Baka baka baka

090831 Måndag

Idag har jag och Cassandra bakat hela dagen!
Vi började med att baka bröd (frallor) blev ganska mycket.
Sedan bakade vi en kladdkaka och sen blev det 40st muffins så nu har vi fyllt upp frysen lite ;)
Muffinsen var väldigt populära av Martin och gubben min så dom har ätit en hel del =p
Gjorde mina choklad-kladd-muffins Mumsigt värre!


Efter allt bakande under dagen så blev Cassandra super duper trött vid 16.30 så det var bara att mata henne med kvällsgröt och bädda ner henne i sängen och hon somnade som en stock!
Sedan gick jag ut och satte mig och sen gick jag upp till gubben och Martin för dom hade precis kommit hem och det var jätte härligt att se Martin igen!
Han hade ju vart på dagis från 7.30-16.00 så jag har saknat honom massor!


Gubben min skulle lägga sig och försöka få Martin att somna nyss men det är bara det att Martin springer runt och pratar och skrattar.....gubben är helt tyst så jag misstänker att han somnat...hmm...
Får se om han vaknar till snart ;)

Ha det fint så länge!

Livets Diamanter

Dagarna jag missat

090831 Måndag

Hejsan på er!
Tänkte att jag skulle skriva om alla dagar jag missat att skriva ner ;)
Torsdag:
Ja, på torsdagen var vi ju som tidigare sagt och lämnade Martin på dagis vid 9.30 sedan åkte vi in till Västervik för att storhandla och köpa presenter till Martin och våra "gudbarn" som också fyllt 2år nu i augusti.
Väl inne i Västervik så åkte vi till Willys först och storhandlade och det blev en hel del kan jag lova!

Sedan begav vi oss ner mot stan och där gick vi först och åt på McDonalds och sedan gick vi till h&m för att köpa kläder till Martin, det blev: En lila skjorta, en lila kofta, ett 7-pack strumpor med veckodagarnas namn på, två par mjukisbyxor mörkgröna och gråa och så köpte vi två par strumpbyxor till Cassandra för det behövde hon.

Sedan gick vi till en leksaksaffär som ligger nere på stan och där hittade vi en traktor till Martin och en bok med maskiner och så köpte vi varsin bok till Liam och Noel.
Sedan köpte vi en verktygsbänk till Martin.
Jag kan säga att det är inte lätt att hitta leksaker i Västervik!
Var jättesvårt att hitta saker!
Trodde det skulle vara superlätt att hitta saker och att jag skulle plocka ihop en hel del men icke, blev bara det jag skrev...

Sedan åkte vi hemmåt och när vi precis kom hem så ringde dagis och sa att Martin var väldigt ledsen så vi kunde komma och hämta honom, han skulle ha varit där till 15.00 men dom ringde vid 13.00 ungefär, dom brukar ringa runt 12-13-tiden och säga att vi kan hämta honom, igentligen ska han gå från 7.30 till 16.00 så vi får se när dom ringer idag ;)

Vi åkte iallafall för att hämta Martin men först plockade vi in alla varor så dom inte skulle bli förstörda.
Väl framme i Edsbruk på dagiset så sa jag till gubben att Jag Hämtar Martin Idag!
Eftersom att jag är hemma med Cassandra på morgonen så har jag inte möjlighet att lämna honom så hämta honom vill jag väldigt gärna göra för det är så mysigt när han blir så glad och kramas jätte hårt <3

När jag gick för att hämta Martin så var dom ute på framsidan så Martin kom hand i hand med sin fröken och gick mot mig och han blev så glad när han fick se mig =)
Sedan gick vi in och han fick ta på sig sina skor för han ville ha stövlarna ute sa en i personalen, han hade vägrat att ha skorna för stövlarna dom skulle han ha! ;)
Efter att vi hade pratat lite med personalen så bar det av hemmåt.

När vi kom hem så skulle det bli storstädning men först så skulle självklart Martin få öppna ett utav paketen!
Han fick det största först, verktygsbänken (inga riktiga verktyg förstås utan allt var leksaker i plast) och han blev jätteglad och hjälpte pappa mer än gärna att sätta ihop den! =)
Så dom satte igång att sätta ihop den och det gick bra, inga svordomar ;)
Så medans vi städade så lekte Martin med sin nya verktygsbänk.

När vi hade städat en stund så började Martin tröttna lite smått på verktygen så då fick han nästa paket (ja man måste ju vara smart som förälder och ge ett paket i taget så han kan leka tills han tröttnar på den och sedan få nästa för då går städningen fort) nästa paket var alltså en traktor och den var jätte skoj!
Så han lekte med sin traktor medans vi städade klart det sista.
Sedan fick han sina andra presenter, kläderna dom var ju inte så värst roliga om man säger så hihi men traktorboken var heeelt okej som ni förstår! =)

Mot kvällen så kom gästerna för att fira Martin, ca 18.00 kom alla.
Det var gubbens chef och hans fru, barnens farfar med familj, barnens morfar, sara och daniel, jasmine och jacob, och sofia med familj jag tror att jag fick med allihop ;)

Så det blev många presenter!
Leksaker och böcker var ju kanonkul att få men det där med alla kläder....nja det var inte lika kul tyckte Martin, så fort han öppnade en present och såg att det var kläder i så slängde han undan hela paketet hihi han var så söt! Men kläderna var behövliga kan jag lova!
Favorit presenten var helt klart det han fick av sin farfar!!!!
Han fick en John Deere tramptraktor med vagn!
Jag kan lova att traktorn har gått varm hela dagarna sedan han fick den!

Kvällen blev jättebra och lyckad och vi hade jätte skojigt!
Jag hade lite svårt att prata eftersom att min röst inte alltid fanns där men det gick det med ;)

Fredag:
Fredagen så skulle Martin till dagis vid 7.30 så han fixades vid 7.00 ungefär och sedan vid 7.15 så åkte gubben iväg med honom, han åt ingen frukost hemma eftersom att han äter det på dagis vid 7.30.

Jag och Cassandra spenderade dagen med mys och bus och hon tyckte nog om att få ha mamma för sig själv <3
Gubben kom ner och frågade oss på förmiddagen om vi ville följa med honom och chefen på fika så det gjorde vi och det var lika trevligt som vanligt, har ju blivit som en vana att gå upp och hålla dom sällskap under fikat.
Gubben slutade efter fikat så det var skönt att få ha honom hemma =)

Vi var hemma och latade en stund och sedan ringde dagis och talade om att Martin hade somnat och han sov ca 1h så det kändes bra att han var så avslappnad att han kunde somna där för första gången.
Vid 13.00 skulle vi vara i Gamleby på bvc kontroll med Cassandra så vi åkte runt 12.30 hemifrån.
När vi kom till bvc så blev det mätning och väning, hon mätte: 72,5cm och vågen stannade på:9,400 så hon är stora tjejen nu ;)

Efter besöket på bvc så åkte vi och hämtade Martin på dagis.
Sedan bar det av hem igen.
På kvällen så kom Sara och Daniel och umgicks med oss så vi åt tacos och tog varsin öl sedan såg vi på film så det var en mysig kväll!


Lördag:
På lördagen åkte vi på Loftahammars utställningen med Daniel och Sara och det var jätte trevligt!
Martin gillade traktorparaden och motorcyklarna ;)
Vi gick mest runt och tittade på allt och så mötte vi barnens farfar som gick med oss nästan hela tiden, mycket trevligt!
Sedan satte vi oss vid en liten lekplats där Martin lekte med farfar och hade jätte skojigt!
Sedan bjöd svärfar oss på pizza och det var jättegott så Tack så mycket ;)

Sen gick vi några varv runt marknadsstånden och kikade och så efter en stund såg vi på molnen att regn var på G så vi drog oss sakta men säkert mot bilarna för att åka, vi skulle följa med Sara och Daniel hem men först åkte vi hem till oss och hämtade lite saker och sedan bar det av till Skrickerum.

Väl framme där så latade vi oss i soffan och pratade och sen såg vi på film och barnen var jättesnälla och lekte runt och hade skoj så det kändes bra!

Sedan bjöd Daniel oss på varsitt glas whiskey, gillar det inte så värst men det var helt okej ;)
sen blev det mat, makaroner och köttbullar och det var mums!

Sen kollade vi nog mer på film, minns inte riktigt vad vi hittade på, lite glömsk ibland ;)
Runt 22.00 var vi nog hemma iallafall tror jag och då blev det nog sängen.


Söndag:
Igår (söndag) så städade vi lite här hemma för barnens mormor med familj skulle komma och fira Martin eftersom att dom inte kunde på torsdagen.
Dom kom runt 12.30 så det var kul att ha dom här =)
Vid ca 13.15 kom Daniel och Sara för dom ville ju också få god fika och kaffe ;)
Efter en stund blev det världens åskoväder här och blixten slog ner här ute igen så vi blev utan ström!
Men vi hade ju folk omkring oss så det var ju bara att prata på ;)

Vid ca 15.00 åkte gästerna hem.
Runt 16.00 begav vi oss till Daniel och sara för vi skulle umgås även då.
När vi kom dit så såg vi på film och sedan så lagade jag mat där, jag gjorde: ris, kyckling och hemmagjord currysås och det blev helt okej =)
Någon glömde att salta riset bara....var det jag? inte då, eller hur sara? =p
Sedan blev det en massa prat och prat och mer prat och vi hade väldigt trevligt!
Inte så ofta som man umgås med dom men denna vecka blev det: Torsdag, fredag, lördag och söndag =)
Får se när nästa gång blir ;)
Vi var hemma runt 22.00 på kvällen och Martin var så trött så han bäddades ner och somnade utan problem, cassandra matades och var uppe en liten stund men sen var hon så trött så hon fick sova hon med.
Sen så somnade även vi =)


Måndag:
Idag vaknade Cassandra vid 6.20 så jag matade henne och sedan tog jag upp Martin och bytte blöja och klädde honom eftersom att han skulle till dagis idag.
Cassandra somnade om som tur var så när gubben åkte iväg med Martin vid 7.00 så lade jag mig i sängen igen, när jag nästan somnat så ringer gubben hmm....
Men jag somnar om efter en stund men vid 8.00 vaknar Cassandra så jag ger mig upp MEN när jag kommit upp så har hon somnat IGEN!
Så då satte jag mig här och vid 8.30 så vaknade hon igen så nu är hon här hos mig och pillar på datorn så det tar en stund att skriva detta inlägg vill jag lova! =p
Nu ska jag och Cassandra baka bröd så hej på er!

Livets Diamanter

Fullt upp idag

Ja, idag är det Martins födelsedag!
När vi har lämnat Martin på dagis vid 9.30 så bär det av in till Västervik för storhandling och köpa presenter! ;)
Sen när vi kommer hem så blir det städning av det sista och sen runt 18.00 blir det tårta för dom som vill ha det så det är bara att komma ;)

Så idag har vi endel framför oss att göra om man säger så!
Så hej på er så länge!
Ska fixa frukost till Cassandra, klä henne och sedan fixa mig själv!
Gubben och Martin är iväg till Gamleby och handlar lite grann nu till morgonen...

Livets Diamanter

GRATTIS!

Grattis på 2-årsdagen Martin!
♥Puss och kram från Mamma, Pappa och Cassandra!♥


När ska natten ta slut?!

Jag börjar fundera på när natten ska ta slut...
Klockan är nu 2.06 och jag har inte sovit en blund!
Är så j*vla förkyld, eller täppt rättare sagt!
Varje gång jag sluter ögonen och somnar så vaknar jag i ren panik av att jag inte kan andas!
Försöker andas genom munnen men guuuu det hjälper knappt, blir bara super yr!
Jag vill inte vara förkyld längre!!
Någon som har något tips på hur man blir av med nästäppa??!!
Alla våra nässpray är SLUT och har inte råd att köpa en nässpray ens, inte försen torsdag och det känns lååångt dit när man är så täppt att man knappt kan andas!

Undrar hur jag ska orka med dagen imorgon!?
Ingen sömn inatt  betyder att jag kommer att vara supertrött imorgon!
Åh, jag hoppas förkylningen ger sig snart!
Måste sluta nu, är super yr!

Vanlig dag

090825 Tisdag

Igår så var gubben väldigt förkyld och Martin var ganska snorig och hostade så vi visste inte riktigt om han kunde gå till dagis idag så vi ringde dit och frågade för att se vad dom tyckte och det var inga som helst problem att han kom dit med förkylning  för de flesta barnen var förkylda nu.

Kl:7.00 idag så var Cassandra väldigt pigg så då fick jag hämta in henne till oss.
Vi skulle ändå upp skapligt eftersom att Martin skulle fixas innan det var dags för dagis så det var bara bra att hon väckte oss ;)
Martin skulle vara där 9.00 så vi behövde inte stressa eller nånting som tur var.

När jag vaknade imorse så kände jag att det var min tur att bli förkyld så här sitter man med rinnande näsa och halsont, inge vidare men det ger nog med sig snart ska ni se!
Även Cassandra var snorig idag, hon har inte haft någon vidare aptit idag och ja, som ni vet så brukar hon äta för 10pers så det känns lite lustigt att hon av alla inte vill äta men hon har fått i sig välling och nyponsoppa som tur är och så slank det ner en liten macka förut.

Jag måste erkänna att det är lite smått jobbigt att inte kunna lägga sig att sova eller slänga sig i soffan och hoppas på att man blir frisk igen utan istället fortsätter vardagen som vanligt, upp och mata Cassandra tiiidigt på morgonen, byta blöjor, klä barnen, bada dom, fixa mat massa gånger, ut och leka, sitta inne och leka, städa osv osv.... en vanlig människa kan iallafall ta ledigt från jobbet någon dag för att vila upp sig och bli frisk men yrket mamma fortsätter som vilken dag som helst, ibland önskar jag att jag bara kunde lägga mig och sova eller att någon klev in genom dörren och sa: "Gå och lägg dig, jag tar över i några timmar!"


Nu ska jag ta med mina gnälliga barn ut, dom börjar bli lite uttråkade här inne nu..
Bye bye!

Hör av er

Till er som vill komma och fira Martin på torsdag,
hör av er och tala om att ni kommer så vi vet hur mycket tårta/fikabröd osv som ska inhandlas ;)

Kram på er!

Någon som fyller år snart? =)

090824 Måndag

Hej på er!
Idag skiner solen och det kommer nog bli en väldig värme ute!
Morgonen har bestått av de vanliga morgonsysslorna så som blöjbyten, städning, påklädning och frukost.
Efter frukosten gick vi ut en sväng och lekte men det var väldigt blött i gräset då på morgonen så Cassandra blev alldeles dyngsur av att krypa omkring på gräset.

Efter att vi hade varit ute en ganska så lång stund så gick vi in för att mysa lite <3
När vi hade varit inne en liten stund så ringde gubben min och frågade om vi ville komma upp och hålla dom sällskap under fikat så självklart ville vi det!
Så jag klädde barnen och sedan fick jag lasta ur barnvagnen ur bilen eftersom att den stod där, den är tung! =p
Sedan så begav vi oss upp till gubbarna...

När vi kom upp till dom så försvann Martin iväg på en liten upptäcktsfärd som han brukar göra och jag satt med Cassandra i knät och lyssnade på när gubbarna pratade om allt, fast Cassandra ville inte sitta stilla för hon var så busig så tillslut fick hon krypa omkring i gräset och ja, det tyckte hon var roligt för hon kröp iväg mycket längre än vad hon brukar göra =)

Sedan gick vi hem och väl hemma så satt vi ute en stund innan vi gick in.
När vi kom in så blev det lite blöjbyten och mellis till barnen och sedan satte vi oss på golvet och sjöng lite eller massor faktiskt och det tyckte barnen var jättekul! <3
Sedan satte vi oss i soffan och läste böcker och då blev Cassandra så trött så hon ville sova så jag bäddade ner henne i sängen och hon somnade med en gång.
Martin ligger inne i våran säng och myser så det återstår att se om han somnar snart ;)


Igår hände det inte så mycket, gubben jobbade så jag och barnen satt ute väldigt mycket och lekte och så tog jag en massa kort på barnen som jag lägger upp lite senare om jag har tid..
Känns inte som jag hinner med bloggen så mycket längre så därför är det lite dåligt med inlägg men jag uppdaterar så mycket jag orkar och hinner som sagt!

Imorgon är det dags för Martin att åka till DAGIS igen och han kommer att bli så glad över att få komma dit igen efter en lååång helg!
Han hade ledigt idag, eller ja alla barnen hade ledigt för personalen skulle göra nånting..
Denna vecka kommer Martin få vara själv där hela tiden så gubben kommer alltså få åka hem och jobba medans Martin är där, men imorgon skulle han vara med eftersom att Martin fick sådan "långhelg" från dagis så tyckte dom att det var bättre att gubben var med imorgon fast han kommer ändå att få hålla sig undan hehe...

På Torsdag så är det någon i familjen som fyller år....hmm, vem kan det vara?...måste tänka....jo det är MARTIN! som blir 2år!!
Guuu vad tiden går fort när man har roligt ;)
Dom som vill får självklart komma på torsdag men ni som inte kan är välkomna på lördag!

Här kommer Martins önskelista i repris:

Tramptraktor

Böcker

Traktorer

Bilar

Duplo

Målarblock och kritor

Väska att ha sina saker i till dagis

Mössa/vantar/sockar till vintern

Kläder strl: 86

Strumpor

Örngott/påslakan

Cd-skivor med sagomusik

Nalle puh-familjen i gosedjur (han har tiger och älskar den!)

Ja, han vill nog ha det mesta ;)


Livets Diamanter


Bilder ;)


Jag och Cassandra var i skogen och plockade blåbär till Martin.....som ni ser tyckte han att det var gott ;)


Mammas linslus <3


Syskonen bus =)


Martin som är liiite trött..


Cassandra som är ute och kryper i solen..


Martin och våra gudbarn Noel och Liam som sitter i Martins och Cassandras rum och ser på "Hitta Nemo" som ni ser så är det bara Martin som fastnat i filmen och käkar popcorn ur burken =p


Fel på nätet

För er som undrar varför jag uppdaterar så dåligt så kan jag tala om att det är för att vi har världens problem med nätet!
Tror barnen har haft sönder ngn sladd så det blivit klappt men nu vet ni iallafall varför jag inte skriver så ofta längre men jag ska försöka bättra mig!

Livets Diamanter

090820 En lätt inskolning!

090820 Torsdag

Idag började morgonen kl 7.00 med att gubbens väckarklocka ringde eftersom att det var dags att ta sig upp.
Gubben gick upp och fixade sig och sedan begav han sig till Gamleby för att ta ut pengar.

Jag gick upp och väckte Martin vilket gick bättre idag eftersom att jag fick honom att somna 21.00 igårkväll!
Cassandra somnade 17.10 så hon vaknade när vi gick upp på morgonen.
Det blev blöjbyten och frukost och sedan fixade jag mig själv och så kom gubben hem lagom till allt var klart.
Vi kollade på tv en stund och bara tog det lugnt sedan packade vi in allt i bilen och begav oss mot dagis.


Idag följde även Cassandra och Nea med så när vi kom till dagiset så tog Nea Cassandra i barnvagnen och gick en sväng i Edsbruk och handlade lite och så så att jag skulle få vara med på inskolningen.
När vi kom in så gick Martin direkt in till dom andra barnen och lekte en stund och sedan skulle dom ha samling och sjunga o smaska på frukt så idag  när dom hade samlingen gick vi undan så han fick prova att vara själv igen och det gick jättebra bara att han blev arg på sin fröken när hon sa till honom att man måste sitta stilla när man äter sin frukt hihi =p

Vi satt i deras kök under tiden och fyllde i lite papper som dom skulle ha plus att vi fick skriva i schemat, vilka tider han skulle gå på dagis sen och då skulle hans schema följa gubbens arbetstider plus att man skulle lägga på resetid så nu ser schemat ut så här: 7.30-17.00 Mån-Fre.

Efter en stund skulle alla barnen gå ut så då fick vi lämna dagiset en stund så vi passade på att åka och handla, påväg till aff'ären mötte vi Nea och Cassandra som satt nere vid stranden nästan och mös så dom följde med till affären.
Efter att vi handlat så satte vi oss utanför affären och åt varsin chokladboll Mums ;)
Sedan begav vi oss upp mot dagiset och då följde Nea och Cassandra med.

Alla var ju ute så vi var i lekrummet och tittade på dom genom fönstret och så busade Cassandra runt bland alla saker och hade det roligt.
Sen kom Martin och fröken in och då ville Martin att vi skulle följa med ut och leka så gubben följde med medans jag och Nea satt kvar i lekrummet med Cassandra.

Sedan vid 11.10 ungefär så kom alla barnen in för då var det dags att äta så jag, Nea och Cassandra tog oss en promenad eftersom att gubben skulle äta med Martin för det var ju första gången Martin åt där och det gick jättebra som allt annat!!

Vid 12.00 fick Martin gå hem för dagen så vi åkte hem och väl hemma så somnade båda barnen ganska så direkt för trötta det var dom =)
Jag och Nea var ute en stund och njöt av solen medans dom sov.
När dom vaknade så gick vi en promenix och sedan blev det massa bus ute i några timmar innan vi gick in för kvällen.
Cassandra somnade 16.40 för hon var så väldigt trött!! Som tur var så sov hon hela natten ;)


Imorse så vaknade Cassandra vid 5.30 eftersom att hon lade sig ganska så tidigt på kvällen så var hon förstås väldigt pigg redan då på morgonen så då var det bara för mig att hålla mig vaken!! Jag var såååå trött!!

Vid 8.00 på morgonen kom min far och skulle hämta Nea så han stannade en stund på en kopp kaffe innan dom for iväg, dom skulle vara i Västervik vid 9.30 så han stannade inte så länge.

Idag skulle vi vara på dagis vid 9.30 istället för 9.00.
När vi kom dit så hade dom samling så Martin fick följa med en fröken in dit men han ville ha med sig pappa idag så gubben fick följa med medans jag busade med Cassandra utanför.

Sedan var det dags för dom att gå ut och leka så då stannade vi inne och satt i lekrummet med Cassandra så hon fick leka lite hon med och hon gillar verkligen att vara där!
Känns skönt att hon får vara med och bekanta sig med dagiset och personalen där eftersom att hon också ska börja snart.

När dom hade varit ute en stund så ramlade Martin och slog sig så det hördes självklart in där vi var så jag rusade fram till fönstret för att se vad som hade hänt och då blev han kramad av sin fröken och man ville så gärna springa ut och krama honom men vi ska ju hålla oss lite undan så han får vänja sig vid att det är dom som kommer att trösta honom när han blir ledsen när han är där osv... 
Men han blev snabbt glad och lekte för fullt igen vilket kändes väldigt bra! =)

Efter en stund bestämde vi oss för att åka ner till affären och handla lite så vi sade till personalen att vi åker iväg en liten stund och det gick ju självklart bra eftersom att vi ändå skulle hålla oss borta =p
Så vi åkte ner till affären, handlade och sedan åkte vi och satte oss vid stranden och åt varsin baguette och drack mer så det var jätte mysigt!
Sedan begav vi oss mot dagis igen eftersom att dom skulle äta 11.15.
Väl där så möttes vi av Martin och hans fröken som var ute och gick med barnvagnen för hon hade tänkt att se om hon kunde få honom att somna lite men han ville ju vara vaken ;)

När vi kom in så skulle han tvätta händerna innan maten och sedan tog han bara fröken i handen och sprang mot köket så han brydde sig inte alls om att vi var där så då fick han prova på att äta utan mamma eller pappa och det hade gått kanon bra så det känns skönt att allt går så himlans bra!!

Sedan hjälpte jag Martin att tvätta händerna efter maten och fröken följde med och talade om hur imponerad hon var av att Martin älskar att äta sallad och grönsaker eftersom att det inte är så många barn som gillar sånt, hon är också väldigt imponerad över hur duktig Martin är som tar på sig skorna själv så det är kul att veta att man har uppfostrat honom bra ;)

Sedan skulle hans fröken försöka att se om hon kunde få honom att sova lite där eftersom att han skulle få prova det idag men jag tänkte bara "Han kommer aldrig att somna, allt är för nytt och han kommer vilja leka med barnen och leksakerna, han är fööööör pigg!!"
Men hon ville iallafall försöka så dom gick iväg en stund, dom kom ganska snart tillbaka och då sa hon att Martin ville att pappa skulle komma så då fick gubben gå in och prova och se om han kunde få honom att somna och han lyckades nästan men så kom Martin på att han ville leka istället så då fick han gå och leka ;)

Sedan åkte vi hem och jag kan säga att Martin ville absolut inte åka med hem!
Han skakade på huvet och sa NEJ väldigt bestämt och så gnällde han en massa när vi tillslut fick bära med honom ut så det är ju tur att han trivs där!!
När vi kom hem så åt vi lite mat och sedan åkte gubben iväg för att jobba....

Jag och barnen lekte en massa och läste böcker och sjöng en massa sånger vilket dom tyckte var jättekul så det blev en hel massa skratt =)
Cassandra somnade runt 17.00 idag för hon har varit vaken istort sett heeela långa dagen så det gick inte att hålla henne vaken längre än så.
Martin somnade vid 17.20 så han var rejält trött med kan jag lova för han har också varit vaken hela dagen!
Så nu sitter jag här hemma i min ensamhet känns det som, blir så tomt och tyst när gubben jobbar och barnen sover!

Så nu tänkte jag vila lite för jag är så trött! =p
Anledningen till att jag skriver DAGIS istället för FÖRSKOLAN är för att jag gillar att reta svärmor ;) Kram på dig! =)

Livets Diamanter

090818 Tisdag

090819 Onsdag

Ursäkta för den dåliga uppdateringen!
Men som ni vet så håller Martin på att skolas in på dagis så nu är det fullt upp vill jag lova ;)


Vi kan ju börja med hans första dag på dagis som då var i Måndags: 
Vi skulle vara på dagiset kl:9.30.
Vi visste inte riktigt vart vi skulle först men sen såg vi en anslagstavla där det stod "Välkommen Martin" på och då visste vi att vi var rätt.

När vi klev in genom dörren så kom en av "fröknarna" fram och hälsade oss välkomna, det var hon som höll i Martins inskolning.
Först gick vi in i "lekrummet" och ja, Martin trivdes från första stund!

Han satt där inne och lekte en stund och hade det skojigt.
Det var bara Martin och ett till barn där för dom andra barnen var ute och lekte så att Martin skulle få lära känna dagiset i lugn och ro.

Sedan visades vi runt i alla rum och dagiset verkar vara ett kanon ställe och jag tror att Martin kommer att älska att vara där, han ska ju gå långa dagar med så jag hoppas verkligen att han kommer att trivas!

Från början var det tänkt att han skulle vara där 8.00-15.00 men eftersom att tiderna ska anpassas efter gubbens jobb så kommer hans dagar att förlängas och han kommer att börja tidigare på morgonen.
Jag har ju inte körkort så därför kommer hans tider att anpassas efter gubbens tider.
Jag kommer antagligen att vara mammaledig fram till våren som det ser ut nu.

Första dagen på dagis var vi bara där ca 1h så vi tittade mest runt och pratade igenom allt medans Martin fick leka med alla möjliga leksaker, ja för det fanns ju endel ;)

Vi åkte hem runt 10.30.
Väl hemma så gick vi upp och pratade med gubbens chef och sedan följde vi med dom på fika.
Efter det gick jag och barnen hem och gubben satt igång och jobbade.
När vi kom ner till huset så ville Cassandra sova direkt så jag bäddade ner henne och hon somnade på en gång, ja för hon var nog lite trött med eftersom att hon var med på storebrors inskolning.
Även Martin somnade med en gång när vi kom in i huset så det blev lugnt i två timmar här hemma så jag passade på att lata mig en stund.

Senare gick vi ut på en promenad och tittade på när gubben körde traktor (dom höll på med skörden) och barnen tyckte som vanligt att det var jätte intressant!
Gubben stannade till och frågade om vi ville åka med en stund i traktorn så det gjorde vi och barnen var så nöjda =)
Efter en stund såg vi mammas bil som kom åkandes på vägen, eftersom att hon skulle lämna min lillasyster här så jag hoppade ur traktorn och satte Cassandra i barnvagnen och Martin gick bredvid och höll med ena handen på vagnen.
Mamma och lillasyster förstod att jag och barnen var nere vid traktorn efter som att dom såg vagnen så dom kom och mötte oss på vägen.

Sedan gick vi upp till huset och pratade en massa och gosade med barnen.
När mamma skulle åka så tyckte Martin att han skulle följa med mormor så han tog på sig sina skor och väntade förväntansfullt på mormor vid dörren =)
Men han var ju tvungen att stanna hos oss eftersom att han skulle ju till dagis dagen efter =p
Så han blev lite smått ledsen när mormor åkte men det gick över ganska snart.

Cassandra somnade runt 18.40 så när hon somnat så stoppade vi ner Martin i hennes vagn och gick ut en liten stund.
Sedan gick vi hem och såg på tv och åt mat, eller gubben åt pizza medans jag och min syster gjorde en sallad att äta.
Martin somnade inte försen 22.30 men när han somnat så gick vi ochså och lade oss, var sååå trötta!

Jag somnade nästan direkt men vaknade efter 2min av att Cassandra vaknade, så jag fick gå upp och göra en nappflaska men det ville hon inte ha.....
Sen kom gubben och tog över en stund, ja han skulle försöka vara duktig och få henne att somna men haha han lyckades inte!!
Så hon låg hos oss en stund och sedan fick hon somna i sin säng...
Det blev lite spring till henne ganska många gånger så jag somnade inte försen 3.00 inatt, tror hon har flera tänder på gång så det är därför hon inte kan sova ordentligt.

Tisdagen:

Gubben min kunde inte sova längre än till 7.00 så han gav sig upp ur sängen och satte igång med att städa badrummet!!
Kan säga att det var väldigt behövligt!
Han gjorde kanon fint! Tack Älskling du är bäst!

Han kom sedan in och väckte mig vid 7.45 och sa åt mig att gå upp, så jag gav mig upp men var väldigt väldigt trött!
Jag gick upp och väckte barnen och bytte blöjor och fixade frukost till dom.
Lillasyster Nea skulle vara barnvakt till Cassandra så jag skulle kunna få vara med på Martins inskolning och det är jag jätte tacksam för så Tack Nea!!

Vi gav oss iväg 8.45 och var där strax innan 9.00.
När vi kom in så möttes vi av en fröken som hjälpte Martin av med skorna och sedan gick dom in till lekrummet.
Vi satt där och tittade på medans han plockade bland sakerna, han var inte ett dugg intresserad av de andra barnen utan han brydde sig bara om alla saker som man kunde leka med ;)

Efter en stund skulle dom ha en liten samling då dom sjöng sånger och smaskade på frukt och det såg så mysigt ut!
Martin som inte riktigt förstod det där med samling och sitta i ring och sjunga sprang mest runt och plockade med saker men ibland stannade han upp och blev nyfiken på vad dom gjorde så då satt han med i ringen lite grann.

Efter samlingen så skulle alla barnen få gå ut och leka så vi följde med ut och satte oss på en bänk och tittade på så att han skulle få utforska dagiset på egen hand tillsammans med dom andra.
Allt gick jättebra och han frågade bara efter oss en gång när han inte riktigt såg oss.

Sedan var det dags för oss att åka hem eftersom att vi bara skulle vara där i 1h den dagen.
När vi kom hem så gick vi upp till gubbens chef och hans fru och åt fika och Cassandra blev ju såklart jätte glad när vi kom hem igen!

Efter att vi fikat så gick vi hem för Cassandra blev så trött så jag bäddade ner henne i sängen och hon somnade på stört.
Även Martin blev jättetrött så jag bäddade ner honom i våran säng och sjöng "trollmors visan"  och han somnade med en gång!

Barnen sov i två timmar så under den tiden låg jag och lillasyster och latade oss =p
När båda barnen vaknat så fick dom mat och sedan gav vi oss ut på en promenix.

På kvällen så somnade Cassandra vid 17.40 och hon sov heeeela natten! woho! var ett tag sen hon gjorde det!!
Martin somnade runt 22.00 i våran säng eftersom att vi inte tordes gå in till Cassandra med honom ifall att hon skulle väckas och inte kunna somna om.
Det är lite (läs jätte!) jobbigt att barnen måste dela rum eftersom att dom har så olika sovtider och lätt väcker varandra och störs av varandra!


Onsdag

Idag onsdag så vaknade vi runt 7.00 eftersom att Cassandra vaknade då så jag gick upp och bytte blöja på henne och gubben gick ut för att jobba lite smått innan vi skulle vara på dagis.
Jag och Cassandra tittade lite på tv och mös medans Martin sov som en stock <3

Gubben kom in runt 8.00 och Martin hade ännu inte vaknat så gubben försökte att väcka honom....utan resultat, Martin hade bestämt sig för att soooova!!
Så jag gick in till dom, tog upp Martin som var i drömmarnas värld och sade till honom att "Nu måste du vakna för Martin ska till dagis idag igen, kul va!"
Martin började lite smått vakna till men han ville så gärna somna om igen så jag bar med honom till badrummet, fyllde upp hans badbalja och sa "Ta av dig blöjan och släng den i sophinken och sedan hoppar du i badet"  ja, han tog av sig blöjan, slängde den och hoppade ner i badet och oj så sömnigt det var först men sen kom ett litet léende =)
Han badade en stund och sedan blev det påklädning och frukost!

Sen åkte vi till dagis och Nea hade hand om Cassandra igen och idag hade hon Cassandra i två timmar.
När vi först kom till dagis så blev det lite lek och Martin upptäckte dom andra barnen på ett helt annat sätt idag så han sprang runt med ett gäng tjejer och lekte ;)
Sedan fick han vara i "pysselrummet" med sin fröken, utan oss så han skulle få prova att vara utan oss idag och det gick kanonbra!!

Sedan hade dom samling och sjöng och åt frukt och sedan skulle dom ut och leka och vet ni vad!?
Vi fick inte vara med =p
Martin skulle ju vara utan oss så mycket som möjligt så vi fick kika lite genom fönstret på dom och sedan fick vi sitta i en soffa och lata oss medans dom lekte och hade kul och han frågade inte efter oss en enda gång så han trivdes som bara den och skrattade mest hela tiden! =)

Sedan åkte vi hem vid 11.00 och påväg hem så handlade vi lite.
Väl hemma så tog vi oss lite att äta och sedan var det dags för Cassandra att sova och Martin var självklart trött han med och somnade ;)

Efter att dom sovt en stund så fick dom lite att äta innan vi begav oss ut, gick och tittade på när gubben tröskade och sedan gick vi en liten promenad.
Ikväll somnade Cassandra vid 17.10 och Martin är fortfarande vaken men väldigt trött!
Ska försöka att få honom att somna snart ;)

Imorgon ska Martin äta på dagis för första gången och jag kommer tyvärr inte kunna vara med resten av inskolningen eftersom att jag måste vara hemma med min lilla Cassandra, hade vart kul att få vara med på hela inskolningen och se hur det går osv men jag får klara mig endå!

Nu ska jag ta det lugnt en stund, sedan försöka att få Martin i säng så han slipper vara så morgontrött imorgon ;)
Ha det bra nu allihop!
Kramar!

Livets Diamanter

090816 Hej igen!

090816 Söndag

Hej på er igen!
Var ett tag sedan jag skrev, i fredags rättare sagt så det var ju ett par dagar sen sist!
Så nu ska vi se vad jag minns av dessa dagar som paserat ;)

Vi börjar med lördagen,
Igår så ja, vad gjorde vi igentligen?
Låt mig tänka......

Jo, gubben jobbade lite så jag och barnen var ute en hel del och busade i solen
det var väldigt svårt att aktivera barnen igår för båda var helt fulla med energi och fråga mig inte var ifrån den kom för det vet jag inte =p
På kvällen  så hade barnen jättesvårt att somna så nattningarna tog sin lilla tid om man säger som så!!
Men runt 21.30-22.00 så sov båda Äntligen!

Jag hade känt mig dålig hela kvällen, hade feber, huvudvärk och var superslö så när barnen somnat så somnade även jag väldigt fort!

Mycket mer av gårdagen minns jag inte hehe...


Idag (söndag) så vaknade Cassandra runt 7.00 och fick då komma in och lägga sig och mysa hos oss och efter en stund så somnade vi till alla tre och det var såååå skönt!
Vi gick upp för dagen ca 8.00 tror jag.

Martin fick vi gå och väcka imorse vid 9.00 för han kan ju inte sova bort hela dagarna!
Vi har varit ute och gungat, lekt i sandlådan och kört tramptraktor idag och så körde Martin lite trehjuling när Cassandra sov.
Barnen hade väldigt skoj vid poolen idag med, dom stod vid den och plaskade en massa med händerna och blev super duper blöta, och det blev ju jag med som satt bredvid ;)
Nu ska jag fortsätta umgås med familjen!

Livets Diamanter

Fredag!

090814 Fredag

Ja nu var det Fredag Igen!
Hua så fort det går frammåt nu!
Och snart är det Måndag då Martins inskolning på dagis äger rum!


Idag gick vi upp vid 7.00 för Cassandra har blivit morgonpigg igen!
Martin sov till 8.00 iallafall =p
Morgonen har bestått av morgonsysslor så som blöjbyten, påklädning, frukost, bus och mys <3
Ska gå ut på en liten promenad nu tänkte jag!

Hoppas ni får en bra dag!
Livets Diamanter

Höst?

090813 Torsdag

Idag är det ganska härligt ute, sådär lagom varmt men det är kvavt som attan!
Var 12grader vid 7.30 imorse så nu undrar jag, är hösten på ingång på riktigt nu?
Hoppas! Älskar hösten, alla fina färger, den svala friska luften, mörkret, tända ljus, mysiga koftor och höst skor ;)


Idag vaknade Cassandra vid 6.00 så jag gick in och gav henne en flaska välling och sedan bäddade jag om henne med hopp om att hon skulle somna om.
Så jag gick och lade mig och slumrade till lite halvt men vaknade gång på gång av Cassandras "prat" och skratt...
Hon somnade alltså inte om.
Så vid 7.00 vaknade Martin av att hon var högljud i "pratet" så jag hämtade honom och Cassandra och så mös vi i våran säng <3


Sedan gick vi upp och åt frukost och sen lekte vi lite.
Efter en kort stund blev Cassandra väldigt gnällig så jag bäddade ner henne men hon ville inte sova nu heller!
Så jag klädde på barnen och så gick vi ut, vi gick upp och tittade på när gubben höll på och fixade tröskan och Martin fick prov sitta och oj vad stolt han var över att sitta i en så stor maskin! =)

Sen gick vi ner till huset för båda barnen var trötta och gnälliga, Cassandra somnade med en gång när vi kom in och Martin somnade precis.....NU i soffan ;)
Så nu ska jag bära honom till sängen <3

Ha en bra dag!
Livets Diamanter

090812 Åska-blixtnedslag och en bra kväll!

090812 Onsdag

Som jag skrev förut idag så slog blixten ner här precis utanför fönstret!
Det var så att jag satt i soffan med datorn i knät med ryggen mot fönstret, det var knäpptyst i huset och barnen sov...
Plötsligt smäller det till som om någon kastar en bomb utanför och det blinkar blått i hela rummet!
Jag blir livrädd och fullkomligt flyger ur soffan!
Blixten slog ner i elstationen eller vad det heter som är precis utanför huset, Läskigt!
Barnen vaknade iallafall inte och fortsatte sova som tur var.
Direkt blev det strömmavbrott och det varade i tre lååånga timmar...

När barnen vaknat så fick dom lite att äta, det fick bli jordgubbskräm och macka för jag kunde inte laga mat eller värma nånting!
Efter att dom ätit så lekte vi en stund med deras leksaker men dom blev snabbt uttråkade...
Det spöregnade även ute men barnen ville ut!
Så på med regnkläder på Martin, ner med Cassandra i vagnen och över med regnskyddet sen bar det av ut i regnet!
Vi gick ut och hämtade posten och sedan blev det en massa bus ute! =)
Man blev ganska så blöt vill jag lova ;)


Senare så kom gubben min hem och då åkte vi till Jacob och Jasmine.
Vi började med att mötas vid en pizzeria för vi var hungriga så vi åt pizza ihop, Mumsigt!
Sen blev det massa bus med barnen och Jacob och Martin busade som galningar som vanligt hihi dom är så söta =p

Sen åkte vi hem runt 20.00 och när vi kom hem så fick barnen mat och sedan lade jag Cassandra och hon somnade nästan direkt.
Martin är fortfarande vaken men han somnar nog snart ;)

Livets Diamanter

Hjälp!

090812 Onsdag

Blixen slog nyss ner utanför huset!
Hjälp vad rädd jag blev!
Har ingen ström alls här hemma, den försvann för ca 40min sedan...
Ensam hemma med barnen med och dom sover...

Skriver mer senare!
Livets Diamanter

090812

090812 Onsdag

Morgonen började med att gubben gick upp för att han skulle åka till sjukhuset och röntga njuren för att se om den blivit bättre.
Cassandra var vaken när han gick upp så jag gick också upp då.
Han öppnade dörren till Cassandra och hon stod upp i sin säng och blev jätteglad när vi öppnade dörren!  

Jag och Cassandra satte oss i soffan och mös och efter en stund så kom Martin upp till oss och mös.
Sedan åt vi frukost.


Efter frukosten så lekte vi lite och sen gick vi ut.
Ute så körde vi tramptraktor och gungade en massa!
Sen blev det en liten promenad.

Efter en stund gick vi in och mös igen och Cassandra blev så trött så hon somnade nyss,
Martin är fortfarande vaken men han går runt och smågnäller och gnuggar sig i ögonen så han somnar nog med snart.


Sen ska det bli åska här så vi får se hur det går, gillar inte åska =p
Gubben rungde nyss och talade om att han skulle röntgas igen vid 14.00 så han får stanna kvar en stund till i Västervik, hoppas bara att allt går bra denna gång!
           

Sömnlösa nätter

090811 Tisdag

Jag är jättetrött men tror att jag sitter uppe en stund till,
har haft så väldigt svårt att somna och sova ordentligt om nätterna även att jag är supertrött när jag går och lägger mig!
Fattar inte riktigt varför!?


Så jag tänkte att "om jag sitter uppe tills jag nästan somnar så kanske jag kan sova ordentligt inatt" .
Annars har jag nästan varje natt vaknat om och om igen och bara legat och vridit på mig fram och tillbaka och så
somnar jag näst intill ordentligt och då Vips så är det morgon och dags att gå upp och det resulterar i att jag
är jätte trött hela dagen....

Hoppas att denna natt erbjuder mycket sömn så man kan bli lite piggare igen!
Dagens väder har ju knappast gjort att man kännt sig pigg heller, har regnat mest hela dagen här...

När det hade slutat att regna och solen började skina ute så var klockan runt 15.30 ja och då hade vi alltså
fått sitta inne heeela långa dagen så jag kan säga som så att barnen blev överlyckliga när vi kom ut
och det blev ju jag med förstås!!


Vi gick ut och lekte en stund i sandlådan, sen hämtade vi posten och tittade på änderna som simmade här ute i "dammen" och sedan så gick vi ner till huset och gungade, körde tramptraktor, trehjuling och så lekte vi lite till i sandlådan.

Efter en stund så kom gubben min med ett stort lass balar och då ville Martin åka traktor så vi tog en promenad
upp till ladugårdsplanen och där så hoppade vi in hela familjen och åkte lite traktor och barnen älskade det, ja som vanligt ;)


Sedan gick vi ner till huset och satte oss utanför en stund och pratade, sen gick vi in och såg på lite tv och efter en stund så fyllde jag upp badbaljan till Martin och så duschade jag Cassandra.
Sen lagade vi mat och så blev det mys framför tv:n.
Cassandra somnade runt 19.30 och Martin ca 21.00.
Sen återstår det att se när jag somnar.....

Imorgon ska gubben in till sjukhuset igen och kolla upp njuren så han får veta om den klarat sig eller inte...

Ha en bra kväll!!
Livets Diamanter

090811 Regnar

090811 Tisdag

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska blogga om för ännu har det inte hänt så mycket,
ingenting alls igentligen.

Det blir ju väldigt tråkigt för er att läsa mina inlägg om jag bara sätter mig och försöker komma på
nånting att skriva om eftersom att det antagligen blir väldigt betydelselösa inlägg.
Därför kommer jag inte att göra något inlägg än utan det får vänta en stund tills
det har hunnit hända nånting ;)


Vädret är ju inte så speciellt lockande att gå ut i, det regnar nämligen här!
Men det är skönt när det är lite svalkande luft så man inte smälter bort!

Nu ska jag lata mig men återkommer hit när jag har något att meddela ;)

Livets Diamanter

Nattinatt på er!

Supertrött ja, det är vad jag är!
Fattar bara inte var tröttheten kommer ifrån?!
Vädret kanske?

Fick iallafall bloggen fixad idag av jennie Tack tack Jennie!!
Supersnällt av dig!
Jag blev jätte nöjd med den!

Nu ska jag slänga mig i soffan och lata lata och lata lite!
Nattinatt på er!

Livets Diamanter


Mitt liv i ord (kortfattat).

För att ni ska lära känna mig bättre och alla nya läsare ska hänga med bättre i bloggen så tänkte jag skriva ner mitt liv i ord.

Jag föddes den 30:e mars 1989 på Västerviks bb.
Jag har alltid bott på en gård och växt upp med lantbruk.
Både mamma Anette och pappa Stefan har alltid jobbat med lantbruk när jag växt upp.

Mamma var 21år när jag föddes och pappa var 24år.
Jag har en storebror Tobias 22år, lillebror Tommy 18år och lillasyster  Linnéa som blir 16år.

Som liten var jag väldigt snäll och lydig liten tjej.
Jag samlade lätt på mig många kompisar och har alltid älskat att umgås med folk och har aldrig riktigt gillat att vara själv.

Jag har alltid gillat barn och var barnvakt som liten så kanske därför jag fick barn så tidigt? =)
Har också ofta fått ta hand och se efter mina syskon när vi var mindre då mamma och pappa jobbade väldigt mycket.

När jag var 6år så började jag "nollan" som man kallade det då (F1:an tror jag man kallar det nu).
Då började jag i en liten skola i Gunnebo (utanför Västervik) där jag snabbt fick en hel drös av kompisar som jag umgicks med både i och utanför skolan.
Som liten älskade jag skolan, antagligen för att jag älskade att umgås med folk.
Men jag gillade också att lära mig saker!
Jag lärde mig snabbt och lätt och hade inga som helst problem med skolan!
Jag var även 6år första gången jag rökte, inte bra!

När jag var 10år flyttade vi till Ankarsrum och jag fick byta skola och börja där.
Även i denna skola lärde jag mig snabbt känna massa kompisar och jag trivdes bra.
Efter ca en månad flyttade även min bästa kompis Nathalie till Ankarsrum och började samma klass och skola som jag så då trivdes jag ännu mer!

När jag var 11år flyttade vi till Boda (ett jättefint ställe utanför Almvik).
Då började jag i Almviks skola och ännu en gång hittade jag massa att umgås med!
Jag trivdes även där och allt var bra.

När jag var 12år flyttade vi till Stjärnevik, en stor gård där vi hade mjölkkor och massa hästar och en hel del andra djur.
Då började jag i 6:an i Frödingeskola och ja, det var heller inga problem att få kompisar där =)
Som tur var trivdes jag jättebra där med.

När jag var 13år började jag högstadiet och ja, där började jag mitt liv på riktigt tyckte jag.
Jag började då på Vimarskolan i Vimmerby och gick i samma klass som min dåvarande bästakompis Michaela, annars var vi inte så många från mellanstadiet som hamnade i samma klass.

När jag började högstadiet så började jag bli en helt annan person än jag var innan.
Håret färgades svart, det åkte på en hel del svart smink och jag bytte klädstil till en "coolare stil".
Jag började röka en massa, festa och bytte kille var och varannan dag...
I denna ålder var jag väldigt mycket osams med min far och vi kom inte överens för fem öre.

När jag var 16år så började jag gymnasiet på Valstadskolan i Gamleby.
(Jag skulle ha gått fordon och blivit bilmekaniker men kom bara in som 3:e reserv).
På Valstadskolan gick jag inriktning jordbruk till en början men jag tyckte att jag kunde så mycket inom det så jag lärde mig inget nyss så i Januari bytte jag till djurvård.
Ja, på Valstadskolan blev det en hel del fester och jag drack nästan varje dag, hade olika killar jämt och kom bakfull till skolan allt för ofta!

Träffade även en kompis där vid namn Nadja och vi blev snabbt bra vänner och i december -05 flyttade vi in i en 3:a i gamleby och det var skönt att slippa bo på skolan!

När vi började 2:a året på gymnasiet så flyttade jag och Nadja till varsin etta alldeles bredvid varandra för vi klarade inte av att bo tillsammans men vi var fortfarande jättebra vänner.

I augusti -06 så träffade jag min nuvarande pojkvän Mathias och vi blev genast jätte kära!
Vi blev tillsammans den 27:e augusti -06.
Han bodde hos mig från första dagen vi blev tillsammans så vi tyckte efter ca 3veckor att vi skulle leta lägenhet och flytta ihop och sagt och gjort, i November -06 flyttade vi in i en trea i Gamleby och hade en inneboende (en kille från min klass).

I Januari -07 gjorde jag ett gravtest och det visade att jag var gravid, då var jag gravid i andra månaden.
Den 27:e augusti föddes våran son som fick heta Martin, han var 49cm lång och vägde 3090gram (lägg märke till att han föddes på våran ett års dag tillsammans!)

Vi hade då flyttat till Tuna som ligger utanför Vimmerby, vi flyttade dit i maj -07 men det glömde jag att berätta. blev ju så många flyttar att berätta om ;)

I Februari -08 flyttade vi till Lilla björka (där vi fortfarande bor) och huset var då lagom stort till oss tre eftersom att vi har tre rum och kök.
I slutet av februari så gjorde jag ännu en gång ett gravtest och det visade sig att lilla Martin som då var 6månader skulle få ett syskon!

Den 29:e oktober -08 föddes lilla Cassandra, hon var 49cm lång och vägde 3480gram.

Jag var alltså 17år när jag blev gravid med Martin och 18år med Cassandra.
Nu är jag 20år och mina två små barn är det finaste jag har och jag har aldrig ångrat att jag bestämde mig för att behålla dom när jag fick veta att jag var gravid!

Nu den 27:e augusti blir Martin 2år och den 29:e oktober blir Cassandra 1år, tiden går fort!
Jag och barnens pappa är fortfarande tillsammans och kommer vara det i all framtid! <3

Nu har ni fått veta lite mer om mig och fått lära känna mig lite bättre ;)

Livets Diamanter

Martins Önskelista 27:e augusti----2år!

Martin 2år 27:e augusti!

Här kommer Martins önskelista:


-Tramptraktor ;)

-Böcker

-Traktorer!

-Bilar

-Cd skivor med sagor och/eller sagomusik att somna till

-Kläder  stl: 86

-Grävskopa (som man sitter på och gräver i sandlådan med)

-Duplo (tror det stavas så)

-Kritor/målarblock

-Örngott/påslakan med nalle puh eller liknande på

-"skumfigurer" av nalle puh som man sätter på väggarna i rummet

-en väska att ha sina dagissaker i

-en elbil ;)

Ja nu har jag nog fått med det mesta som han vill ha och behöver ;)
Kram på er!

Livets Diamanter


090810 En vecka kvar!

090810 Måndag

Ja, nu är det endast en ynka lite vecka kvar tills min lilleplutt Martin börjar på dagis!
Det kommer att kännas extremt tomt här utan honom för han ja, ser till att jag känner att jag lever för han är inte stilla för en sekund ens!
Det är alltid och då menar jag alltid nånting i göringen förutom när han sover =p
Och snart...ja, nästa måndag 17:e augusti, då börjar han och ska vara där 8.00-15.00 måndag-torsdag och ibland även fredagar så det blir sju timmar utan honom nästan varje dag och Oj vad lustigt det känns!

Men sen kan jag ju tala om att det börjar bli fart på lilltjejen nu med när hon äntligen börjat krypa så det kommer nog bli full fart här ändå kan jag lova!
Det kommer bli skönt för Cassandra att jag bara kommer att ha henne att fokusera på dessa timmar varje dag tror jag, hon kommer nog att uppskatta det.
Jag tror att Martin kommer att uppskatta dagiset till 100% eftersom att han älskar att leka med andra och lära känna nya människor så han kommer trivas kanon där tror jag!


Idag är det lite sådär halv skumt väder ute, moln över hela himlen men varmt och lite kvavt så vi får se om det blir någon åska av detta väder lite senare, skulle förstås behövas lite åska så den kan rensa ur luften lite så man slipper vara så hiskeligens trött!
Vet inte vad det är med mig idag men jag är trött som jag vet inte vad!

Idag gick vi upp runt 8.00 och åt frukost och grejade lite och gubben gick ju ut för att jobba vid 8.00.
Efter frukosten så latade vi lite och mös en massa <3
Sedan gick vi ut och jag satt i solen och njöt (ja för imorse/på förmiddagen var det faktiskt sol) medans Cassandra kröp omkring på gräsmattan och Martin han stod vid staketet och tittade på pappa som körde traktor på ladugårdsplanen och staplade balar men tittandet gick sakta men säkert över till störtgråtande för han ville självklart också åka traktor!!
När gubben såg hur ledsen Martin var så kom han ner hit med traktorn och hämtade Martin så han fick åka med och Oj så glad han blev! =)

Jag och Cassandra tog barnvagnen och gick upp på ladugårdsplanen och satte oss för att titta på och det var jättekul tyckte Cassandra!
Efter en liten stund kom Staffan (gubbens chef) och frågade mig om jag och barnen ville följa med dom upp och fika så det gjorde vi och det var lika trevligt som vanligt och Martin älskar ju att umgås med Staffan!
Så vi satt där en stund och fick kaka och frukt, gott!
Efter en stund så gick Martin i brännässlor och blev ordentligt svullen så jag tog med mig barnen ner till huset och väl där så stoppade jag Martin i poolen (för vattnet var kallt där) så att svullnaden skulle gå ner så det inte skulle göra så ont.

Efter en stund så blev allt bättre och Martin åkte åter igen lite traktor med pappa medans jag och Cassandra tittade på.
Sen kom Martin tillbaka för gubben skulle iväg långt och hämta balar så då fick Martin vara med oss igen men han blev lite sur för han ville minsann åka mer traktor!!


Sen gick vi in en stund och Cassandra var trött så jag bäddade ner henne och så satte Martin och jag oss i soffan och mös men sen blev han trött med så han tog sin kudde, tutte och tiger och bäddade ner sig i våran säng och somnade <3 Så nu är jag själv en stund medans dom sover så jag ska passa på att lata mig lite ;) 

                                              
Livets Diamanter

090809 Värme-städning-bad

090809 Söndag                                                                                                                                    

Tjena på er!
Hoppas att allt är bra med er kära läsare?!
Här är det varmt varmt ja, och lite varmt med ;)

Dagen började med att Cassandra vaknade vid 8.00 så jag bytte blöja på henne och så lade vi oss och mös lite i våran säng, eller det blev inte så mycket mys för Cassandra var så pigg så hon flög på pappa för hon tyckte nog att alla skulle vara vakna med henne =)

När gubben vaknat till så gjorde han sig iordning för att gå ut och göra ladugården så jag och Cassandra fortsatte busa i sängen en stund innan vi klev upp.
Lagom när vi klivit upp så ropar Martin från sitt rum "Mamma, mamma!"
Så jag gick in till rummet och frågade honom om han ville gå upp med oss men då sa han bara "Mamma? Mamma?....Tutte? Tutte?!"
Så jag letade upp hans "tutte" (nappen alltså) och så gav jag den till honom och då ville han ta med sig sin kudde med så jag bar med mig honom och kudden, bara det att han somnade i min famn så fort jag tog upp honom så jag bäddade ner honom i min sänghalva så han somnade om och sov ca 30min till innan han kom upp till oss.

När Martin stigit upp för dagen så åt vi frukost tillsammans jag och barnen sen såg vi lite på tv och latade oss en stund.
Efter ca 1h så kom gubben in igen och latade med oss en stund.
Sedan försökte jag tvinga med gubben ut men han ville inte =/
Fick tjata på honom ca 2h innan han kom ut till oss, ja han hade fastnat i tv och datorn....

När han väl kom ut så gick han och hämtade gräsklipparen och klippte gräset och efter det så städade vi trädgården och slängde all bråte som fanns överallt och det tog sin lilla stund om man säger så...
Sen ville Martin bada så han hoppade i poolen med pappa och dom hade så skoj! =)

Cassandra har varit jätte duktig idag och krypit en massa, känns bra att hon äntligen lärt sig det!
Så nu tar hon sig dit hon vill, när hon vill.

Senare gick vi in och tittade på en film så vi inte skulle få solsting i värmen för solen lyser på som bara attan!
Har inte ens ett enda träd att få skugga ifrån så här är det bara sol, men det är skönt det med ibland, men det kan också bli för mycket.

Efter filmen så lagade vi mat, barnen och gubben åt spaghetti och köttfärsås och jag åt kycklingsallad, är mycket godare att äta sallad när det är så här varmt för man blir inte ett dugg sugen på mat!

Nu ska jag snart ta med mig barnen ut en sväng och se om dom vill bada lite, sen blir det lite lugnt och så får dom sova, dom är väldigt trötta idag båda två så det blir nog inga problem att lägga dom ikväll.

Ha en kanonkväll nu på er!
SoFiA

090808 Varma dagar!

090808 Lördag

Tjenixen!
Igår kom Rickie och sofia och barnen på besök.
Dom kom hit runt 12.00 och då hade jag och barnen precis kommit hem för vi hade varit uppe hos gubbens chef och fikat lite.

När dom kom så badade barnen i poolen en stund och efter bara ett litet tag så kom gubben min hem, trodde att han skulle jobba längre men han slutade för dagen så han kunde umgås med oss så det kändes skönt =)
Vi satt ute länge och bara njöt av solen, gubbarna åkte och handlade till kvällen för vi skulle grilla så jag och Sofia var hemma här med barnen, fast Martin följde med gubbarna för han var så pappig så han bara grät och grät och blev super ledsen när dom skulle åka så han fick följa med och då blev han glad kan jag lova!

Gubbarna var borta i ca 1½ timma och vi satt i solen hela tiden dom var borta plus att vi satt i solen innan grillningen och när vi grillade och på kvällen ja, hela dagen nästan satt vi i solen så nu är jag solbränd!

Vi grillade fläskfilé, kyckling och minimajs och till det hade vi pommes och beasås så det blev supergott!
Vi åt faktiskt inne för det var så fruktansvärt varmt ute (gubbarna gnällde mest hela tiden över värmen).
Tycker det är mycket mysigare att äta grillat ute men men det gick bra inne med!

Efter att vi ätit så blev det lite vin och prat, Cassandra somnade vid 17.00 för hon var så väldigt trött och de andra tre barnen somnade vid 20-tiden så alla barnen kom i säng skapligt och det var skönt!
Det var väldigt skönt att Liam och Noel inte hade några problem alls att somna här för dom brukar ha jätte svårt att somna här men igår gick det kanon!

När barnen lagt sig så satt vi "vuxna" ute och pratade och tog några glas, vi satt ute till 12.00 tror jag, det var så himlans mysigt att sitta där ute och bara umgås, prata och skratta ja, för det blev en hel massa skratt haha!
Så vi hamnade i säng skapligt till och med, annars när vi tar några glas och kommer igång så brukar vi vara uppe till tidig morgon, eller jag och Sofia brukar det iallafall, gubbarna brukar somna rätt skapligt.

Martin hade jätte svårt att sova inatt igen pga alla myggbett så vi smörjde in honom i en massa asolsprit och lade honom tillslut inne hos oss så att han inte skulle väcka Cassandra.

På morgonen idag så gick vi (jag) upp vid 7.00 för Cassandra hade vaknat så jag låg inne i våran säng med henne för resten av huset var ju fullt av sovande människor så det var bara i vårt rum vi kunde vara fast där sov ju gubben och Martin så jag hade fullt upp att hejda en super pigg och sprallig Cassandra så att hon inte skulle väcka dom andra.

Allihop utom Rickie då gick upp runt 8.00 och plockade undan ute och dukade fram frukost.
När vi satt ute och åt frukost så kom Staffan (gubbens chef) ner en stund och pratade lite och när han gick så tog han med sig Martin för han ville visa kräftorna för Martin som hans son och några andra hade fiskat under natten så dom drog iväg en sväng =)
Efter en stund kom dom tillbaka och Martin hade tyckt att kräftorna såg lite läskiga ut hihi :)

Efter frukosten så satt vi i solen och fixade iordning poolen så barnen fick bada och Cassandra tyckte det var jättekul att bada med grabbarna!
Senare så  gick vi in så vi inte skulle bli sönderbrända av solen, vi tittade lite på tv:n och pratade.
Rickie och Sofia o barnen åkte hem runt 12.00 tror jag.
När dom hade åkt så gjorde vi kokt korv med bröd och sen har vi bara latat oss.
Cassandra har precis somnat och Martin och gubben somnade nog också nu för det är så tyst ifrån rummet, lathögar hela bunten ;)

Senare ikväll kommer Sara och Daniel hit och umgås och grillar lite så det ska bli jätte trevligt!
Nu ska jag ta ett varv och se om det finns någon vaken i huset!?

SoFiA

090807 Fredag.......Ja, FREDAG! =) fortsättningen

090807 Fredag

Hej igen!
Tänkte skriva en spännande fortsättning ;)
Ne, men jag hann inte skriva klart eftersom att Martin vaknade så nu har dom precis ätit frukost.

Nu tror jag att jag vet vad det var som störde Martins sömn, han steg upp nyss och sade då Aj aj aj, precis som inatt och denna gången stod han och spände axlarna jätte mycket och då kom jag på att "just det, han har ju en massa myggbett och många av dem sitter på ryggen!"
Så jag började klia på myggbetten åt honom och Oj vad han njöt! Han tyckte det var jätte skönt!
Sen kom jag på att vi har ju asolsprit (tror det stavas så? ni vet ju vad jag menar iallafall) hemma så jag bad honom ställa sig med ryggen mot mig och det gjorde han med en gång så jag smetade på en massa asolsprit på alla myggbett jag kunde hitta och ja, det var en hel del sådana på hans lilla kropp!
Stackarn!

Han tyckte att jag skulle klia ändå fast att han hade fått asolsprit på men jag sa att "det tar en liten stund innan det slutar klia, det måste verka först så vänta en stund till" då sa Martin "Mmmm" och tittade förstående på mig..
Efter en stund så hade det slutat klia så det hjälpte som tur var! =)


Nu ska jag gå och byta bajsblöja på någon av dem känner jag på lukten (intressant vetande va?) =p
Sen lite senare, ja... på tal om bajsblöjor så kommer Rickie och Sofia och barnen hit sen ;)
Dom ska komma hit så barnen får busa och så ska vi bjuda dom på grillat mot kvällen och så ska vi vuxna ta oss några glas mot kvällen så det ska bli trevligt!
Hoppas myggen håller sig på avstånd bara!!
Har alldeles fullt med mygg här helt plötsligt av någon anledning...
Har oxo hårt att mygg dras till sådana människor som är sexsugna?!
Ja, då vore väl alla ständigt kåta isåfall, eller?!
För vad jag vet så får istortsett alla myggbett!
Eller så är det bara så att det stämmer och alla är ständigt kåta, ja jo, dom äter ju på mig så det kanske stämmer då haha!

Ne nog pratat om mygg och kåta människor!
Hej på er!
För nu ska jag stääääda...eller var det gå ut och leka jag skulle?
Ne, tyvärr, måstes städas omgående, sen ut och leka ;)

SoFiA

090807 Fredag.......Ja, FREDAG! =)

090807 Fredag

Tjoho, godmorgon....eller är det förmiddag?!
Det blev en lite sömnlös natt inatt... Martin vaknade och skrek, han var/lät livrädd!
Så jag kastade mig upp ur sängen och gick snabbt in till barnens rum och tog upp Martin, tog med hans kudde och tiger (som han Inte kan somna utan!) och så gick vi in till vårt rum och där bäddade jag ner honom men han var fortfarande lika skrämd, jag antar att han hade haft en mardröm och en ordentlig sådan!
Kanske att han drömde om när han hamnade under vattnet på badstranden igår?
Han somnade iallafall tillslut men han vaknade gång på gång under natten och var alldeles tröstlös och bara grät och då sved det ordentligt i hjärtat för det är så jobbigt när man inte vet vad det är han är ledsen över.
Han upprepade: "Aj aj aj aj..." hela tiden och när jag frågade vart han hade Aj så höll han upp foten och ville att jag skulle blåsa på den men det syndes inget på foten och jag vet inte ens om han var vaken de gånger han grät tröstlöst för han blundade hela tiden...
Jaja, vi får se hur det är när han vaknar....vilket han just gjorde!

Måste dra!
SoFiA


090806 En bra dag =)

090806 Torsdag

Hej på er!
Idag har jag och barnen umgåtts med Rickie, Sofia och deras barn och vi har haft en jättebra dag!
Dagen med dem började med att Sofia skrev på msn och frågade om jag och barnen ville följa med dom till stranden och det ville vi självklart!
Hon talade om att Rickie skulle komma och hämta oss om ca 10-15min så jag fixade lite matsäck till barnen, packade badkläder och handukar och andra saker som var bra att ha med sig.
När Rickie kom så var vi precis klara och packade in sakerna i bilen och åkte till Edsbruk.
Framme i Edsbruk så stod Sofia och barnen klara ute så vi packade ur barnvagn och sånt ur bilen, sen tog Rickie och hans bror bilen och ena tvillingen (sorry, vet inte vem av dom det var så skrivar ena tvillingen ;)  och så åkte dom och handlade och sedan till stranden medans jag och Sofia tog barnvagnarna och gick till stranden och Oj så fruktansvärt varmt det var!

Sen framme vid stranden så var det bara vi där, skönt tänkte vi men så kom det massa folk ju längre tiden gick.
Men vi hade det jätte trevligt vid stranden fast det blev en hel del jagande efter Martin som skulle klättra på bergen och springa på bryggan men det gick det med ;)
Sen så fick Martin sig även ett "undervattens äventyr" eller vad man ska kalla det....han gick ut i vattnet och det blev allt djupare och jag ropade på honom för då brukar han alltid komma eftersom att han då vet att det börjar bli djupt men han fortsatte!
Jag frågade Sofia som redan stod i vattnet (jag stod på land med Cassandra) och hade kortbyxor om hon kunde hämta in Martin och precis när jag frågade henne det så snubblade Martin och hamnade under ytan!
Han var rädd och plaskade som en galning för att nå vatten ytan men som tur var så var Sofia ganska nära och hon var snabb!
Tack Sofia!!
Det högg till lite (läs massor) i hjärtat när han hamnade under ytan och inte kom upp och fick luft!
Men som tur var gick allting bra!

Efter det lilla äventyret så gick vi upp på land och satte oss vid ett bord och barnen smaskade lite matsäck och drack vatten och Martin var lite smått chockad men det gick snabbt över =)
Sedan så blev det lite mera bad och lek innan vi bagav oss hemmåt.


Vi gick hem också, Liam och Noel åkte i sin vagn som Rickie drog och jag hade Cassandra i hennes vagn och Sofia gick hand i hand med Martin, ja för han ville gå med henne =)
Promenaden gick bra och Cassandra somnade som en stock i vagnen så hon sov en liten stund till när vi hade kommit upp till huset (var hemma hos Rickies pappa) men nästan med engång så vaknade hon.
Jag tog upp Cassandra en stund men ganska snart ville hon sova igen så hon somnade inne i en spjälsäng och sov från 14.00 till 16.30 så det var ganska så lugnt.
Martin smet från oss flera gånger så vi har fått hämta honom på Vägen! Jag kan tala om att det var inget kul att jaga honom på vägen för det är så himla otäckt när han smiter ut där!
Det är inte någon hårt trafikerad väg men det är ändå jätte otäckt!
Och jo, vi hade koll på barnen men när tre barn springer runt som tokar och busar och leker på gräsmattan så tog det inte någon lång stund innan någon smet för det var bara en häck mellan vägen och gräsmattan så det gick snabbt för dom att smita ut dit!
Martin smet ganska så väl en gång med och alla letade efter honom som tokar och då ropar grannen precis intill att han är där men inte vill komma till dom så då fick jag springa upp dit och hämta honom....i deras jordgubbsland!!
Men sedan så satte vi iför uppe vid altanen så dom bara kunde vara där och inte smita och det gillade dom förstås inte till en början men dom accepterade det efter en liten stund bara, ja för dom hade ju inget annat val ;)

Så barnen lekte för fullt där uppe och körde trehjulingar i full fart och ja, slogs lite ibland så som det brukar vara när man är tre stycken =p
Vid ca 17.00 kom gubben min och gjorde oss sällskap så vi stannade en stund till och pratade lite och sedan bar det av hemmåt och väl hemma så tog vi oss lite mat och hade det trevligt.
Runt 20.00 somnade Cassandra så efter en stund (ca 30min) så gick jag och Martin ut och gungade och busade, sedan hämtade vi gubben och driog bort honom från datorn så han kunde busa med oss och han följde med! =)

Så vi gick ut och så träffade vi på gubbens chef Staffan (även kallad fafa av Martin) och så pratades det en del och så gick vi upp på ladugårdsplanen för gubben skulle plocka av lite spännband och sånt så jag och Martin tittade på och så tittade Martin på när Staffan körde traktor för det är ju så spännande att se på!
Sedan blev det mer prat och mer prat och mer..... =)
Martin klättrade på en liten stenhög och åkte kana från den medans gubbarna pratade och efter en ganska så lång stund så gick vi in och satte oss i soffan och så hamnade jag här så jag kan berätta för er om vår dag ;)

Och intet att glömma!
Cassandra kröp idag för första gången!
Det började på stranden och sedan på altanen när vi var vid huset.
Woho, äntligen säger jag bara!
Det tog henne en stund att komma på hur man kryper...ja, närmare bestämt 9månader!
Martin var ju 7månader när han kröp men Cassandra har varit mer intresserad av att lära sig gå
så det kanske kommer det med inom en snar framtid ;)

Hej då med er nu ska jag.... ja, jag vet inte, sova snart kanske? ;)
SoFiA

090806 Hot hot hot!

090806 Torsdag

Idag är det vaaaaarmt!
Alldeles för varmt för mig =p
Har på morgonen varit ute på promenad och lekt ute lite men efter en stund så blev det på tok för varmt så vi gick in för att svalka oss hehe låter skumt jag vet men det är mycket svalare inne!

Sofia skrev nyss och frågade om jag och barnen ville följa med till stranden så självklart svarade vi JA!
Så nu måste jag dra och ordna lite ;)

Bye bye så länge!
SoFiA

Bye Bye Blondie!


090805 Onsdag


Jao, nu har jag alltså sagt bye bye till mitt blonda hår och bytt ut det mot mörkbrunt!
Brukar färga håret blondt på våren/sommaren och mörkt till hösten/vintern känns bäst så när man mot vintern börjar tappa sin bruna sommarfärg, det ser liksom inte så bra ut om man är blond och kritvit så då blir det bättre med brunt som livar upp ansiktet lite ;)
Färgade med en toning så den ger ju med sig om ca 6 veckor ifall det är så att jag inte trivs i denna nyans, vi får se helt enkelt!
Jag hoppas iallafall att den ser bra ut när håret har torkat för just nu ser det näst intill svart ut =/

Annars idag så har jag och Cassandra plockat blåbär till henne och Martin och Martin har åkt traktor med far sin =)
Sen har vi varit i Västervik och handlat, handlade massor!
I affären, när vi stod vid kassan så satt det en flicka som var lite yngre än Martin i en kundvagn vid nästa kassa och barnen fick syn på henne och blev jätte glada och spralliga så jag fick nästan hålla fast dom i våran kundvagn hihi, dom var så söta för Martin och tjejen satt och vinkade till varandra och skrattade och skrek till varandra, så sööött!
Dom skrek och skrattade ikapp tills vi gått ut ur affären =)

Och på väg in i affären så skulle vi ta ut pengar så då stod vi och väntade på att gubben fixade med det och på en bänk mitt emot oss satt några tjejer i 14-års åldern och tittade på barnen och Martin blev ju jätte glad av all uppmärksamhet så han vinkade hej vilt till dom och dom vinkade tillbaka och Oj så glad han blev och tjejerna fnissade för fullt åt vårt charmtroll hihi ;)

Nu ska jag lata mig framför tv:n!
Hej på er och ha en bra kväll!

SoFiA

090805 Härligt idag <3

090805 Onsdag

Nu har vi hunnit med lite allt möjligt ja, även lite myggbett, bromsbett och pissmyrebett!
Dagen sattes igång med en promenad med nya vagnen, det gick jättebra!
Martin stod på fotbrädan på vagnen och när han inte ville stå där så gick han bredvid vagnen, närmast vägkanten och höll med ena handen på vagnen som jag sa till honom att göra så han var super duktig! =)

När vi kom tillbaks från promenaden så kom gubben min precis tillbaka till ladugårdsplanen för han och Staffan (hans chef) skulle upp och ta en fika så då frågade Staffan om vi ville följa med upp och fika så det gjorde vi, skönt att slippa sitta hemma och glo jämt!
Vi följde som sagt med och det blev fika ute idag, vädret är verkligen på topp idag!
När vi satte oss vid bordet där ute så var det massor av mygg där, jätte många!
Så man fick sig ett par myggbett (väldigt många!) och Cassandra gillade inte myggen så värst så vi fick dra ned myggnätet på vagnen och hon var så trött så hon ville sova med så då drog vi ned ryggstödet så hon kunde äta lite välling innan hon somnade.

Medans Cassandra åt sin välling så passade Martin på att smita....
Han smet iväg mot verkstaden och för att ta sig dit så måste man (om man tar genvägen som Martin) gå genom  en hage kan man säga som innehåller lite skogsmark med och han sprang iväg i all världens fart (han är fruktansvärd snabb nu!) så jag fick självklart kuta efter honom och påväg tillbaka mot fikabordet så var det nånting som stack till ordentligt i min foppa toffla så jag vände mig om och tittade på marken om det var nånting där som stack mig men jag såg ingenting så jag fortsatte att gå tillbaka med Martin men så stack det till igen, Hårt!
Jag tog av mig toffeln och där på min fot satt en stor ja, jättestor pissmyra!

Jag har alltid hört att bara de små pissmyrorna bits men Nej det stämmer Inte!
Den bet ordentligt!
Ja, dom biter och sedan pissar i bettet så därefter namnet pissmyra, intressant vetande ;)
Jaja jag tog iallafall bort myran och sedan satte vi oss vid bordet med de andra.

Cassandra var jätte trött så hon somnade sött efter bara en liten stund <3
Martin åt äpple och sedan kolatårta det var Mums tyckte han!
Han drack massor med vatten med så det var bra, det är ju så varmt idag så jag tycker det var klokt av honom att dricka massor av vatten!
När dom hade fikat klart så gick jag och barnen hemmåt och Cassandra hade precis vaknat och såg jätte pigg och glad ut!


Vi gick hemmåt och väl hemma så började jag rengöra barnens pool så dom skulle få bada i värmen och det blev jätte uppskattat kan jag lova!!
Dom badade ganska länge, Cassandra gav upp först för hon började bli hungrig så jag tog upp henne och torkade henne och så fick hon en ny blöja och sedan satte jag henne i vagnen och så fick hon nappflaskan och åt sig mätt.
Sen ville även Martin upp för han blev så biten (säger man biten förresten??!) av bromsar och andra otrevliga insekter så då blev han torkad och fick en ny blöja.
Sen var Cassandra så trött igen för hon sov inte så länge uppe hos Staffan, kanske bara 20min så jag fick lägga henne och hon somnade bums <3
Sedan så gick jag och Martin och satte oss i soffan och mös och då somnade även han så jag bar in honom i vårat sovrum så han får sova där ostört.


Ja, nu när barnen sover så vet jag inte riktigt vad jag ska göra...
Skulle förstås behöva städa en massa men det är för varmt för det så jag tar nog det mot kvällen istället tror jag.
Så nu ska jag väl bara lata mig en stund, får se hur länge barnen vill sova men jag tror inte dom kommer att sova så länge i denna värme, inge skönt att sova när det är för varmt.

Det är så varmt idag att man kan tro att man är utomlands!
SoFiA

090805

090805 Onsdag

Godmorgon....Förmiddag ;)
Igår var vi som sagt och köpte en barnvagn, nästan ny den var 1år gammal och kostade en hel del som ny och dom ville ha 1 200kr för den så vi tvekade inte en sekund att åka in och köpa den!
Väl inne i Västervik så fick vi då se vagnen och jag/vi blev glatt överaskade då den var så mycket finare i verkligheten!
Det är en kombivagn vilket betyder att vi kan använda den både som liggvagn och sittvagn och det var massa bra förvarings utrymmen på den och man kan vända själva handtaget åt vilket håll som helst istället för att vända hela delen på vagnen när man vill kunna se barnet eller ha så att barnet kan se ut och åka framlänges eller baklänges, det fanns inbyggt regnskydd och myggnät och man fick olika skydd/varmare delar till vintern och en skötväska med reflexer och själva vagnen är super stabil och jättebra lufthjul och världens stötdämpning!
Så där gjorde vi ett kanon köp!
Plus att vi prutade 200kr så vi fick den för 1000kr ;)


Igår så somnade barnen ganska sent, Cassandra vid 23.00 och Martin runt 00.00 så Cassandra sov till 9.00 idag och Martin till 10.00 så jag fick mig en liten sovmorgon idag igen, Skönt!
Cassandra har ätit frukost och sånt medans Martin ska få sin frukost strax efter som att han gick upp för dagen alldeles nyss.
Sen ska vi ut i solen och mysa och provköra nya vagnen här hemma ;)
Gubben har även börjat jobba idag så vi får se hur han mår när han kommer hem!
Hoppas iallafall att det har gått bra för honom att börja jobba igen!
Nu ska jag fixa frukost till Martin och sedan bär det av ut!

Tjohej på er! SoFiA
  

Ny barnvagn

090804 Tisdag

Idag åker vi till Västervik och köper en ny barnvagn, eller nästan ny, den är från -08 och dom ville ha 1200kr för den så vi slårtill!
Våran nuvarande vagn (syskonvagn) håller nästan på att rasa och jag gillar den inte, och Martin har tröttnat på att åka vagn så oftast drar jag runt på syskonvagnen med bara Cassandra i och det känns lite onödigt att släpa runt på en så stor vagn för en liten pluttis =p

Så nu blir det en enkelvagn till Cassandra och en ståbräda till Martin så det kommer nog att bli jättebra tror jag! =)
Här kan ni se vagnen: http://www.blocket.se/kalmar/Baby_lux__08_kombi_vagn_22884126.htm?ca=18&w=2 
Fin va?!

SoFiA


090804 Sovmorgon ;)

090804 Tisdag

Hej hopp!
Imorse vaknade Cassandra vid 9.30!
Alltså fick vi sovmorgon woho!
Martin vaknade strax efter Cassandra och dom började busa från varsin säng, man hörde hur dom sprallade och skrattade för fullt från rummet så det var supermysigt att få stiga upp till det.

Vi gick upp och satte igång en film i barnens rum och satte oss i soffan och tittade, eller jag och Cassandra satt i en sacosäck och mös <3
Vi tittade lite på "Casper" men den tyckte inte barnen om så mycket så vi slog på "Ice age" istället och den filmen gillar dom =)

Sen gjorde vi frukost medans Cassandra krälade runt i hela huset, gick rätt fort för henne att ta sig fram faktiskt, och Martin stod bredvid mig och väntade på att jag skulle fixa hans frukost.
Sen åt vi och mös ner oss i soffan lata som vi är ;)
Annars har vi ännu inte hunnit med så mycket än  men jag uppdaterar senare!

SoFiA

090803 Fullt upp!

090802 Söndag

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev (i lördags).
Har haft fullt upp så har därför inte riktigt hunnit med bloggen, Tyvärr!

Igår (söndag) satt vi hemma och hade det lite småtråkigt så vi bestämde oss för att åka upp till Norrköping och gratta Liam och Noel på deras 2-årsdag, eftersom att vi är barnens gudföräldrar så känndes det som en självklarhet att åka upp och vi hade jätte skoj, kom dit vid 12.00 och stannade till 22.00.

Det blev tårta och kakor så ja, barnen var superpigga ;)
Martin blev lite avundsjuk när Liam och Noel öppnade alla sina presenter men efter en stund så fick han prova sakerna som dom fick men det blev lite bråk mellan barnen ibland hihi, dom är så söta när dom småbråkar =p

På kvällen så bjöd dom oss på mat, det blev spaghetti och köttfärsås som gubben min lagade och det blev jätte gott men Oj så mätta vi blev!

På torsdag eller fredag så kommer Rickie, Sofia och barnen hit och sover över, det ska bli jättekul!!
Hoppas att barnen kan hålla sams ;)
Jag tror att vi kommer att ha det rent ut sagt skitkul när dom kommer hit!

090803 Måndag 

Idag gick vi upp runt 9.00 då Cassandra vaknade, Martin sov en stund till =)
Vi började möblera om i vardagsrummet och städade vardagsrummet och barnens rum.
Det blev ganska bra faktiskt.
Barnen fick en tresitts soffa i sitt rum, en tv med dvd och vhs och varsin bokhylla på väggen så dom blev superglada över tv:n!
Städandet och allt tog fem timmar sedan åkte vi iväg med sopsorteringen till överum så vi blev av med alla kartonger, plastburkar, glas osv...
Sen på vägen hem så handlade vi och sedan var det raka vägen hem och laga mat så nu har vi nyss ätit och slöar i soffan.
Ne nu är Cassandra jätte arg så jag måste avsluta detta inlägg ;)


SoFiA

090801 Augusti

090801 Lördag

Ja, idag är det 1:a Augusti nästan så att det är höst igen men det gör inget, hösten är världens mysigaste årstid!
På hösten börjar mörkret falla tidigt, tända ljus och bara ha det mysigt, guuu så härligt!
Men det skulle tydligen bli jätte varmt i augusti men det är inget som märks av än, inte här iallafall, nätterna är kalla, jätte kalla, vi har strax under 10grader här hemma om nätterna.
Men vi får se om den där omtalade värmen kommer snart som det är sagt, jag hoppas inte på värme utan jag vill hellre ha det så där lagom varmt/kallt, det är alldeles lagom när man kan ta på sig långärmat och långbyxor när man går ut.

Nog pratat om väder!
Idag steg gubben min upp med Cassandra när hon vaknade 7.45 för han var så pass pigg att han inte kunde sova så jag och Martin låg kvar en stund till, Martin gick upp 8.05 och jag gick upp runt 8.20 så jag fick ligga kvar och dra mig en liten stund, Tack älskling!


När jag gick upp så satte jag mig i soffan en liten liten stund sedan gjorde jag frukost till Martin men han ville inte ha sin frukost så Cassandra åt upp den, tur att vi har vårat lilla matvrak så vi slipper slänga det Martin inte äter ;)
När Cassandra hade ätit klart så såg hon ut som en liten gris med smör överallt så jag stoppade ner henne i badbaljan och Oj så kul det var! Hon plaskade och skrattade som en liten galning och då hörde Martin att det var något skojigt som hände så han kom in till oss, tog av sig blöjan och hoppade i badbaljan han med, så dom plaskade och busade <3


Sen kom gubben och torkade Martin och gav honom en blöja medans jag tvålade in Cassandra och duschade av henne, sen fick hon en blöja och rena kläder.
Sen blev hon väldigt trött så jag gick och bäddade ner henne så hon kommer nog sova en stund nu.

Sen runt 12.00 så ska vi vara hos svärfar och umgås lite och det ska bli jättekul!
Nu ska jag lata lite och sen klä på mig....ja, jag har inte klätt mig än idag haha...

Ha en helt underbar dag nu allihopa!

SoFiA

RSS 2.0