror jag att det fixat sig med bloggen så att jag kan behålla den! =)



Idag är det åter igen måndag, det går så fort!
Dagen började med att Cassandra vaknade strax innen 7.00 och det var ju bra för Martin skulle ju upp då eftersom att han skulle till dagis.

Jag gick in till Cassandra med en flaska välling och medans hon åt upp det så väckte jag Martin men han var lite trött idag, men när jag började busa lite med honom så var det inga som helst problem att vakna ;)
När han vaknat till ordentligt så kom gubben och bytte blöja på Martin och klädde på honom och jag gick in till Cassandra och bäddade om henne för att se om hon ville somna om igen eftersom att hon lade sig så sent igår kväll.
Sedan gick jag och lade mig när gubben och Martin åkt till dagis.

Cassandra somnade så klart inte om utan hon ville upp och busa =p
Så jag hämtade henne och så låg vi och mös en stund i sängen och sedan blev det lite bus och efter en stund så kröp hon iväg till rummet för att leka lite så då passade jag på att lata mig lite extra =p



För några timmar sedan så städade jag huset, Cassandra gillade inte att jag städade!
Hon kröp runt benen på mig hela tiden och skrek och klättrade på mig så det tog sin lilla stund med städningen men klart det blev det ;)

Cassandra har nästan inte sovit nånting idag, varje gång hon håller på att somna så väcks hon av sina egna hostningar, hon hostar ganska mycket nu så jag hoppas det går över snart!



Vi har ganska nyligen varit ute på en promenad jag och Cassandra,
vi hittade lite kantareller vid skogen så dom plockade vi glatt men det var inte så många tyvärr men några stycken iallafall!
Sen skulle vi plocka den jätte stora och fina fjällskivlingen som stod vid skogskanten men....den hade dött =/



Ikväll ska jag och gubben på föräldramöte så Staffan (gubbens chef) ska vara barnvakt.
Om ca 1h är det dags att åka och hämta Martin på dagis sen ska vi laga mat, blir kött hasselbackspotatis och sås Mumsigt =)
Sen efter det så ska jag ta en dusch och klä mig och flirta lite med min gubbe så han tar hand om köket så jag kan hänga tvätt och slänga igång en ny maskin och så ska jag natta lilla Sanda innan vi åker på föräldramötet.

I söndags var vi på besök hos Tobbe och hans tjej i Hultsfred och det var mycket trevligt och Tack för att ni satt barnvakt 1h =)
Martin var så glad för han fick bada med morbror Tobbe ja, i badkar alltså för ute är det alldeles för kallt för att bada!
Nästa helg ska jag förhoppningsvis få mina piercingar gjorda wiiiie!
Blir antagligen en piercing i överläppen och en i ögonbrynet ;)

Ha det så bra allihop!
Livets Diamanter


tiden får utvisa vad som händer....

Jag funderar allvarligt på att låta denna blogg begravas,
det finns idioter och det finns idioter och den som hackat sig in på min blogg
är ett j*vla k*khuvud! 

Men jag kan garantera att jag skaffar en ny blogg för jag kan absolut inte tänka mig att sluta blogga, never!

Tiden får utvisa vad som händer med bloggen..
//Livets Diamanter

F*n!

090911 Fredag

Som ni
kanske har märkt så är det lite problems när man ska läsa min blogg...
Antagligen är det någon som har hackat sig in i min blogg, så fuck you!

Hade kontakt med blogg.se förut och dom ska försöka spåra personen som gjort så här.
Med lite otur kommer jag att få ta bort min blogg helt!

Håll tummarna för min blogg nu!

Livets Diamanter

Kanelbullar

090910 Torsdag

Idag
håller jag på och bakar bullar för fullt, blir kanelbullar Mumsigt ;)
Cassandra ligger och sover så sött så jag passar på att sätta mig här framför datorn en
stund medans jag väntar på att bullarna ska jäsa klart så jag kan slänga in dom i ugnen.


Annars händer väl inte så mycket, finns ju inte så mycket att göra när man bara har ett barn
hemma.
När bullarna är klara och Cassandra har vaknat så ska vi nog ta en dusch och sedan se på
"Hem till gården" och sen blir det nog en promenix.
Funderar på att gå och plocka lite svamp sen med om Cassandra är med på det men det tror jag nog ;)


Hoppas att ni får en bra dag allihop!
Livets Diamanter

Ingen liten bebis längre!

090909 Onsdag

Cassandra var
så söt förut, Martin och hon läste bok ihop och då
blev det ju lite småbråk som det brukar bli först eftersom att Martin brukar vilja läsa själv
men hon smög sakta men säkert fram och vips så accepterade Martin att hon var med och läste.
Så hon började peka och säga titta och där och det har hon aldrig gjort när vi har läst bok med henne,
det var så mysigt att bara ligga bredvid och plötsligt tänker man "shiiit, hon är stor nu, hon är också stor! Hon är inte min lilla bebis längre och hon kan så himla mycket!" 

En lite skrämande tanke att båda barnen är stora nu och att jag inte har någon "liten bebis" längre!



Livets Diamanter

Vi tar oss igenom allt....

090909 Onsdag

Haha, vad skumt det kändes att skriva 090909....
Iallafall så har jag ingen vidare skrivlust för tillfället, är ganska trött och alla tankar inför vintern snurrar i huvet, ja för det kommer bli en hemsk vinter tror jag iallafall nu när allt sakta men säkert börjat sjunka in i huvet och tankarna snurrar omkring, jag hoppas att allt kommer att gå bra iallafall men jag längtar inte till vintern...!

Jag kommer nog snart känna mig på bättre humör och kunna skriva lite mer men just nu så kan jag bara inte..
Vet lixom inte vad jag ska skriva, hur jag ska skriva osv osv för det finns så många andra tankar som spökar runt så det är svårt att koncentrera sig....



Älskling, vi tar oss igenom allt tillsammans!
Jag kommer alltid att finnas här för dig
I vinter kämpar vi tillsammans hand i hand!
Puss

Blogg

Hej!

Ville bara tala om att jag har nu skapat en till blogg som heter "Sofias hörna" ni hittar den här: http://sofiashorna.blogg.se där kommer jag att lägga ut dikter, ordspråk och mycket annat för er som är intresserade.

Bloggen är ännu inte klar när det gäller design osv men det kommer innom kort!

Jobbiga tider väntar...

090907 Måndag

Jobbiga tider väntar då det idag är bestämt att
gubben min kommer att få operera bort sin högra njure i vinter...

Älskar dig!♥

En trevlig helg

090907 Måndag

Jag tänkte att
jag skulle passa på att berätta lite om helgen nu när Cassandra sover.


Lördagen började med att Sara kom hit och vi skulle ta en liten shoppingrunda i Västervik.
Hon kom hit runt 11.00.
När vi kom till Västervik så gick vi raka vägen ner på stan.
Jag hade tänkt att jag skulle handla lite saker till Cassandra nu till hösten.


Först gick vi till h&m, där hittade jag en rosa Hello kitty-mössa, ett par knallrosa skor och en Hello kitty pyjamas till Cassandra.
Martin hade fått så mycket när han fyllde år så han hade redan allt han behövde så denna shoppingrunta var för Cassandras skull och så var det meningen att jag skulle hitta nått till mig själv för en gångs skull men jag hittade inget =/
Det blev lite smått stressigt att gå i affärer med barnen för klädaffärer var inget som dom gillade vill jag lova!
Cassandra tyckte det var tråkigt att sitta stilla i vagnen så länge plus att det var supervarmt i alla affärer så jag förstår att barnen tyckte det var jobbigt!
Så man kikade mest efter det man visste att man behövde och köpte det.
Hade även tänkt att köpa en jacka och en overall till Cassandra men det var så dyrt så det får vänta lite till tyvärr..


Efter att vi hade shoppat lite så var barnen så gnälliga så då tänkte jag att det var nog så att dom var väldigt hungriga så jag hittade ett korvstånd där jag köpte varsin varmkorv till barnen och oj så nöjda dom blev =)
Efter att vi suttit på parkbänken och barnen ätit klart så var det tänkt att jag skulle fortsätta min jakt efter nånting till mig själv men barnen ville verkligen inte mer så vi lämnade stan.

Vi åkte upp till min favorit pizzeria Campino för att beställa mat, gubben väntade hemma och var hungrig och jag hade inte ätit på hela dagen och klockan var då ca 14.00 så mat var behövligt.
När pizzorna var klara så åkte vi hem och åt Mums!


Senare på kvällen kom Daniel (Saras sambo) för dom ville umgås med oss, mycket trevligt! =)
Lite senare ca 20.00 så kom Tobbe (min storebror) och hans flickvän Lucie på besök vilkety var vääääldigt trevligt!
Gubbarna åkte och hyrde film och köpte lite mat medans vi tjejer+Tobbe satt och pratade en massa och tog några glas.
När filmerna sattes igång ja, då var det skitfilmer (ja ni vet sånt lustigt som grabbar ser på) så jag och Lucie reste oss upp och sa Rökpaus!
Så vi gick ut och satte oss och rökte och drack lite (barnen sov för natten då).
Vi satt där ute och pratade i ca 1½ timma sedan gick vi in för att kolla läget och dom skulle sätta i nästa film så då tänkte vi att vi skulle se var det var för nått men det var heller ingen bra film så vi tog med oss ett antal cider och satte oss ute igen =)

Det blev en sen natt, vi satt uppe till 2.30 på natten och tre timmar senare vid 5.30 så vaknade Cassandra så då var det bara för mig att ge mig upp för hon ville inte sova mer.
Jag var så snäll och lät gubben och Martin sova vidare.
Cassandra kröp runt lite i huset och hade skoj så jag lade mig på sängen och vilade lite och sen kröp Cassandra in och väckte Tobbe och Lucie fast då var nog klockan 7.30 iallafall =p


Gubbarna gick ut och jobbade lite efter att dom vaknat till ordentligt medans vi tjejer satt inne och lekte med barnen och såg på tv.
Dom åkte runt 12.00 tror jag, Lucie skulle jobba vid 16.00 men annars hade dom nog stannat längre.
Vi hade grymt trevligt iallafall!
Hoppas vi har möjlighet att ses snart igen och då ska jag ju få min efterlängtade piercing =)


Idag har vi mest latat, har varit så väldigt trött efter helgen =p
Cassandra har också varit jätte trött idag så hon har varit världens ängel, bara gosat och myst hela dagen! <3
Gubben åkte vid 12.30 ungefär eftersom att han skulle till sjukhuset på undersökning igen vid 13.30.
Hoppas att allt går bra!

Nu ska jag gå och göra mig en gurk-macka Mums ;)

Livets Diamanter

Dagens ordspråk

                       

V-vik

090905 Lördag

Hinner inte
skriva så mycket nu, ska göra iordning
mig och barnen för snart kommer Sara och vi tänkte ta en
sväng in till Västervik för att shoppa lite wohoooo =)

Vi hörs kära läsare!
Livets Diamanter

Dagens ordspråk

                          

Molnigt idag

090904 Fredag

Inatt så
sov Martin hos oss, ja han somnade där med mig igårkväll så det kändes lite synd att störa honom och bära över honom till hans säng med risk att väcka Cassandra, och så är det ju förstås lite mysigt att krama på honom om man vaknar på natten =)


Runt 5.00 på morgonen så vaknade han och ville ha "tutten" (nappen) men vi kunde inte hitta den...
Jasg gick och hämtade en annan napp med hopp om att han skulle ta den i mörkret då han inte skulle se någon skilnad och ni som har läst min blogg ett tag vet ju att han har en speciell älsklingsnapp och vägrar ha någon annan...
Sagt och gjort, jag provade med en rosa napp....inga framsteg....han vägrade!
Så det var bara att tända lampan och börja leta och den låg förstås längst fram under våran säng som den brukar göra...
Han fick sin napp och vi somnade direkt allihop.


Klockan 6.30 vaknade Cassandra och ville ha välling så jag gick upp och fixade en flaska.
Sedan gick jag och matade henne och så mös jag ner mig i sängen hos gubben och Martin igen.
När vi sedan vaknade runt 7.40 av att Cassandra inte ville sova längre så kändes det som vi inte sovt en blund inatt fast vi sovt hela långa natten nästan, kanske sov vi för länge helt enkelt?
Nja det tror jag nog inte men men...



När vi gått upp för dagen så byttes det blöjor och så fixade jag frukost till barnen, gubben gick ut och jobbade.
När dom ätit upp sin frukost så mös vi lite och sedan blev det en massa bus en lång stund!
Sen klädde vi på oss och gick ut, först när vi kom ut så var det sol och fint men efter en stund blev det mulet och kallt =/
Men vi fortsatte leka en stund och gungade o körde tramptraktor men sen började det kännas som om regnet var på ingång så då gick vi in.
Det har ännu inte kommit nått regn så vi hade nog kunnat vara ute en stund till!


Livets Diamanter

Chokladbollar och Öl

090903 Torsdag

Sedan jag skrev
sist har vi hunnit med lite smått.
Vi var och hämtade Martin på dagis vid 16.00 och dom sa att han hade varit jätteglad och att allt gått jätte bra idag så det kändes kanon!


När vi kom hem så lagade vi lite mat, det blev pastarör och stora köttbullar =p
Efter maten så tittade vi lite på tv och sedan tog jag med mig Martin till köket för att baka lite...ja, igen ;)
Innan vi gick ut till köket sa jag till gubben: "Älskling, jag tar med mig Martin ut till köket och bakar lite så du vet det"
Observera att jag sa det tre gånger....högt och tydligt!

När vi bakat en stund hör jag från vardagsrummet att Cassandra är lite ledsen, när jag gick från vardagsrummet så satt hon fortfarande i sin matstol och åt.
Men jag tänkte att gubben är ju där så hon är nog bara sur för att inte jag är där eftersom att hon är så mammig.
Sedan när jag håller på att blanda ihop neg.....chokladbollssmeten så hör jag från vardagsrummet: "Älskling! Älskling!"

Så jag skyndar mig dit med chokladbollsmet på hela händerna eftersom att jag trodde att det hänt något eftersom att Cassandra varit ledsen....
När jag kommer in i vardagsrummet säger gubben (som sitter och pratar i sin mobiltelefon) "Hon bara försvann med Martin, jag vet inte vart dom tog vägen för dom sa ingenting..."

Så jag frågar "Vad är det??"
"Vart tog ni vägen? Bakar ni nu?"
"Jaaaaa, jag sa ju det tre gånger till dig!!"
"Jaha......"

Han ville alltså att jag skulle lyfta ur Cassandra ur hennes matstol eftersom att hon hade ätit klart och var sur för att hon ville ner...
Han hade ju faktiskt kunnat lägga ner telefonen tre sekunder och lyft ur henne själv....
Men han fick faktiskt göra det för jag hade ju en massa smet på händerna ;)

Ja, som ni förstår så har jag och Martin bakat neg....chokladbollar, vi bakade dom till gubben och hans chef för dom ska vara uppe i verkstaden och jobba nu på kvällen så jag tänkte att dom skulle få nått gått att mumsa på och ta en liten paus från jobbandet sen, åh vad jag är snäll ibland ;)

Men vet ni vad!?
Han tog med sig några öl för att jobba!
Behöver man öl när man jobbar? Hmm....
Dom har det allt för bra gubbarna där uppe i verkstaden!!
Ne, nu ska vi snart dra oss upp mot gubbarna och överaska dom med lite Mums =)
Kram på er!

Chokladbollar och öl...kan dom ha det bättre?
Obs att en av ölflaskorna var min som jag fick offra grrrr ;)

Livets Diamanter

Dagar

                        

Torsdag

090903 Torsdag

Dagen började med lite mys och frukost framför tv:n när gubben åkt med Martin till dagis.
Sedan blev det lite bus och sen gick vi ut för att ta en morgon promenad runt 9.00 så jag klädde Cassandra och så gick vi ut för att lasta ur barnvagnen ur bilen.
Medans jag lastade ur barnvagnen så fick Cassandra sitta i sin bilbarnstol under tiden för det var så blött ute så jag ville inte sätta henne i gräset.


När jag hade lastat ur vagnen från bilen så satte jag ner Cassandra och bäddade in henne i en liten filt för det var lite småkallt på morgonen.
Sedan skulle vi ta våran promenad men just som vi skulle ge oss av så kom gubben med traktorn och så frågade han om jag och Cassandra ville åka med och hålla honom sällskap, så vi hoppade in i traktorn och så åkte vi iväg för att hämta lite halmbalar.


Efter att vi hämtat alla balarna och lastat av dom så skulle gubben laga pressen så jag och Cassandra hoppade ur traktorn och hämtade barnvagnen sedan gick vi upp till garaget och kollade på när gubbarna höll på där och grejade för fullt.
Efter en liten stund var det dags för fika så då gick vi först ner till oss och hämtade sockerkakan och havrekakorna som jag hade bakat igår, hade lovat att dom skulle få det till fikat ;) snäll jag är va?! =)


Cassandra blev ganska trött sen efter fikat så när vi kom hem fick hon lite mat och sedan blev det sängen som gällde för hon somnade nästan när hon åt maten <3
Jag och gubben har tittat på "Hem till gården" och nu ser han på "Stargate" absolut inget jag vill se på så jag satte mig här vid datorn istället.
Gubben tog sig lite ledigt nu på eftermiddagen för ja, han är lite avundsjuk på mig nu när jag bara har ett barn hemma och kan passa på att lata lite ibland =p


Livets Diamanter


.

                                   

sant!

                                      

Ooops bakade lite igen ;)

Nu har jag och Martin bakat lite....igen ;)
Denna gången bakades det sockerkaka och havrekakor och det blev Mumsigt såklart...eller jag hoppas det!
Gubben sade nyss till mig att "Älskling, du får snart sluta baka iallafall sötsaker, annars kommer jag dö i fettma..." Hihi, är ju kul att baka, därför jag gör det och han behöver ju inte äta av det men svårt att låta bli ;)

Cassandra somnade runt 18.00 ikväll, hon var så trött lillstumpan!
Känner att jag också är ganska trött faktiskt.

Livets Diamanter

....


Zzz

Nu har Cassandra precis somnat.
Det är så tyst och stilla här hemma nu när Martin går på dagis!

Saknar ju min lilla vilde här hemma men han kommer ju att vara här och busa
fredagar, lördagar och söndagar iallafall och så förstås på kvällarna när han kommer hem ;)

Ska snart vräka ut mig på soffan och se på "Hem till gården" mitt favorit tv program!
Fast först ska jag gå och fixa mig nått att äta, har inte orkat äta frukost än...
Bye Bye så länge så hörs vi!

Livets Diamanter

<3


Livet


Bra morgon

090902 Onsdag

Idag vaknade vi runt 7.00 av väckarklockan, eller vi somnade om igen och gick nog upp runt 7.10.
Cassandra har ju blivit så duktig nu och vaknar inte på nätterna längre utan nu vaknar hon när pappa och brorsan börjar stöka runt på mornarna när Martin ska till dagis =p


Martin var för en gång skull inte svår att få upp på morgonen, han vaknade utan gnäll så jag bytte hans blöja och klädde honom inför dagis och sedan gick jag och fixade en nappflaska till Cassandra som började vakna till. 
När jag stod i köket och fixade med nappflaskan så skulle Martin och gubben åka så Martin sprang in till mig i köket och gav mig en stoooor kram och en puss sen vinkade han och sa "Hej Hej!". 

Sedan gick jag in till Cassandra och matade henne och sen gick jag in och lade mig i sängen för att jag trodde att Cassandra skulle somna om för hon var så trött men efter ca 15min fick jag hämta henne för då var hon på glatt humör och "pratade" en massa <3 
Så nu sitter vi här och ser på tv...eller tv:n är på men ingen ser igentligen på den, den är mest där som sällskap =p 
Cassandra kryper omkring på golvet och har det bra så jag passade på att sätta mig med datorn i knät för att skriva ett litet inlägg till er, snällt va? ;) 

Livets Diamanter 

En liten olycka på dagis...

Idag så gick vi hela familjen och hämtade Martin på dagis.
När vi kom dit så var dom ute och lekte så vi gick direkt ut till dom.


När vi kom ut så var inte Martin ett dugg intresserad av oss, han kom bara fram lite snabbt och sa hej.
Så vi passade på att prata lite med personalen så dom talade om att Martin hade varit kanon idag, han hade varit jätte glad så det kändes skönt att höra att det går bra nu och att han trivs ordentligt!


Sedan berättade dom att han hade stupat framlänges från en trehjuling och smällt i med pannan före,
han hade förstås blivit ledsen och blodet hade forsat i ansiktet på honom!
Det hade till och med blivit blod på asfalten!


När vi sedan tittade lite närmare på honom så hade han massa blod på tröjan och byxorna med, tur att inte jag var där när det hände, jag hade blivit livrädd!!!!
Men det hade gått bra iallafall och han var ju hur glad som helst när vi kom så han mådde nog som vanligt och hade nog glömt vad som hade hänt =p
Så nu har han en bula mitt på pannan med ett litet fint sår, fy så det kan gå ibland!

Livets Diamanter


Bageri Lilla björka ;)

090901 Tisdag

Guuuuu, det är redan september!
Nu är hösten här på riktigt, åh så mysigt <3

Idag så fortsatte jag och Cassandra med vårt bageri här hemma ;)
Vi bakar 4st brödlimpor idag och sen får vi se vad som står på tur, en sockerkaka kanske?

Skulle ha bakat bullar idag med tänkte jag men hade inte mjölk så det räckte och så hade jag ingen jäst för söta degar bara för matbröd...
Cassandra var så trött nu efter allt bakande så hon somnade <3
Nu ska jag springa och titta till de två limporna som står i ugnen, det luktar iallafall jätte gott!

Livets Diamanter

Rymling!

Jag tänkte att jag skulle berätta om våran lilla rymling.
Detta hände alltså förra veckan på dagis.

Det var så¨att när Martin var på dagis förra veckan (tror det var torsdagen) så hade han varit lite ledsen en stund på morgonen men efter en liten stund så hade han satt sig och lekt med en motorcykel och då tänkte en i personalen (hon som såg till honom) att "vad skönt att allt går så bra nu".

Eftersom att det var så tyst väldigt länge (hon kunde inte se honom för hon stod och diskade) så gick hon för att titta till honom.
Sagt och gjort, hon gick och skulle titta till honom men det var bara det att det fanns ingen Martin där!
Då såg hon att dörrarna stod öppna!
Hon gick ut och tittade och där sprang Martin omkring ute på bakgården och var överlycklig!

Så nu får dom låsa dörrarna på dagis på grund av våran lilla buskille ;)

Livets Diamanter


RSS 2.0